Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahers gandarīts par uzvaru, Russo atvainojas par aizsardzību

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers gandarīts par uzvaru, Russo atvainojas par aizsardzību
Roberts Štelmahers
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64.

Pēc komandas uzvaras pār "Zepter Vienna" (61:56) un iekļūšanas FIBA Izaicinājuma kausa otrajā posmā BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers uzsvēra, ka šajā mačā galvenais bija uzvara un par to viņš ir gandarīts pat neskatoties uz samocīto spēli. Savukārt viesu treneris Darko Russo atvainojās par zonas aizsardzības izmantošanu visa mača garumā.

"Apsveicu visus ventspilniekus, spēlētājus, komandu ar vēl sešām spēlēm Eiropā, no kurām trīs notiks tieši Ventspilī. Šodien sanāca tāds īsts pleiofu mačs, kad daudz ko nācās izcīnīt gandrīz vai ar asinīm. Var jau būt mačs nebija tas skatāmākais, es nezinu, es tos skatos citādāk, bet galvenais bija uzvarēt, un tiešām prieks, ka to izdevās izdarīt," pēc mača skaidroja Roberts Štelmahers.

Darko Russo sāka ar atvainošanos par zonas aizsardzību, bet pēc tam arī izskaidroja, kāpēc bija spiests tā rīkoties: "Vispirms jāsāk ar atvainošanos par zonas aizsardzību visu 40 minūšu garumā, taču tas bija vienīgais veids, kā apturēt sāncenšu spēli, padarīt to lēnāku un neļaut sevi nogalināt ar kādu -30. Pēdējo desmit dienu laikā dažādos savainojumos iedzīvojušies pieci no deviņiem svarīgākajiem spēlētājiem. "Ventspils" ir nopietna komanda un tas bija vienīgais veids, kā to apturēt un uzspiest savu spēli. Vispār jau man nepatīk spēlēt zonu, bet šoreiz tā bija jādara, un galu galā sanāca laba spēle."

Runājot par zonas aizsardzību, Štelmahers norāda, ka kopumā tajā nebija nekā īpaša, taču sākotnējās neveiksmes to apspēlējot, komandu sanervozējušas: "Nekādu pārsteigumu šajā zonas aizsardzībā nebija, bet šodien bija tā diena, kad ar tālmetieniem apspēlēt to nesanāca. Bija jāmeklē citi varianti, bet mēs bieži uzbrukām tieši no tālienes. Noteikti bija iespējas sameklēt kādu brīvu spēlētāju, nogādāt bumbu uz groza apakšu, bet tas netika darīts. Kad viesi jau izvirzījās vadībā, pie šīs problēmas risināšanas vajadzēja ķerties ļoti nopietni, un prieks, ka komanda parādīja raksturu un prata lauzt spēli."

Arī BK "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs uzsvēra problēmas ar zonas aizsardzības apspēlēšanu: "Atbrauca komanda, kurai vairs nav ko zaudēt, bet mums šī spēle bija ļoti svarīga, tāpēc bija jūtams spiediens. Austrijas komanda spēlē serbu basketbolisti, kas prot spēlēt basketbolu un uzspiest savu spēli, ko arī paveica. Varbūt to izdevās izdarīt uz pieredzes rēķina, jo mūsu pieredzējušākie spēlētāji, arī es, sākumā nespēlēja pietiekoši labi. Prieks, ka pašu spēkiem izdevās mača gaitu mainīt un uzvarēt, bet problēmas bija labi redzamas. Atkal netikām pie neitrālajām bumbām, bet otrajā posmā tas būs sevišķi svarīgi."

"Jau pirms mača komandai teicu, ka cīņa būs smaga, lai gan pretī komanda, kurai neko vairs nevajag. Citreiz apziņa, ka mačs ir ļoti svarīgs, palīdz, citreiz traucē. Šoreiz viss nāca ļoti smagi. Protams, par ielaistajiem 59 punktiem nav jāzutraucas, drīzāk jādomā, ko darīt ar to 61. Lai gan man labāk patīk šādi mači, nevis, kad vadībā ir te vieni, te otri un beidzas viss 102:101," Štelmahers komentē komandas zemo rezultativitāti.

"Zepter Vienna" komanda noslēgusi savu debija sezonu FIBA Izaicinājuma kausā. Russo atzīst, ka noteikti redzami pozitīvi momenti, taču līdz galam apmierināts ar komandas sasniegto viņš nav: "Esmu treneris un vienmēr gribu, lai komanda uzvar, tāpēc līdz galam apmierināts ar sasniegto neesmu. Mēs varējām arī pacīnīties par iekļūšanu nākamajā kārtā, bet visas cerības noraka mājās piedzīvotais zaudējums zviedriem. Pēdējās sekundēs izspēlējām līdz brīvam tālmetienam, taču tas bija neprecīzs un mēs zaudējām izredzes tikt tālāk. Vienu uzvaru izcīnījām, kas ir vēsturisks panākums Vīnes klubam, jo tā bija pirmā uzvar Eirokausos. Varbūt apmierināts varu būt ar to, ka visiem sāncenšiem likām strādāt smagi."

  +4 [+] [-]

, 2013-12-18 00:55, pirms 11 gadiem
Pēteri, vai ir iespējams dabūt no Štelmahera nelielu interviju un noskaidrot pāris lietas - kās ir ar Grantu? Vai ar viņu rēķinās un būs lietaskoks vai tomēr tiks sūtīts projām??
Vai Robis zin ar ko tagad jāspēlē? 3 ļoti spēcīgas komandas no spēcīgām līgām, kuras spēlē līdzīgi un pat savu valstu čempionātos uzvar Eirolīgas komandas. Skaļi uzvārdi. Vai ir doma vēl papildināties pirms šīm spēlēm? Garajā galā vai saspēlē?
Paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-18 13:46, pirms 11 gadiem
61:56 (nevis 61:59).