Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timma: "Mēs turpinājām ticēt"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Timma: "Mēs turpinājām ticēt"
Jānis Timma
Foto:delfi.ee

Lai gan BK "Ventspils" basketbolisti FIBA Izaicinājuma kausa spēlē Tartu vietējam "Rock" zaudēja pat ar 17 punktu deficītu, komanda ne mirkli nezaudēja ticību, ka viss vēl ir labojams, pēc mača atzina viens no panākuma (66:65) kaldinātājiem Jānis Timma.

BK "Ventspils" vēl 12 minūtes līdz mača beigām bija iedzinējos 29:46, taču prata ne vien parūpēties par intrigu, bet pat uzvarēt. "Laikam jau mūsu ticībā bija spēcīgāka nekā otrai komandai. Pārtraukumā treneris mums teica, lai neskatāmies uz tablo, bet darām to, kas jādara, lai spēlējam savu spēli. Mēs sākām vairāk palīdzēt cits citam un precīzāk uzbrukt, kamēr sāncenši tieši pazaudēja precizitāti uzbrukumā. Tas ļāva atspēlēties un arī tikt priekšā. Esmu ļoti priecīgs par šādu uzvaru, ko izdevās izvīnit, parādot raksturu. Turnīra sākumā tas ir jo sevišķi svarīgi," pēc spēles sprieda Jānis Timma.

Arī ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers uzsvēra visas komandas pūles panākuma izcīnīšanā: "Tā dažkārt gadās, ka mājinieki spēles pavedienu uztver uzreiz, bet viesiem neizdodas atbildēt ar to pašu. "Rock" jau mača sākumā realizēja daudz tālmetienu, bet bija skaidrs, ka visu maču tā turpināt nesanāks. Pēc pārtraukumā mēs sākām spēlēt agresīvām, vairāk palīdzējām un saspēlējāmies, bet katrs realizētais metiens ļāva atgūt pārliecību. Galu galā uztaustījām spēli, kas mums atnesa uzvaru."

Mājinieku galvenais treneris Gerts Kullamē pēc mača atgādināja, ka komandai sezonas sākumā jācīnās ar savainojumiem, kas būtiski ietekmēja arī šo maču: "Otrajā puslaikā ventspilnieki sāka presingot mūsu saspēles vadītāju Vinsentu Simpsonu, kuram šajā mačā īsti nebija maiņas. Mūsu otrs saspēles vadītājs Augusts Pecukevičs ir savainots, tāpēc bija grūtības ar šo pozīciju, un mūsu spēle pajuka. Domāju, tas arī bija galvenais, kas mūs salauza. Piedevām Jānis Timma un Sandis Valters ļoti svarīgos brīžos realizēja savus metienus, atgūstot komandai pārliecību, bet mēs nespējām atbildēt ar to pašu."

"Smagi zaudēt maču ar viena punkta starpību, sevišķi, ja esi bijis vadībā pēc pirmā puslaika. Otrajā puslaikā "Ventspils" sāka uzbrukt daudz precīzāk un galu galā jau mums bija jācenšas glābt šo maču. Diemžēl tas neizdevās, lai gan līdzjutēji un atmosfēra hallē bija tiešām lieliski," sarūgtināts par zaudējumu savu fanu priekšā bija viens no "Tartu Rock" līderiem Janars Talts.

Jāatgādina, ka grupas otrā spēlē uzvaru savā laukumā izcīnīja "Sodertalje Kings" basketbolisti, ar 82:73pieveicot "Zepter Vienna". Tieši ar Zviedrijas čempioniem BK "Ventspils" jātiekas nākamajā kārtā – 12.novembrī savā laukumā.

Izmantotie resursi
FIBA Europe

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-11-06 13:54, pirms 11 gadiem
Cerams, viņam viss izdosies un sanāks uzspelēt aiz okeāna,BET es nesaprotu kādā sakarā viņu draftēja..

  -1 [+] [-]

, 2013-11-06 14:31, pirms 11 gadiem
Sakaram ir bazsakars. To neviens nesapratīs. Vismaz eiroliiga vai ACB uzkapaatu, vot tur vinjsh uzkraatu pieredzi, tā ka to dara pārējie bertans jr, porzigis un t.t.

     [+] [-]

, 2013-11-06 14:37, pirms 11 gadiem
Es arī jums ticēju BKV!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-11-06 16:03, pirms 11 gadiem
Mikelsjanis rakstīja: Cerams, viņam viss izdosies un sanāks uzspelēt aiz okeāna,BET es nesaprotu kādā sakarā viņu draftēja..
vai tad ar tevi neviens nekonsultējās?

     [+] [-]

, 2013-11-06 16:26, pirms 11 gadiem
Ja jau draftēja, tad jau bija pelnījis, acīmredzot! Lielākā problēma šobrīd man šķiet tāda, ka gan Timmam pašam, gan viņa aģentiem, gan Štelmaheram nav skaidrs kādā pozīcijā to cilvēku iespēlēt. Pašam jau gribas pa 3. numuru spēlēt, treneris ta kā vairāk gribētu Jāni iespēlēt pa 4. numuru izskatās un sanāk tāda nesaprašanās. Ja pamanījāt, tad vakar, kad Ventspils sāka atspēlēšanos Timma spēlēja pa 4. numuru. Mača sākumā pa 3. numuru. Priekš 3. numura viņš pagaidām šķiet par lēnu. Bet priekš 4. ir OK. Uzbrukumā auguma centimetru trūkumu var kompensēt ar ātrumu salīdzonot ar lielākiem 4. numuriem. Ja aizsargs nenāk pretī tad trīnītis sejā. Ja nāk, var paiet garām. Aizsardzībā atlētisms pietiek. Bet priekš ātrākiem 3. numuriem pagaidām kaut kas pietrūkst uzbrukumā. It kā jau ilgtermiņā prātīgāk būtu spēlēt 3. pozīcjā, jo ne Eiropas vadošajās līgās, ne NBA ar 2.01 jau priekš PF nepietiek... Bet BK Ventspils vajadzībām šogad noteikti prātīgāk būtu zipāt pa 4. numuru. Dilēma...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja