Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: "Porto" 1/8 finālā, Ibrahimovičam četras piespēles

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

A grupa: "Porto" 1/8 finālā, Ibrahimovičam četras piespēles
Zlatans Ibrahimovičs
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas A grupas mačā "Paris Saint-Germain" ar 4:0 sakāva Zagrebas "Dinamo". Visos četros vārtos piespēlētāja lomā bija Zlatans Ibrahimovičs. Otrā mačā grupas līdere "Porto" cīnījās 0:0 ar Kijevas "Dynamo". Ar to Portugāles klubam pietika, lai nodrošinātu vietu 1/8 finālā.

Ibrahimoviča četras piespēles kaldina PSG uzvaru

Grupas vicelīdere "Paris Saint-Germain" uzņēma Zagrebas "Dinamo", kura pirmajā aplī palika bez punktiem un pat bez gūtiem vārtiem. Šovakar PSG pamatsastāvā pēc traumas izārstēšanas izgāja Ezekjels Laveci, Jāpiebilst, ka vēl vakar Parīzē vairāk nekā 100 Zagrebas kluba līdzjutēji tika apcietināti par nemieru izraisīšanu.

Zagreba visai drīz bija tuvu vārtu guvumam, kad tikai nedaudz garām sita Pivaričs. Drīz pēc tam bīstami uzbruka PSG un arī izvirzījās vadībā – 16. minūtē pēc stūra sitiena Ibrahimovičs novirzīja bumbu Aleksam, kurš ar spēcīgu sitienu raidīja to "Dinamo" vārtos, panākot 1:0. Turpinājumā pāris minūšu laikā izcelties varēja abas komandas – Samirs no labas pozīcijas sita pārāk spēcīgi, bet Laveci trāpīja vārtu tīklā no sāniem. Tuvāk puslaika beigām tuvu, lai panāktu 2:0, bija Tjagu Silva, taču pirmās 45 minūtēs ar PSG vienu vārtu pārsvaru arī noslēdzās.

Otro puslaiku ar vairākiem labiem momentiem sāka Parīze. Menezs 52. minūtē arī guva vārtus, taču tika fiksēta aizmugure. Drīz pēc tam "Dinamo" rindās lielisku iespēju neizmantoja Rukavina, uz ko PSG atbildēja ar 2:0 panākšanu – atkal piespēlētāja lomā bija Ibrahimovičs, atrodot Matuidī. Tikai četras minūtes vēlāk uzbrucējs asistēja arī PSG trešo vārtu guvumā – Menezs tika galā ar aizsargu un pārspēja arī vārtsargu, jau panākot 3:0. 80. minūtē Ibrahimovičs piespēlēja arī Oaro vārtu guvumā – 4:0, PSG uzvara, bet Zagreba zaudēja pēdējās cerības uz 1/8 finālu.

"Porto" nosargā punktu un tiek 1/8 finālā

Grupas līdere "Porto" Kijevā tikās ar vietējo "Dynamo". Portu šovakar varēja pietikt arī ar neizšķirtu, lai nodrošinātu vietu starp grupas divām labākajām komandām. Kijevai savukārt noteikti vajadzēja vairāk nekā punktu, lai reāli saglabātu izredzes uz 1/8 finālu. "Porto" jau no pirmajām minūtēm kontrolēja bumbu vairāk, taču reālu vārtu gūšanas iespēju nebija abām komandām. Pati reālākā iespēja pirmajā puslaikā pienāca 35. minūtē, kad pēc Rodrigesa piespēles ar galvu bīstami sita Martiness, taču glāba "Dynamo" vārtsargs Kovals. 0:0 pēc samērā neizteiksmīga pirmā puslaika.

Drīz pēc pārtraukuma iespēja bija Varelam, taču, saņēmis bumbu lieliskā pozīcijā, uzbrucējs to raidīja pāri vārtiem. "Porto" uzbruka aktīvi, taču "Dynamo" ik pa laikam radīja bīstamus pretuzbrukumus. Jo īpaši laba iespēja bija puslaika vidū, kad Jarmoļenko no lieliskas pozīcijas uzsita virsū Eltonam. Jarmoļenko palaida garām vēl pāris izdevības, bet "Dynamo" puslaika beigās pārņēma iniciatīvu un beigās bija tuvu, lai arī izrautu uzvaru, taču nekā – 0:0. Portu ar šo punktu pietika, lai nodrošinātu vietu 1/8 finālā.

UEFA Čempionu līga, A grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Dynamo Kyiv – Porto0:0
PSG – Dinamo Zagreb4:0 (1:0)Alekss 16'; Matuidī 61'; Menezs 65'; Oaro 80'
VKlubsSUNZV.A.P
1.Porto43106:210
2.PSG430110:29
3.Dynamo41125:74
4.Dinamo40040:100

  +7 [+] [-]

, 2012-11-06 23:52, pirms 12 gadiem
Ibra fantasts - zinaju, ka labs, bet tik lielisku iekljaushanaos jaunaja PSG "projektaa" ..nu moins!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-07 00:26, pirms 12 gadiem
Sakiet, ko gribat, bet es esmu fantastisks!
Sekoju livescores līdzi un brīnījos, ka nevienu nav iesitis, bet še tev!