Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāridarītāja Norvēģija netiek ceturtdaļfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvijas pāridarītāja Norvēģija netiek ceturtdaļfinālā
Dānijas izlase līksmo par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm par nelielu pārsteigumu parūpējusies Dānija, kas papildlaikā ar rezultātu 4:3 pieveica Norvēģiju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kamēr norvēģiem turnīra turpinājumā būs jācīnās vien par devīto vietu.

Norvēģija grupu turnīrā ne vien tika galā ar Latviju, bet arī visnotaļ atzīstami spēkojās pret Šveici un Somiju, izvirzot sevi kā reālāko kandidāti uz piekto vietu finālturnīrā. Par vietu ceturtdaļfinālā viņām bija jātiekas ar Dāniju, kas grupu turnīrā pamanījās zaudēt Japānai un ne bez sarežģījumiem pieveica Igauniju un ASV izlases. Norvēģietes savu favorītu statusu apliecināja jau piektajā minūtē, izceļoties viņu līderei Rikei Hansenai. Kad bija nospēlēta tieši puse no pirmās trešdaļas dānietes rezultātu līdzsvaroja, bet pēdējā minūtē Hansena izcīnīja bumbiņu, uzreiz raidot to vārtos, atjaunojot vadību. Mača vidū ar patālu metienu Sāra Olsone vēlreiz rezultātu līdzsvaroja, bet Hansena jau trešajā periodā noformēja sev hat-trick. Pieņēmusi bumbiņu pie kreisās laukuma apmales, norvēģiete pārskrēja uz pretējo malu un izdarīja netveramu metienu. Pamatlaika izskaņā norvēģietes nopelnīja noraidījumu un vairākumu ar patālu metienu realizēja Lina Voldbija. Tas nozīmēja, ka šajā čempionātā gaidāms pirmais papildlaiks. Kad tajā bija nospēlētas teju piecas minūtes, Voldbija ar teju identisku tālmetienu vēlreiz tika pie vārtu guvuma, nodrošinot Dānijai 4:3 uzvaru un vietu ceturtdaļfinālā.

Lieliska atspēlēšanās un vieta ceturtdaļfinālā arī Polijai

Bez drāmas neiztika arī ceturtdaļfinālā starp Poliju un Vāciju. Rangā krietni augstāk esošās polietes mača gaitā bija nonākušas ļoti sarežģītā situācijā. Mača sestajā minūtē Randi Klērbauma atbruņoja pretinieces no bumbiņas viņu vārtu tuvumā, no vidējas distances atklājot cīņas rezultātu. Izlīdzinājumu viena no talantīgākajām polietēm Māja Helmane panāca pirmā perioda pedējā minūtē, precīzi iemetot bumbiņu vārtu tālajā augšējā stūrī. Cīņas otrais periods aizritēja Vācijas zīmē, kuras vispirms atkārtoti vadībā izvirzīja Anna-Lena Besta, metot rezultatīvi pēc pagrieziena, bet pēc reklāmas pārtraukuma pretuzbrukumā otros vārtus mačā guva Klērbauma. Trešajā periodā pēc Malvīnas Zagorskas metiena bumbiņa trāpīja pa vienu vārtu stabu, pa otru, tad vācu vārtsardzei pa muguru, bet vārtu līniju nešķērsoja, lai gan polietes jau sāka līksmot. Savu gan panāca, kad, spēlējot bez vārtsardza, Kataržina Rajska vispirms vienus vārtus atspēlēja ar metienu no distances, bet minūti vēlāk bumbiņa sekmīgi atlēca pie Gabrielas Vojčikas, kura panāca 3:3 izlīdzinājumu. Papildlaikā vācu aizsardze neapdomīgi centās iedot tālo piespēli caur centru, kur bumbiņu pārtvēra Rajska, veicot reidu uz pretinieču vārtiem un pēdējo reizi šajā spēlē gūstot vārtus. Polijai laimīga atspēlēšanās un uzvara ar 4:3, kas ceturtdaļfinālā ļaus spēlēt pret Somiju, kamēr vācietēm jācīnās vien par devīto vietu turnīrā.

Slovākija mača gaitā sakārto uzvaru pār mājiniecēm

Lai gan prognozējami pārliecinošu uzvaru savā kvalifikācijas kārtas spēlē izcīnīja Slovākijas izlase, arī viņām bija vajadzīgs laiks, lai būtu drošas par iekļūšanu astotniekā. Desmitajā minūtē čempionāta saimnieces pretuzbrukumā atklāja rezultātu un, kaut arī slovākietes perioda izskaņā ar pusotras minūtes pārsvaru izcēlās divreiz, aziātes pēdējā minūtē ar precīzu raidījumu vārtu tuvajā augšējā stūrī panāca 2:2. Ar veiksmes palīdzību komandas līdere Paulina Hudakova otrajā periodā atjaunoja vadību eiropietēm, teju uzreiz māsai Kristiani dubultojot pārsvaru. Līdz perioda beigām Slovākija pārsvaru attīstīja līdz 6:2, bet noslēdzošajā periodā nokārtoja formalitātes, tiekot pie 11:2 uzvaras un vietas ceturtdaļfinālā, kur gaidāma spēkošanās ar Šveici.

Igaunija spēlēs par 13. vietu

Turnīra piektā diena sākās ar divām spēlēm par 13. līdz 16. vietu. Jau pirms spēles gan Igaunijas, gan Austrālijas valstsvienība varēja secināt, ka turnīrs nav izdevies kā cerēts, bet savstarpējā spēlē igaunietes tomēr prata apliecināt favorītu statusu. Pirmā perioda izskaņā ar minūtes intervālu tika iemesti divi vārti, arī otrā perioda otrajā daļā divi vārtu guvumi, bet trešajā periodā izcēlās Šarlote Koverika, nodrošinot mūsu ziemeļu kaimiņienēm 5:0 uzvaru un spēlēšanu par 13. vietu pasaulē. Tikmēr austrālietēm pēdējā mačā jācīnās, lai nefinišētu pēdējā vietā starp finālturnīra dalībniecēm.

Čempionāta noslēdzošajā cīņā šīm komandām būs jātiekas ar vienībām, ar kurām nūjas tika krustotas jau grupu turnīra cīņās. Tas noskaidrojās pēc tam, kad ASV izlase mača otrajā pusē prata nosargāt iekrāto pārsvaru un ar rezultātu 4:1 pieveica Franciju. Kaut arī eiropietes grupu cīņās demonstrēja šķietami pārliecinošāku sniegumu, pie savas pirmās uzvaras finālturnīros viņām būs jācenšas tikt cīņā pret Austrāliju, pret kuru grupu turnīrā mača pašā izskaņā izsēja divu vārtu pārsvaru.

Pasaules florbola čempionāts, 5. spēļu diena

LaiksFāzeSpēle
07:0013-16Igaunija – Austrālija5:0
08:0013-16Francija – ASV1:4
10:00play-offLatvija – Japāna8:5
11:00play-offNorvēģija – Dānija3:4 (OT)
13:00play-offPolija – Vācija4:3 (OT)
14:00play-offSlovākija - Singapūra11:2