Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Crema catalana un Callison d`Aix. Liene Jansone un Kristīne Kārkliņa par izlozes rezultātiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Crema catalana un Callison d`Aix. Liene Jansone un Kristīne Kārkliņa par izlozes rezultātiem
Liene Jansone cīņā ar Sandrini Grudu
Foto: Ciamillo-Castoria, www.fibaeurope.com

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība svētdien, 4. decembrī, Vācijas pilsētā Fraizingā tika ielozēta 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas E grupā kopā ar Grieķiju, Itāliju, Somiju un Luksemburgu. Iespaidos par izlozes rezultātiem dalās izlases spēlētājas Liene Jansone un Kristīne Kārkliņa.

Crema catalana un Callison d`Aix - tradicionāli Katalonijas un Provansas gardumi.

Londonas Olimpisko spēļu vai Olimpiskā kvalifikācijas turnīra dalībnieces Krievija, Turcija, Francija, Čehija, Horvātija un Lielbritānija ir nodrošinājušas vietu finālturnīrā.

Pārējās 25 komandas tika sadalītas piecās grupās ar piecām komandām katrā, jo Bosnija-Hercegovina atsauca savu dalību. Sacensības notiks 2012. gada 13. jūnijā – 14. jūlijā. Kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas. Finālturnīrs risināsies 2013. gada 15. - 30. jūnijā Francijā.

Pirmā groza komandas grupās sadalīja Peters Radegasts. Dejans Bodiroga pretiniekos Latvijai no otrā groza izvilka Grieķiju, Henriks Detmans no trešā groza izraudzījās Itāliju, Fransuā Templs ceturtajā grozā sameklēja Somiju.

Latvija kvalifikācijas spēles sāks 13. jūnijā, savā laukumā uzņemot Itāliju. Mājās 20. jūnijā jāspēlē ar Grieķiju, 4. jūlijā ar Luksemburgu un 11. jūlijā ar Somiju.

Liene Jansone, “Pays d`Aix” (Francija)

106 spēlēs Latvijas valstsvienības sastāvā guvusi 941 punktu.

Francijas kluba sastāvā šosezon 11 spēlēs vidēji 33,07 minūtēs guvusi 11,5 punktus, izcīnījusi 6,8 atlēkušās bumbas (labākais rādītājs komandā) un nopelnījusi labāko lietderības koeficientu 13,4.

“Izlozes rezultāti ir ļoti interesanti.

Cik atceros, nav bijis vasaras, kad nebūtu spēlēts pret Grieķiju, tā kā šīs komandas spēles stils ir labi zināms un galīgi pretējs mūsējam. Itālija arī ir labu zināma, spēlētājas pārstāv augsta līmeņa komandas, tā kā būs, ko pacīnīties. Un atmiņā vēl ir pēdējā spēle pret itālietēm Latvijā, kad zaudējām gandrīz jau uzvarētu spēli!

Pret Somiju arī sanāca uzspēlēt sagatavošanās procesā, komanda plus mīnus ir zināma, bet par Luksemburgu nekādu komentāru nav. Nāks tuvāk vasara, parādīsies video un priekšštati.

Katrai komandai piemīt savs spēles stils, uz katru spēli būs jāgatavojas savādāk. Tajā pašā laikā domāju, ka mūsu izlasei arī būs daudz izmaiņu spēles stilā. Kā būs, to redzēsim, kad pienāks laiks cīnīties par nākamo Eiropas čempionātu.”

Kristīne Kārkliņa, “Cadi La Seu d`Urgell” (Spānija)

Latvijas valstsvienība debitējusi 2004. gadā, 50 spēlēs guvusi 270 punktus.

Katalāņu klubā 8 spēlēs vidēji 32:02 minūtēs savākusi 11,1 punktu (otrais rādītājs komandā), savākusi 4,3 atlēkušās bumbas, izdarījusi 2,3 rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs komandā), pārtverusi 2,1 bumbu (otrs labākais rādītājs komandā), izprovocējusi 3,1 pretinieču piezīmi un nopelnījusi otru labāko lietderības koeficientu komandā 10,9. Komanda pēdējās sešās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras.

“Domāju, ka visas grupas vairāk vai mazāk ir līdzīgas, katrā ir pa dažām stiprām komandām un vājākām.

Grieķija ir vislabāk zināmā pretiniece un spēcīga komanda, kurai būtu labi revanšēties par zaudējumu Eiropas čempionātā. Itālijas komandā notiek paaudžu maiņa, tāpēc spēlētājas nav tik labi zināmas, vismaz manā skatījumā. Par Luksemburgu grūti komentēt, jo nekas daudz nav dzirdēts.

Somija ir komanda, kuru nevar nenovērtēt. Latvijas izlases pārbaudes spēļu partnere jau vairākus gadus. Pašlaik Spānijā spēlēju kopā ar Somijas izlases kapteini Tīnu Stenu, kura ir ļoti laba spēlētāja. Viņa saka, ka, ņemot vērā pagājušo gadu rezultātus, par grupas līderēm ir uzskatāmas Latvija un Grieķija. Itālijai ir labas basketbola tradīcijas. Tīna uzskata, ka grupa ir interesanta, visas komandas ir spēkos līdzīgas un mājas spēlēs autsaiderēm ir iespēja uzvarēt favorītes.

Latvijas izlases rezultāti būs atkarīgi no tā, kādu sastāvu izdosies savākt uz kvalifikācijas spēlēm, jo arī mums notiek paaudžu maiņa.”

Grieķija

Latvija un Grieķija Eiropas čempionātu ietvaros ir spēlējušās četras reizes. Bilance 3-1 Latvijas labā. Aivara Vīnberga trenētā komanda 1999. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Horvātijā pieveica dienvidnieces ar 77:61. Raivo Otersona un Ainara Zvirgzdiņa rēķinos ir uzvaras Eiropas finālturnīros Turcijā un Latvijā, turklāt panākums Liepājā tika gūts pagarinājumā. Grieķietes trenera Konstantīna Missas vadībā revanšējās Eiropas čempionātā Polijā.

Itālija

Savstarpējo spēļu bilance FIBA turnīros ir 2-2. Pirmo reizi abu komandu ceļi krustojās 1995. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Viļņā, kad Latvija atzina Itālijas pārākumu ar 44:63. Četrus gadus vēlāk itālietes Horvātijas pilsētā Daruvarā tika apspēlētas ar 58:50, turklāt panākums nodrošināja Latvijas vēsturē pirmo ceļazīmi uz finālturnīru. Eiropas čempionāta spēlē Katovicē pretinieces tika uzveiktas ar 55:54.

Nākamā tikšanās FIBA sacensību ietvaros sekoja 2009. gada 19. jūnijā Rīgas arēnā, Latvijai pagarinājumā piedzīvojot zaudējumu ar 66:68. Neveiksme liedza turpināt cīņu par ceļazīmi uz Pasaules čempionātu Čehijā. Tālāk netika arī itālietes, jo Eiropas čempionāta spēlē par piekto vietu komanda netika galā ar Konstantīna Missas un Džordža Dikeoulakos vadīto Grieķiju.

Somija

Draudzības spēlēs spēki samēroti daudz reižu. Eiropas čempionāta kvalifikācijā komandas tikušās 1994. gada 21. maijā Viļņā. Latvija svinēja uzvaru ar 84:69.

Luksemburga

Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē 2001. gada 20. maijā Latvija pieveica sāncenses no Luksemburgas lielhercogistes ar 113:39.

     [+] [-]

, 2011-12-06 13:46, pirms 12 gadiem
tards

  +2 [+] [-]

, 2011-12-06 13:49, pirms 12 gadiem
Novik tavi virsraksti vienkārši nogalina!

     [+] [-]

, 2011-12-06 22:28, pirms 12 gadiem
izlasot debīlo virsrakstu, uzreiz sapratu, ka autors ir Noviks? Novik, kur tu biji, kad deva smadzenes?