Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis turpina bez brīvdienām - šodien jāspēlē pret Lopesu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis turpina bez brīvdienām - šodien jāspēlē pret Lopesu
Ernests Gulbis un Felisiano Lopess
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdienas naktī (ap plkst. 5:00) aizvadīs Indianvelsas "Masters 1000" pamatturnīra 1. kārtas maču, sacenšoties ar Spānijas tenisistu Felisano Lopesu. Līdzšinējās trīs spēlēs Latvijas tenisistam 2-1 pārsvars.

Ernestam Gulbim šopavasar brīvdienu nav. Spēlēšana augstākajā līmenī prasa upurus, un Latvijas tenisa pirmais numurs ir gatavs smagi strādāt, lai sasniegtu mērķus. ASV ieradies no Marseļas, Gulbis 12 dienās aizvadījis 10 mačus! Spītējot nogurumam, Gulbis Indianvelsas (neoficiāli tiek uzskatīts par piekto "Grand Slam" turnīru) kvalifikācijā spēja apliecināt favorīta statusu un guva divas trīs setu uzvaras – pret Kristianu Harisonu un Olivjē Rohusu.

10 uzvaru sērija Gulbim ir otra garākā sērija karjerā. 2007. gada sākumā viņš uzvarēja divos "Challenger" turnīros pēc kārtas (Besankona un Sarajeva), sakrājot 10 uzvaras. Vēl divas tika iegūtas Napoli "Challenger" sacensībās, tiekot līdz 12 nezaudētiem mačiem pēc kārtas.

Naktī uz piektdien Gulbis centīsies izcīnīt 11. uzvaru pēc kārtas. Pretiniekos labi pazīstamais Spānijas tenisists Felisano Lopess, ar kuru līdz šim spēlēts trīs reizes, iegūstot divas uzvaras uz māla seguma, bet vienīgo zaudējumu piedzīvojot uz telpu "hard" seguma.

Abu pirmais mačs notika 2009. gada oktobrī Stokholmā, kur Gulbis uzmanības centrā nokļuva ne ar tenisu saistītu iemeslu dēļ. Gulbis spānim kapitulēja ar 2:6, 4:6. Nākamā gada pavasarī Gulbim ar Lopesu trīs nedēļu laikā bija divi mači uz māla seguma "Masters 1000" turnīru ietvaros. Vispirms aprīļa pēdējā dienā Romas ceturtdaļfinālā Lopess tika uzveikts ar 7:6(6), 6:1, bet pēc tam, 14. maijā, Madrides 3. kārtā apspēlēts ar 6:2, 7:6(0).

Gulbja un Lopesa savstarpējie mači

DatumsTurnīrs un stadijaRezultāts
21.10.2009Stokholmas 1. kārta2:6 4:6
30.04.2010Romas ¼ fināls7:6(6) 6:1
14.05.2010Madrides 3. kārta6:2 7:6(0)

31 gadu vecais Lopess pašreiz reitingā ieņem 34. vietu, bet rekordu sasniedzis pagājušā gada janvāra beigās, kad pēc "Australian Open" 4. kārtas sasniegšanas tika līdz 15. vietai. Lopesa kontā ir divi vienspēļu tituli, abi izcīnīti uz "hard" seguma – 2004. gadā Vīnē telpās un 2010. gadā Johannesburgā āra kortos. Sešas reizes zaudēts finālā, pēdējā no tām bija februārī Memfisā, kur Lopess neatrada variantus uzveikt Kei Nišikori (2:6, 3:6).

Memfisā notika 500. sērijas turnīrs, kurā Lopess spēja pārsteigt, tiekot tik tālu. Tiesa, palīdzēja turnīra vājais sastāvs – uzveikti Bendžamins Bekers, Džeks Soks un Deniss Istomins, savukārt pret Tomiju Hāsu nebija jāspēlē, jo vācietim bija savainojums.

Lopess ar lielu stabilitāti neizceļas, taču periodiski spēj sasniegt negaidīti labus rezultātus lielajos turnīros. Spilgts piemērs ir Šanhajas "māstera" pusfināla sasniegšana 2011. gadā. Tādā veidā, ar 2-3 labiem lielajiem turnīriem gadā, Lopess spēj noturēties rangā Top 50. Tajā Lopess ir jau kopš 2007. gada septembra.

"Grand Slam" līmenī Lopesam labākie rezultāti uz Vimbldonas zāliena (tur 2007. gadā pielikts punkts Tima Henmana Vimbldonas karjerai), uz tā trīs reizes tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Pārējos trīs "major" turnīros labākais rezultāts ir ceturtā kārta. Šīs nedēļas turnīrs Indianvelsā gan nav ar labām atmiņām – nekad nav tikts tālāk par 2. kārtu.

Lopess ir kreilis, itin labi pieprot dubultspēles. No pāru sacensībām lielākais pluss, protams, ir spēle pie tīkla. Lopess ir izteikts "serve&volley" stila piekopējs. Lopesa spēle balstās uz spēcīgu pirmo servi. Ja tās nav, rodas problēmas. Felisiano komfortabli jūtas arī uz gala līnijas, "bekhendu" spēlē ar vienu roku, daudz izmanto "slaisus" un periodiski spēj izcelties ar negaidītiem un izciliem sitieniem no neērtās puses.

Gulbim tādi pretinieki kā Lopess allaž bijuši parocīgi. Ne tikai tāpēc, ka kreiļi, bet spēles stila ziņā. Lopesa spēle faktiski ir diezgan vienveidīga un spāņa biežo došanos pie tīkla var apspēlēt ar apvedošajiem sitieniem vai metot bumbiņu viņam pāri (Gulbis abos spēles komponentos ir spējīgs tenisists).

Pēc abām uzvarām pret Lopesu Gulbis 2010. gadā nodrošināja tikšanos ar Top 10 tenisistiem – Rodžeru Federeru un Rafaelu Nadalu. Arī šoreiz panākuma gadījumā nākamajā kārtā būs jāsacenšas ar pirmā desmitnieka pārstāvi Serbijas otrā numura Janko Tipsareviča izskatā.

Gulbja un Lopesa spēle būs piektā jeb noslēdzošais mačs 2. kortā. Pirmie mači šodien sāksies plkst. 21:00 pēc Latvijas laika. Gulbja spēles sākumu grūti prognozēt, bet jārēķinās, ka Ernests kortā dosies ne ātrāk kā ap plkst. 3:00, iespējams, pat kādu stundu - divas vēlāk. Video translācijas no Indianvelsas būs pieejamas no piektdienas.

"BNP Paribas Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Indianvelsā

1. kārtas spēles (32 labākie tenisisti no 1. kārtas brīvi)

Spēle
Albert Ramos – Horacio Zeballos
Alejandro Falla – Bjorn Phau
Aljaz Bedene – Fabio Fognini
Benjamin Becker – Bobby Reynolds
Benoit Paire – Lukasz Kubot
Bernard Tomic – Thomaz Bellucci
David Nalbandian – Marcel Granollers
Denis Istomin – Vasek Pospisil
Dmitry Tursunov – Philipp Petzschner
Ernests Gulbis – Feliciano Lopez
Gilles Muller – Paolo Lorenzi
Ivan Dodig – Guido Pella
Ivo Karlovic – Jack Sock
James Blake – Robin Haase
Jarkko Nieminen – Igor Sijsling
Jurgen Melzer – Mischa Zverev
Kevin Anderson – Victor Hanescu
Lleyton Hewitt – Lukas Rosol
Lukas Lacko – Daniel Gimeno-Traver
Marcos Baghdatis – Daniel Brands
Matthew Ebden – Andrey Kuznetsov
Michael Llodra – Daniel Munoz-De La Nava
Nikolay Davydenko – Paul-Henri Mathieu
Ryan Harrison – Go Soeda
Roberto Bautista Agut – Wayne Odesnik
Santiago Giraldo – Carlos Berlocq
Steve Johnson – Pablo Andujar
Tatsuma Ito – Evgeny Donskoy
Tommy Roberdo – Marinko Matosevic
Viktor Troicki – David Goffin
Yen-Hsun Lu – Tim Smyczek
Xavier Malisse – Leonardo Mayer
1 2 3 4 113 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-03-07 16:34, pirms 11 gadiem
Un pēdējais atgādinājums - Visiem, kas grib pamēģināt prieka pēc piedalīties prognožu spēlē:

1. Bookmarkos uzliekam sho linku -> Sportacentrs.com
2. Saliekam visu sietu līdz finālam
3. Atceramies, ka Bye nevar vineet
4. Kvalifikācijas uzvarētāji salikti
5. Prognozes ievadam līdz shodienas 20:00

Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-03-07 16:47, pirms 11 gadiem
Svaiga un laba Gulbja intervija vienā no lielākajiem amīšu medijiem. Gifted, erratic Gulbis is all in, at last, in...

  +4 [+] [-]

, 2013-03-07 16:52, pirms 11 gadiem
Vēl būtu lieliski, ja kāds vācu valodas speciālists varētu iztulkot šo Gulbja trenera šodienas interviju. Gribētos uzzināt, kas noticis ar Gulbja forehanda tehniku un kāds ir Gulbis salīdzinot ar Borisu Bekeru. 'Gulbis ist ein klassischer Top-Ten-Spieler' -...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-03-07 17:05, pirms 11 gadiem
pizix rakstīja: Vēl būtu lieliski, ja kāds vācu valodas speciālists varētu iztulkot šo Gulbja trenera šodienas interviju. Gribētos uzzināt, kas noticis ar Gulbja forehanda tehniku un kāds ir Gulbis salīdzinot ar Borisu Bekeru. http://www.laola1.at/de/sport-mix/tennis/atp/atp-bresnik-uber-gulbis/page/49125-281-103-151-.html
tur nav salīdzinājuma ar bekeru. tekstā ir apcerētas jau zināmas lietas (cietums, marihuāna), bik ierastās muļķības par privātajām lidmašīnām...bresniks uzskata, ka būtiskām pārmaiņām vajag 9-12 mēnešus, gulbis treniņos viņam jau patīk, spēlēs vēl ne. pēdējās 3-4 nedēļas ernests spēlējot labi

  +5 [+] [-]

, 2013-03-07 17:06, pirms 11 gadiem
un vēl-bresnikam patīkot tādi "grūtie" spēlētāji kā ernests

     [+] [-]

, 2013-03-07 17:07, pirms 11 gadiem
pikolo rakstīja: tur nav salīdzinājuma ar bekeru. tekstā ir apcerētas jau zināmas lietas (cietums, marihuāna), bik ierastās muļķības par privātajām lidmašīnām...bresniks uzskata, ka būtiskām pārmaiņām vajag 9-12 mēnešus, gulbis treniņos viņam jau patīk, spēlēs vēl ne. pēdējās 3-4 nedēļas ernests spēlējot labi
Paldies!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-07 17:11, pirms 11 gadiem
prieks apr gulbi lai tik turpina uzņemt pareizo kursu

  -1 [+] [-]

, 2013-03-07 17:18, pirms 11 gadiem
Neesmu tenisa fans un tapec atvainojiet ja tomer kludishos, bet gadijuma Lopess nebus stiprakais pretinieks pret ko Gulbis speles pedeja menesha laika????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-03-07 17:23, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Neesmu tenisa fans un tapec atvainojiet ja tomer kludishos, bet gadijuma Lopess nebus stiprakais pretinieks pret ko Gulbis speles pedeja menesha laika????
Uz doto brīdi tie paši Kverijs un Hāss ir labāki, vismaz manuprāt. Lopezs ir pagalam nestabils.

  -3 [+] [-]

, 2013-03-07 17:30, pirms 11 gadiem
Lopess nebūs vājš, bet nu viss atkarīgs no viņa serves un spējai tikt pie tīkla. Visādi citādi Ernests viņu var ņemt arī šajā maratonā, mačam nevajadzētu būt ļoti ilgam. Ja vinnēs- forši, tiesa, pret Tipsareviču un gumijas sienu gan tad nebūs viegli. Katrā ziņā- šo divu nedēļu laikā viņš jau gana punktu sapelnījis un pat loģiskāk un labāk būtu, ja vairāk punktu dabūtu pēc divām nedēļām Floridā, Maiami. Jācer, varbūt wild card iedos, ja nē . jākapā.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-07 17:34, pirms 11 gadiem
Gulbim jāpārvar nogurums un jāuzvar! Gribu redzēt kā viņam ies pret Tipsareviču

  +4 [+] [-]

, 2013-03-07 17:37, pirms 11 gadiem
Lopess noteikti būs labi noskaņojies, jo saprot, ka nebūs nekāda pastaiga. Būs grūti, bet Ernestam, it īpaši tagad, labāk spēlēt ar tādiem ''bliezējiem'' kā Lopess nekā ar kaut kādiem slimajiem turētājiem, kuri gatavi katrā izspēlē iet uz 30 sitieniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-07 17:42, pirms 11 gadiem
tad tā īsti nesapratu gaidīt vakaru/nakti un skatīt livescores vai tomēr celties no rīta 6 un skatīt no otrā seta livescores?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 17:42, pirms 11 gadiem
1/8 finālā nāks Nadals līdz tam ir pat ļoti cerīgi, protams, ja nebūtu jau 10+ spēles pēc kārtas, izredzes būtu vēl lielākas.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-07 17:45, pirms 11 gadiem
beidz ņem nevis uz svaiguma rēķina, bet uz to ka iesilis un tie būs auksti!

KillerLoop rakstīja: 1/8 finālā nāks Nadals līdz tam ir pat ļoti cerīgi, protams, ja nebūtu jau 10+ spēles pēc kārtas, izredzes būtu vēl lielākas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 18:06, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: nezinu..bet Stokholmā viņam ar Lopesu biji kopīgas dēkas ar vecākās profesijas pārstāvēm
Tak neparmet, puikam gribejas papriecaties, tas arii viss.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 18:16, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Neesmu tenisa fans un tapec atvainojiet ja tomer kludishos, bet gadijuma Lopess nebus stiprakais pretinieks pret ko Gulbis speles pedeja menesha laika????
Vēl bija stiprāki Del Potro un Berdihs!!!

     [+] [-]

, 2013-03-07 18:23, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: hvz, 3 WC jau izdalītas pirms nedēļas (un atkal jau Hjuitam, Bleikam un Dalbanjanam). Vai dos vēl, šaubos.
Katrā gadījumā kvalī atkal būs izlikts ar Nr.1, līdz ar to pamatturnīram tāpat pietiks ar 1 uzvaru (lucky looser) pret top300.
Vēlreiz - Gulbis Maiami tiks caur ATP reitingu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 18:46, pirms 11 gadiem
Ha, vecais cīņu biedrs Lopess. Arī žiperīgs puika. Abi varēs pārspriest savu kopīgo vizīti pie Stokholmas skaistulēm

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 18:46, pirms 11 gadiem
Zaķis ar bisi rakstīja: Vēl bija stiprāki Del Potro un Berdihs!!!
protams!!

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 18:47, pirms 11 gadiem
Daņila Fokss rakstīja: bet besī tāda spēle un video nebūs?bāaācc!
tocna nebuus?! zb

  +4 [+] [-]

, 2013-03-07 18:56, pirms 11 gadiem
Laba intervija, patīk atklāta, vienkārša, tomēr arī inteliģenta pieeja lietām. Vieksmi un izturību.
pizix rakstīja: Svaiga un laba Gulbja intervija vienā no lielākajiem amīšu medijiem. http://www.usatoday.com/story/sports/tennis/2013/03/07/ernests-gulbis-bnp-paribas-open-indian-wells/1970025/

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 18:58, pirms 11 gadiem
lai izdoadas vel un vel!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-07 19:15, pirms 11 gadiem
aiziet Ernest
1 2 3 4 113 komentāri