Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Zoriks paliek soli no karjeras punktu rekorda, VEF zaudē Lisabonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zoriks paliek soli no karjeras punktu rekorda, VEF zaudē Lisabonā
Kristers Zoriks. Foto: FIBA

Šovakar zaudējumu FIBA Čempionu līgā piedzīvoja Latvijas spēcīgākā basketbola komanda "VEF Rīga", kas izbraukumā ar 71:84 piekāpās Lisabonas "Benfica". No zaudējuma neglāba arī Kristera Zorika 24 punkti. Viņš palika viena precīza metiena attālumā no karjeras rekorda.

• Kristers Zoriks 24 punktus guva, pateicoties sešiem realizētiem tālmetieniem (6/11).

• Vēl divas reizes pret viņu tālmetiena laikā tika pārkāpti noteikumi, un Zoriks realizēja visus sešus soda metienus.

• Noslēdzošajā ceturtdaļā Zoriks palika bez punktiem, grozam uzbrūkot tikai vienu reizi.

• Viņa karjeras rekords ir 25 punkti. Tas sasniegts 18. oktobrī, Latvijas-Igaunijas līgā pieveicot Tartu "Ulikool".

• Toties krita personīgais Čempionu līgas rekords. Pagājušajā sezonā Zoriks Atēnu AEK grozā iemeta 22 punktus. Arī toreiz VEF zaudēja viesos.

• Ja vēlajā spēlē "Limoges" viesos pieveiks "Manresa", tad VEF cerības izkļūt no grupas būs zudušas.

• Ar 13 punktiem talkā nāca Artis Ate, desmit iemeta Māris Gulbis, bet deviņus – Glens Kouzijs.

• Kouzijs, lai gan no spēles meta tikai ar 3/11 precizitāti, tāpat uzlaboja savu statistiku, jo iepriekš metienos no spēles bija 2/23.

• VEF sakrāja 19 kļūdas, laukuma saimnieki – par piecām mazāk.

• Lisabonas "Benfica" izmantoja savu pārspēku zem groza un realizēja 24 divpunktu metienus, kamēr VEF izpildīja 24 divpunktu metienus, trāpot desmit.

• Briesmīgu spēli aizvadīja ukraiņu saspēles vadītājs Vitālijs Zotovs. Pirmajā puslaikā laukumā pavadījis tikai četras minūtes, viņš pamanījās tikt pie -16.

• Trešajā ceturtdaļā Zotovs devās laukumā pie 49:50, turpinājumā kļūdījās un nopelnīja nesportisko piezīmi, palīdzot "Benfica" veikt 9:0 izrāvienu.

• Čempionu līgā debitēja 18 gadus vecais centrs Pēteris Pinnis. Trīs piegājienos viņš kopā savāca 2:03 minūtes.

Benfica – VEF Rīga 84:71

(27:22, 15:16, 19:17, 23:16)
VEF Rīga: Zoriks 24, Ate 13 (6ab), Gulbis 10, Kouzijs 9 (6rp), Miška 7 (5ab), Brukss 6 (8ab, 5rp), Bērziņš 2, Abramss, Zotovs, Pinnis, Putāns

F grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Benfica4-1+18
2.Manresa3-1+41
3.Limoges1-3+3
4.VEF Rīga1-4-62

  +2 [+] [-]

, 2022-12-06 21:59, pirms gada
Absolūti degradēta komanda ar degradētu spēli...Vēl tukšās tribīnes uzvarētājiem padziļina žopu kur atrodas VEFs

  -2 [+] [-]

, 2022-12-06 22:03, pirms gada
Atkal būs gudrīši kuri brinisies par zaudejumu futbola zemei. Ludzu paskataties budzetu un sastāvu Benfikai, tad zudīs izbrīns.

  +2 [+] [-]

, 2022-12-06 22:04, pirms gada
Nesaprotu-kādēļ VEF klubam vajadzīgi tādi tiešām sētas līmeņa melnie,tak labāk viņu vietā butu kadus vistējos paņēmuši,jo no šiem legiem -pilnigi 0 ne cinas par atlekušajām bumbām,ne jēdz iemest...
Šai sezonā ļoti vajš sastāvs ,vai arī treneris...paklausījos minūtes partraukumus-trenerim pat nav,ko pastastīt-iespaids,ka nav nekada spēles plāna

  +1 [+] [-]

, 2022-12-06 22:07, pirms gada
Gailītis konsekventi turpina iemiesot spēlētājos zaudētāju mentalitāti.. Visskumjāk par šo, ir dèļ jaunajiem latviešu spēlētājiem.

  +3 [+] [-]

, 2022-12-06 22:12, pirms gada
Vef realitāte - ja trāpa ar lētajiem leģiem sezon laba, ja nē tad dir*a.
Zorikam arī jātinas prom jau bija

     [+] [-]

, 2022-12-06 22:18, pirms gada
Pag, lai ka tur nebutu, tas ko darija Zotovs, taa bija totala sabotaza !

     [+] [-]

, 2022-12-06 22:36, pirms gada
Jautājums varbūt jaunajam kluba prezidentam: kādēļ kopš viņa amata ieņemšanas notiek tas kas notiek??Jeb sakne ir tur ka viņš ir spējīgs tikai mēģināt ielīst kādā vēlēšanu listē, sarīkot sev personīgu atvadu spēli perifērijā un regulāri rēgoties vienā sporta "ekspertu" šovā??quote kapis24]
Nesaprotu-kādēļ VEF klubam vajadzīgi tādi tiešām sētas līmeņa melnie,tak labāk viņu vietā butu kadus vistējos paņēmuši,jo no šiem legiem -pilnigi 0 ne cinas par atlekušajām bumbām,ne jēdz iemest...
Šai sezonā ļoti vajš sastāvs ,vai arī treneris...paklausījos minūtes partraukumus-trenerim pat nav,ko pastastīt-iespaids,ka nav nekada spēles plāna
[/quote]

     [+] [-]

, 2022-12-06 22:40, pirms gada
Saja visskumjakais ir tas, ka atkal pazaudets vietejais skatitajs, ja Vef speletu kaut videji, arena mierigi 4-5 k naktu

     [+] [-]

, 2022-12-06 22:40, pirms gada
Pag, kāpēc tagad tik traki jārej. Jā zaudeja. Jā leģionāri nav labākie. Budžets VEF nav bezizmēra un ar šā brīža likumiem un notikumiem pasaulē arī lielāku nevaram gaidīt. Kurus tieši vietējos tad to leģionāru vietā paņemsi, tie kas ņemami un spētu būt labāki nemaz LBL līmenī nespēlē + prasītu x2 vairāk naudu nekā šie leģionāri. VEF viss ko ar leģionāriem var darīt ir meklēt lielo lozi, jo neko vairāk kā atspēriena punktu karjerai te neviens nemeklē. Tā tas kopumā vienmēr ir bijis LBL līmenī, izņemot vienu īsu posmu ko sauc par treknajiem gadiem. Ar ko tik bezatbildīga finansu rīcība visās jomās beidzās visai Latvijas tautsaimniecībai, laikam nav jaatgādina. Kopumā ir tā, ka priecāsimies par tiem retajiem Latvijas klubu basketbola sasniegumiem un beigsiem ņaudēt uz tiem, kas kaut ko tur dara. Sports šeit nav rentabls nekādā veidā, cilvēki tērē savus līdzekļus, lai tāds Zoriks var atgriesties Latvijā un restartēt savu karjeru. Kopumā caur VEF gājuši visai daudz izlases spēlētaju, tāpat kā caur Ventspils klubu. Novērtēsim to, nevis pazemosim.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-06 22:49, pirms gada
Robis rakstīja: Pag, kāpēc tagad tik traki jārej. Jā zaudeja. Jā leģionāri nav labākie. Budžets VEF nav bezizmēra un ar šā brīža likumiem un notikumiem pasaulē arī lielāku nevaram gaidīt. Kurus tieši vietējos tad to leģionāru vietā paņemsi, tie kas ņemami un spētu būt labāki nemaz LBL līmenī nespēlē + prasītu x2 vairāk naudu nekā šie leģionāri. VEF viss ko ar leģionāriem var darīt ir meklēt lielo lozi, jo neko vairāk kā atspēriena punktu karjerai te neviens nemeklē. Tā tas kopumā vienmēr ir bijis LBL līmenī, izņemot vienu īsu posmu ko sauc par treknajiem gadiem. Ar ko tik bezatbildīga finansu rīcība visās jomās beidzās visai Latvijas tautsaimniecībai, laikam nav jaatgādina. Kopumā ir tā, ka priecāsimies par tiem retajiem Latvijas klubu basketbola sasniegumiem un beigsiem ņaudēt uz tiem, kas kaut ko tur dara. Sports šeit nav rentabls nekādā veidā, cilvēki tērē savus līdzekļus, lai tāds Zoriks var atgriesties Latvijā un restartēt savu karjeru. Kopumā caur VEF gājuši visai daudz izlases spēlētaju, tāpat kā caur Ventspils klubu. Novērtēsim to, nevis pazemosim.
Jani Tu ? Vajag tomer zinat, kad pakluset, kad sniegums sezonas laika ir izteikti sudigs ! Tie speletaji tomer ir profesionali.

     [+] [-]

, 2022-12-06 22:51, pirms gada
Slikts sniegums, ko gan šeit citu var pateikt, es nezinu, ir tāda sajūta, ka Gailītis nemāk motivēt savus spēlētājus un viņi laukumā tāpēc arī peld.
Iekrita acīs kur jaunais Bērziņš uztaisīja kaut kādu vienu neprecīzu piespēli, nedaudz pārdriblējās un viss, šis tiek nosēdināts uz visu spēli, bet tajā pašā laikā miskastnieki Kouzijs un Zotovs taisa visu sezonu lažu laukumā bet turpina spēlēt un sūdīgi.

  +2 [+] [-]

, 2022-12-06 23:16, pirms gada
Puspirdelis rakstīja: Slikts sniegums, ko gan šeit citu var pateikt, es nezinu, ir tāda sajūta, ka Gailītis nemāk motivēt savus spēlētājus un viņi laukumā tāpēc arī peld.
Iekrita acīs kur jaunais Bērziņš uztaisīja kaut kādu vienu neprecīzu piespēli, nedaudz pārdriblējās un viss, šis tiek nosēdināts uz visu spēli, bet tajā pašā laikā miskastnieki Kouzijs un Zotovs taisa visu sezonu lažu laukumā bet turpina spēlēt un sūdīgi.
Berzins vairuma svarigo spelju ir bijis miskaste ! Jautajums drizak, ko no vina gaidija.

     [+] [-]

, 2022-12-07 08:02, pirms gada
VEF esot tā komanda, no kuras jaunie latviešu basketbolisti dodās pasaulē. Kuri?

     [+] [-]

, 2022-12-07 10:50, pirms gada
Bujumbura rakstīja: Absolūti degradēta komanda ar degradētu spēli...Vēl tukšās tribīnes uzvarētājiem padziļina žopu kur atrodas VEFs
Nevajag izrādīt savu tupumu. Spēle notika Portugālē un vajadzētu jau zināt ka PK paralēli notika POR-SUI spēle futbolā.