Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karsums atgriežas ar agresīvu spēli un uzvar Maskavā

Agris Suveizda

Karsums atgriežas ar agresīvu spēli un uzvar Maskavā
Mārtiņš Karsums
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līdervienības latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums pēc izveseļošanās šodien enerģiski atgriezās laukumā, palīdzot Maskavas "Dynamo" savās mājās pārspēt Jekaterinburgas "Avtomobilst" (3:2). Citā mačā mūsu Miķeļa Rēdliha "Lokomotiv" izbraukumā piekāpās Novosibirskas "Sibir" vienībai (1:3), bet Artūra Kuldas "Salavat Yulaev" uz sava ledus kapitulēja Prāgas "Lev" komandai (1:5).

Pleca savainojuma dēļ Karsums nebija spēlējis kopš novembra beigām - tolaik viņš bija komandas labākais snaiperis (14 vārti), un tāds viņš ir arī šobrīd.

Maskavas mača pirmajā periodā vairāk uzbruka viesi no Jekaterinburgas, tomēr lielākā daļa no viņu metieniem nebija vārtu rāmī. 4. minūtē Urālu vienība izvirzījās vadībā, bet 18. minūtē mājinieki panāca izlīdzinājumu. Otrais periods aizritēja ar laukuma saimnieku pārsvaru, tomēr arī pirms pēdējā cēliena rezultāts bija līdzsvarā (2:2). Trešā perioda pirmajā minūtē dinamieši pārņēma vadību (3:2), turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, bet 52. minūtē mūsu Karsums saņēma 2+10 soda minūtes par uzbrukumu pretiniekam galvas un kakla rajonā. Uzvara tika nosargāta arī bez latvieša.

Šajā spēlē Mārtiņš Karsums laukumā bija 11:09 minūtes, kuru laikā 3 reizes meta pa vārtiem un izpildīja 4 spēka paņēmienus (lielākais rādītājs starp šī mača spēlētājiem). Šīs sezonas 32 spēlēs Karsums guvis 22 (14+8) rezultativitātes punktus, turklāt no tiem 20 (12+8) sakrāti pēdējos astoņpadsmit mačos. Savukārt viņa pārstāvētais "Dynamo" izcīnījis 10 uzvaras pēc kārtas, un šobrīd ir visai stabils līgas līderis - tuvākais sekotājs atpaliek par septiņiem punktiem.

Citā spēlē galvenais treneris Pēteris Skudra šodien spēja aizvest Ņižņijnovgorodas vienību līdz kārtējai uzvarai. Latvieša trenētais "Torpedo" savā laukumā atspēlējās no divu vārtu deficīta un pārspēja Omskas "Avangard" komandu (5:3).

Ufas "Salavat Yulaev" iepriekšējās spēlēs svinēja četras uzvaras pēc kārtas (5:2 pret Mitišču "Atlant", 2:1 pret Sanktpēterburgas SKA, 4:3 pagarinājumā pret Rīgas "Dinamo" un 5:2 pret Maskavas CSKA), tomēr neprata savā laukumā turpināt uzvaru gājienu. Pirmie vārti tika gūti 19.minūtē, kad Martins Ševcs ar tālu metienu realizēja pirmo vairākumu (1:0).

Otrajā trešdaļā Jirži Novotnijs vārtu priekšā pielaboja partnera metienu (2:0), savukārt trešās trešdaļas piektajā minūtē Anti Pilstrēms no tuvas distances atjaunoja vienu vārtu starpību (1:2). Mājinieku prieki gan nebija ilgi, jo Ondržejs Ņemecs un Jirži Sekāčs jau pēc piecarpus minūtēm panāca 4:1, bet Patriks Sakrisons spēles 55.minūtē pielika mačam punktu – 5:1. Artūrs Kulda laukumā atradās 18 minūtes un 18 sekundes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Jaroslavļas "Lokomotiv" izbraukuma tūri sāka ar zaudējumiem Habarovskas "Amur" (1:2) un Vladivostokas "Admirals" (0:3), bet šodien Novosibirskā otrajā trešdaļā ielaida divus vārtus mazākumā. Vispirms Dmitrijs Kugriševs no asa leņķa skaisti ar pirmo pieskārienu raidīja ripu zem vārtu pārliktņa (1:0), bet pēc tam "Sibir" pretuzbrukumā izdevās vārtu priekšā atrast brīvu Jori Lehteri (2:0).

"Lokomotiv" gan drīzumā vairākumā samazināja starpību (1:2), tomēr neprata glābt spēli un 23 sekundes līdz pamatlaika beigām ielaida trešos vārtus – ripu tukšos vārtos raidīja Dmitrijs Moņa (3:1). Miķelis Rēdlihs laukumā pavadīja 14 minūtes un 22 sekundes un pa vārtiem nemeta.

Izmantotie resursi:
khl.ru

  -4 [+] [-]

, 2014-01-07 16:13, pirms 10 gadiem
NU tad jau mēs esam 6stie ? jauki

  -1 [+] [-]

, 2014-01-07 16:48, pirms 10 gadiem
Tagad sāciet, slimie, rakstīt, ka lauvas izvaroja salātus, vai kā nu jums tur prātā labāk stāv.

     [+] [-]

, 2014-01-07 17:03, pirms 10 gadiem
Kārtējais smadzeņu mežģis virsrakstā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-07 17:20, pirms 10 gadiem
konfirence butu ideaali palikt 6stajeim jo tad pret donbass visticiamak play off saktos kas tomer ir vajaka no 8 komandaam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-07 17:25, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Apbrīnojami, ka krievukomentētāji nenovērtē Lauvu
Teicams sastāvs, laba spēle
Pieskaitāms pie KHL top klubiem, nesaprotu, kur krievi dzīvo
Da čuhņā viņi dzīvo,jo izņemot Maskavu,St.Pēterburgu un vēl pāris pilsētas,pārējā daļa tur ir liela,liela čuhņa!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-07 17:36, pirms 10 gadiem
OJ tagak iet seriāls kā Ržiga āŗdās tas ir jāredz KHL TV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja