Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

ITF piespriež soda naudu Latvijas izlasei, federācija domās par sankcijām pret Podžu

Rolands Eliņš

ITF piespriež soda naudu Latvijas izlasei, federācija domās par sankcijām pret Podžu
Kārlis Lejnieks. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Starptautiskā Tenisa federācija, kas rīko Deivisa kausa izcīņu, piespriedusi Latvijas tenisa izlasei naudas sodu par spēlei pret Ēģipti pieteiktā spēlētāja Mārtiņa Podžus neierašanos uz atklāšanas ceremoniju. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija gan liecina, ka šis sods nav īpaši liels. Latvijas Tenisa federācijas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks pēc spēlēm medijiem pastāstīja, ka šo gadījumu komentēt negrasās, bet pieļāva iespēju, ka Podžum varētu piemērot disciplinārsodu.

“Man ir liels prieks, ka Ernests Gulbis atgriezies izlasē. Viņš atgādināja, kas viņš ir,” pēc uzvaras Deivisa kausa izcīņas spēlē pret Ēģipti izlases paveikto raksturoja Kārlis Lejnieks. “Kārlis atbildīgā un ļoti izšķirošā brīdī dubultspēlē pierādīja sevi ļoti labi. Viņi parādīja, ka mēs nākotnē varam būt ļoti konkurētspējīgi ar Ernestu un, skatoties pēc šī brīža ranga, Robertu, Artūru un Kārli. Skatīsimies, ja nākamajā reizē būs vajadzīgs piektais, mums koledžās ir Roberts Grīnvalds, Mārtiņš Rocēns. Tāpat Miķelis Lībietis, kurš šodien bija uz soliņa, saka, ka grib atgriezties.”

“Negribu iedziļināties Mārtiņa Podžus jautājumā, vakar mūsu komandas kapteinis un Ernests skaidri izteicās,” norādīja Lejnieks. “Es nesaprotu viņa domu gājienu, un vairāk komentāru no manas puses nebūs. Katrs izdara savas izvēles. Iemesls ir jāprasa viņam pašam. Mans pieņēmums ir, ka lēmums bija balstīts uz emocijām. Vai pret Mārtiņu būs sankcijas, runāsim ar LTS vadību, bet no ITF sankcijas būs simtprocentīgi. Jautājums tikai, cik lielas.”

ITF noteikumi paredz, ka spēles pieteikumā iekļautajiem spēlētājiem jāpiedalās atklāšanas ceremonijā, kamēr Latvijas izlasē šoreiz no pieteiktajiem pieciem spēlētājiem tomēr klāt nebija Mārtiņa Podžus, kurš bija atstājis izlasi jau pirms maču sākšanās. Šo pārkāpumu atzina arī izlases kapteinis Deniss Pavlovs, norādot, ka jārēķinās ar sodu federācijai. Viņš pēc tam norādīja, ka izlases pārstāvji pēc vakardienas vairs nav mēģinājuši komunicēt ar Podžu. “Mūsu spēlētāji parādīja lielisku spēli. Paldies, protams, Ernestam, kurš izdarīja ļoti labu darbu, un Kārlis Ozoliņš parādīja, ka var spēlēt visaugstākajā līmenī. Izdarījām ļoti labu darbu,” par spēli izteicās Pavlovs.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka neilgi pēc sarunas ar medijiem LTS vadība saņēmusi paziņojumu no ITF par piespriestām sankcijām. Soda nauda gan neesot pārāk liela un nepārsniedz vienu tūkstoti eiro.

Lejnieks arī plašāk pastāstīja par Gulbja atgriešanos izlasē: “Sarunas par Ernesta atgriešanos bija vieglas. Gadi gājuši, mēs vienmēr esam par to runājuši, bet šoreiz viss salikās kopā. Sports tomēr ir emociju dēļ un prieks, ka Ernests izbaudīja šo pasākumu. Bija pilnas tribīnes un tas ir būtiskākais. Par nākamajām spēlēm ar Ernestu vēl neesam runājuši. Līdz septembrim vēl ir laiks, bet jāsaprot, ar ko un kur spēlēsim. Ceru, ka spēlēsim Latvijā, viņš redzēja, kādas šeit ir emocijas, tad nu varētu turpināt mums palīdzēt vēlreiz.”

“Beidzam šo pasākumu un pirmdien sākam gatavoties nākamajam - sieviešu izlasei,” sacīja Lejnieks. “Būtiskākais, ka Ārlietu ministrija neuzliek ierobežojumus, kas drīkst vai nedrīkst iebraukt Latvijā. Ja ierobežojumi neparādīsies, iesim uz priekšu. Kalendārs ir ar tenisu piesātināts, bet lieliski, ka visu laiku ir aktualitātes un labākās spēlētājas pārstāv izlasi. Man vairāk sieviešu izlases pretiniekos gribētos Indiju, jo Ķīna ir ļoti spēcīga.”

Šovakar notikušajā izlozē noskaidrojās, ka Latvijas sieviešu izlases nākamā pretiniece “Fed Cup” turnīrā patiešām būs Indija. Šīs spēles norisināsies aprīļa vidū, un to norise plānota Latvijā.

Šovasar Latvijā paredzēts arī WTA līmeņa turnīrs, taču Lejnieks par tā norisi izteicās neviennozīmīgi, norādot, ka LTS vadība vēl veic sarunas par tā norisi un turpinās darbs pie sacensību organizēšanas. Viņš norādīja, ka šobrīd kalendārā turnīrs esot iekļauts.

Lejniekam tika vaicāts arī par viņa izvirzīto kandidātu uz LOK ģenerālsekretāra pozīciju, un viņš paskaidroja, ka pagaidām izdodas sabalansēt starp darbu LTS un priekšvēlēšanu aktivitātēm LOK, taču norādīja, ka šobrīd runāt par to, kurš varētu būt nākamais LTS ģenerālsekretārs, esot par agru.

Latvijas izlases piekto maču aizvadīja Roberts Štrombahs, kurš uzaudzis Vācijā un pārstāv mūsu izlasi, un pēc tam medijiem viņš norādīja, ka izbaudījis šo nedēļas nogali un uzskata sevi par latvieti: “Ļoti labas sajūtas pēc sezonas pirmās spēles. Vēlējos iet laukumā, cīnīties, parādīt visu, ko varu. Tas arī sanāca. Bija labs pretinieks, bet spēju izcīnīt uzvaru, un esam priecīgi, ka visa komanda uzvarēja. Pirms spēles par pretinieku neko nezināju, gāju un koncentrējos uz to, kas man jādara. Spēles laikā izanalizēju pretinieku, kas viņam labāks, kas švakāks.”

„Atmiņā no šīs nedēļas man paliks komandas biedri un tas, kā visu šo nedēļu pavadījām ļoti labā atmosfērā”, turpināja Štrombahs. „Bija vienreizēji spēlēt mājās, tā vēl man nebija bijis. Es pats sevi uzskatu par latvieti. Šobrīd pēc traumas jūtos ļoti labi, koncentrējos uz to, lai veselība noturētos visu gadu.”

  +5 [+] [-]

, 2020-03-08 06:26, pirms 4 gadiem
Lai tad tads Podzus pats ar maksaa

  +1 [+] [-]

, 2020-03-08 08:48, pirms 4 gadiem
Kāpēc par vienas apbižotas tenisa nespējnieces untumiem būtu jāmaksā federācijai? Jebkurā gadījumā podžiem kā Latvijas pārstāvjiem ar šo krusts pāri, lai namu pārvaldes atklātajos čempionātos turpmāk bumbojas par savas ģimenes naudu!

     [+] [-]

, 2020-03-08 10:12, pirms 4 gadiem
wolmar rakstīja: Kāpēc par vienas apbižotas tenisa nespējnieces untumiem būtu jāmaksā federācijai? Jebkurā gadījumā podžiem kā Latvijas pārstāvjiem ar šo krusts pāri, lai namu pārvaldes atklātajos čempionātos turpmāk bumbojas par savas ģimenes naudu!
Tā arī noticis līdz šim, federācija Podžam sponsorē 1. turnīru gadā no 18. vajadzīgajiem, lai paliktu rangā!!

  +3 [+] [-]

, 2020-03-08 11:08, pirms 4 gadiem
Es domāju, ka Podžum vajadzētu saņemt vissmagākās sankcijas no prezidenta Savicka. Piemēram, aizliegumu uzturēties Arēnā "Rīga" Rīgas "Dinamo" spēļu laikā.

     [+] [-]

, 2020-03-08 11:48, pirms 4 gadiem
Vienīgā cerība, ka vēl spēšu uzspļaut uz Savicka kapa. Vienas nelaimes no tā čekas mēsla.

     [+] [-]

, 2020-03-08 11:50, pirms 4 gadiem
Varbūt sēdinās uz raketes-mieta?

  -4 [+] [-]

, 2020-03-08 12:40, pirms 4 gadiem
atņemt licenses, LV pasi, id karti, pusdienu talonus, savickija doto inventāru, aizvest līdz zilupei un tad ar pamatīgu kājas spērienu to kverpli izspert no Latvijas.
un aizmirst!

     [+] [-]

, 2020-03-08 13:59, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: atņemt licenses, LV pasi, id karti, pusdienu talonus, savickija doto inventāru, aizvest līdz zilupei un tad ar pamatīgu kājas spērienu to kverpli izspert no Latvijas.
un aizmirst!
Neaizstāvu Podžu, bet mēs vēl neesam dzirdējuši viņa versiju par
notikušo.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-08 14:06, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Neaizstāvu Podžu, bet mēs vēl neesam dzirdējuši viņa versiju par
notikušo.
piezvani, tētis izstāstīs

     [+] [-]

, 2020-03-08 16:53, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Es domāju, ka Podžum vajadzētu saņemt vissmagākās sankcijas no prezidenta Savicka. Piemēram, aizliegumu uzturēties Arēnā "Rīga" Rīgas "Dinamo" spēļu laikā.
Var jau ironizēt, bet skaties ka gribi Podžus uzmeta Latvijas izlasi, nevis vnk kādu spēli vai ko tamlīdzīgu, bet VALSTS izlasi