Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Pirmais atlaistais treneris Spānijā: Eiropas līgas grupu turnīra dalībniece "Villarreal" atbrīvo Setjēnu

Agris Suveizda

Pirmais atlaistais treneris Spānijā: Eiropas līgas grupu turnīra dalībniece "Villarreal" atbrīvo Setjēnu
Kike Setjēns. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Jau pēc Spānijas futbola čempionāta ceturtās kārtas par galvenā trenera Kikes Setjēna atbrīvošanu izšķīrusies pagājušās sezonas piektās vietas ieguvēja "Villarreal".

"Villarreal" sezonu sāka ar zaudējumu kompensācijā savā laukumā pret Seviljas "Real Betis" (1:2), Maļorkā uzvarēja ar 1:0, bet pēc tam piedzīvoja vēl divus zaudējumus – mājās pret "Barcelona" (no 0:2 uz 3:2, beigās 3:4) un viesos pret "Cadiz" (agri iegūta vadība, mazākumā 1:3). "Villarreal" ieņem 15. vietu un pēc izlašu pauzes uzņems vienu punktu ieguvušo "Almeria", bet Eiropas līgas grupu turnīru 21. septembrī sāks Atēnās.

Setjēns, kuram šomēnes apritēs 65 gadi, pie "Villarreal" stūres stājās pagājušā gada oktobrī, aizstājot Unaju Emeriju, kuru par sešiem miljoniem eiro izpirka Birmingemas "Aston Villa". Setjēna vadībā "Villarreal" ar 64 punktiem 38 spēlēs ieņēma piekto vietu un kvalificējās Eiropas līgas grupu turnīram, kurā tiksies ar Francijas "Rennes", Haifas "Maccabi" un Grieķijas "Panathinaikos". Pirms tam Setjēns 2020. gada pirmajā pusē bija pie "Barcelona" stūres.

Eiropas lielajās līgās vēl agrāk par "Villarreal" treneri atlaida Nīderlandes "Utrecht", kas pēc trim sausiem zaudējumiem atbrīvoja dāni Mikaelu Silberbaueru, bet pēc ceturtās sakāves pret Roterdamas "Feyenoord" (1:5) amatā stājies vācietis Ūve Noihauss. Neilgi pirms sezonas sākuma Vulverhemptonas "Wanderers" šķīrās no Julena Lopetegi, un viņš arī tiek uzskatīts par vienu no kandidātiem uz Setjēna atbrīvoto krēslu.

Izmantotie resursi:
https://villarrealcf.es/en/official...