Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Havlašs: "Pārāk ātri noticējām, ka darbs ir paveikts"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Havlašs: "Pārāk ātri noticējām, ka darbs ir paveikts"
Matejs Havlašs (#13), Foto: IFF

Pasaules florbola čempionāta pirmajā dienā Čehijas izlase ar rezultātu 6:3 pieveica Latvijas valstsvienību un pirmajā periodā lielākās problēmas mūsu izlasei radīja jaunais uzbrucējs Matejs Havlašs, atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem un piespēli. Pēc spēles viņš atzina, ka komanda pārāk ātri noticējusi uzvarai, kas pašiem radīja zināmas problēmas turpinājumā.

“Laba uzvara un vērtīgi punkti tabulā,” pēc izcīnītās uzvaras atzinis labākais spēlētājs Čehijas izlasē Matejs Havlašs portālam florbal.cz. “Tādās spēlēs nereti ir grūti atrast ritmu, kad ātri izdodas izvirzīties vadībā ar trīs vārtu pārsvaru.” Tieši viņa maiņa aizvadīja lielisku spēles pirmo periodu ieliekot pamatu uzvarai. “Spēles sākums bija labs, bet tad mēs vairs nespēlējām tik labi. Domāju, ka mēs padomājām, ka viss ir beidzies. Nākamajās spēlēs mums ir jābūt uzmanīgākiem līdzīgās situācijās.”

Latvijas izlasei izdevās pietuvoties rezultātā līdz 2:3 un 3:4 un nereti čehus spēlē spēja noturēt vien pārliecinošā vārtsarga Lukaša Bauera sekmes vārtos. To uzsvēra arī Havlašs: “Taisnība, viņam nācās gana bieži mūs glābt. Mums vajadzēja spēlēt nedaudz drošāk. Zinājām, ka latvieši ir bīstami ar saviem pretuzbrukumiem, taču nespējām viņus pilnībā neitralizēt šajā spēlēs komponentā,” gana paškritisks bija jaunais uzbrucējs.

Jau rīt Čehijas izlase čempionātu turpinās ar spēli pret vāciešiem, kas turnīru sāka ar smagu zaudējumu zviedriem. “Mums ir daudz jāspēlē ar bumbiņu un mums atkal būs jābūt pacietīgiem,” komentāru noslēdz Havlašs.