Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Tenisa leģenda: "Apbrīnoju Serēnu, bet nedomāju, ka viņa ir apbrīnojusi mani"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tenisa leģenda: "Apbrīnoju Serēnu, bet nedomāju, ka viņa ir apbrīnojusi mani"
Mārgareta Korta un Serēna Viljamsa. Foto: PA Images / the42.ie

24kārtējā "Grand Slam" čempione Mārgareta Korta (Austrālija) uzskata, ka mūsdienu tenisā amerikānietei Serēnai Viljamsai bija vieglāk gūt panākumus.

29 gadīgā austrāliete Ajla Tomļanoviča (WTA 46.) nav izcīnījusi nevienu WTA titulu (2010.-2013. gadā uzvarēja četros ITF turnīros), taču septembra sākumā tieši viņa bija tā, kura pielika punktu 23kārtējās "Grand Slam" vienspēļu čempiones Serēnas Viljamsas karjerai, triumfējot ar 7:5, 6:7 un 6:1 "US Open" trešajā kārtā. Pasaules lielākajā tenisa stadionā "Arthur Ashe" tika godināta leģendārā spēlētāja, tostarp mirgoja uzraksti "visu laiku labākā" un tā tālāk. Tomēr jāatzīst, ka "Grand Slam" vienspēļu titulu skaita ziņā visu laiku labākā ir austrāliete Mārgareta Korta, kura to paveikusi 24 reizes.

"Es apbrīnoju Serēnu kā spēlētāju," saka Korta. "Bet nedomāju, ka viņa kādreiz ir apbrīnojusi mani."

Jautāta, vai nav apbēdināta, redzot, ka Serēna Viljamsa neizsaka kaut nelielu cieņu, viņa saka: "Manuprāt, lielā mērā tas ir tāpēc, ka esmu mācītāja un iestājos par savu pārliecību. Ir jāspēj pateikt to, kam ticam. Kļuvu par kristieti, kad tenisā biju pirmā pasaulē," saka 80 gadus vecā kundze, kura joprojām ir sabiedriski aktīva un kopš 1995. gada "Perth’s Victory Life Centre" kristiešu baznīcā kalpo kā mācītāja.

Pēdējā laikā viņa nav sniegusi lielās intervijas. "To vairs nedaru," rūgti iesmejas tenisa leģenda. "Šogad biju Vimbldonā, bet neviens ar mani pat nerunāja." Viņu neuzaicināja uz French Open un US Open turnīriem. "Tas ir ļoti skumji, jo mūsdienu presē un televīzijā liela daļa nevēlas minēt manu vārdu. Bet viņiem tas būtu jādara, jo man joprojām pieder tik daudz rekordu tenisā."

Amatieres un profesionāles karjeras laikā Korta uzvarēja 1180 no 1287 mačiem, izpelnoties nosaukumu "Austrālijas Amazone" par savu izcilo fizisko sagatavotību. "Grand Slam" turnīros, saskaitot vienspēļu, dubultspēļu un jaukto dubultspēļu titulus, Korta ar 64-39 pārspēj Viljamsu. "64 - nedomāju, ka kādreiz kāds tam pietuvosies," norāda austrāliete.

"Serēna spēlēja par septiņiem gadiem vairāk nekā es," akcentē Mārgareta Korta. "Es pabeidzu 30 gadu vecumā. Cilvēki aizmirst, ka es izlaidu divus gadus. Pirmo reizi pārtraucu, tāpat kā Ešlija Bārtija, kad man bija 25 gadi, domājot, ka nekad vairs neatgriezīšos tenisā. Apprecējos, piedzima bērns, bet pēc tam piedzīvoju vienu no saviem labākajiem gadiem, uzvarot 24 no 25 turnīriem. Atgriezos pēc diviem bērniem! Pēc pirmā bērna piedzimšanas es uzvarēju trīs no četriem slamiem. Serēna pēc bērna piedzimšanas [kopš 2017. gada septembra] nav uzvarējusi slamu."

Korta lielāko daļu savu titulu ieguva pirms 1968. gada aprīļa, kad profesionāļiem tika atļauts sacensties kopā ar amatieriem, tomēr tik un tā viņa tiek uzskatīta par "Grand Slam" tituliem bagātāko.

Korta nepiekrīt, ka mūsdienu tenisā Viljamsai bija grūtāk noturēties virsotnē. "Labprāt spēlētu šajā laikmetā - domāju, ka tas būtu daudz vieglāk," saka austrāliete. "Kā amatieriem mums bija jāspēlē katru nedēļu, jo nebija naudas. Tagad viņi var ņemt pārtraukumu, kad vien vēlas. Mums līdzi nebija ne psihologu, ne treneru. Tā bija pavisam cita pasaule. Mani sarūgtina, ka spēlētāji šodien neciena spēles pagātni."

---

6. septembrī plkst. 19.30 "US Open" bija ieplānots jaukto dubultspēļu ceturtdaļfināls "Grandstand" stadionā, kur spēkosies Latvijas-Spānijas tandēms Aļona Ostapenko/Dāvids Vega un ASV pāris Ketija Maknellija/Viljams Blumbergs. Tomēr visu dienu lija lietus, tāpēc tika lēsts, ka mačs notiks labākajā gadījumā 7. septembra vakarā. Lietu sola arī nākamajā dienā, taču spēle tika pārcelta uz "Louis Armstrong" stadionu ar uzvelkamo jumtu - tādējādi varētu sākties 8. septembrī plkst. 1.00.

---

Izmantotie resursi:
telegraph.co.uk

  +2 [+] [-]

, 2022-09-06 22:57, pirms 2 gadiem
Balta kristiete, tas nav modē, labi ka pati to saprot.
Iespējams, kundzei taisnība, ka tad bija smagāk viss apkārt tenisam, toties vieglāk, ja trenējies un daba devusi talantu. Neticu, ka viņa spētu no meža kā Tarzāns vai Krokodils Dandijs sacensties pret farmāciju(atļauto) un moderno treniņu/fizioterapeitisko metodiku.
Es jau pieminēju un uzskatu, ka Mamba ir labākā Open Era laikā. Daba devusi spēku un talantu, arī nekaunību, bet kad notiek spēle, labsirdībai tur nav vietas.

     [+] [-]

, 2022-09-06 23:25, pirms 2 gadiem
Korta spēlēja ļoti sen, bet Serēna ilgstoši mūsdienās, tā kā vecāko dabiski pastumj malā.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-07 04:00, pirms 2 gadiem
Nezinu, vai patiesai kristietei tā piedienas gausties. Es no kristietības neko nejēdzu, bet vai lepnība nebija 1 no 7 nāves grēkiem...?

  +3 [+] [-]

, 2022-09-07 07:12, pirms 2 gadiem
Tas, kas rakstā netiek ne ar pušplēstu vārdu pieminēts - Korta ir kategoriski pret LGBT un visiem tiem dīvainīšiem. Tāpēc liberastu pasaule Kortu necieš, un Kortas daudzie tituli šamiem ir kā dadzis acī.

Bet Kortai ir pilnīga taisnība, ka pašlaik sieviešu tenisā GS titulus izcīnīt ir relatīvi viegli, jo nav spēlētāju, kas sevi patiešām velta tenisam kā procesam. Tie laiki, kad bija izteikti jaudīgas ilgi virsotnē esošas spēlētājas (Grāfa, Seleša, Navratīlova, Everte, arī Hingisa zināmā mērā) ir beigušies, uz tenisa skatuves izejot izteiktām viendienītēm.

Iga varbūt var iekrampēties, redzēsim.

     [+] [-]

, 2022-09-07 12:03, pirms 2 gadiem
Šodien sieviešu tenisā uzvarēt Grand Slam turnīru ir relatīvi vienkārši, bet uzvarēt divus ir grūti, desmit ļoti grūti līdz teju neiespējami, bet 24 - absolūti neiespējami, jo vienmēr kāda izšaus. Kortas laikā nebija nevienas tādas Ostapenko, kas vienā brīdī ņem un bum, bum, brauciet mājās.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-08 09:00, pirms 2 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Tas, kas rakstā netiek ne ar pušplēstu vārdu pieminēts - Korta ir kategoriski pret LGBT un visiem tiem dīvainīšiem. Tāpēc liberastu pasaule Kortu necieš, un Kortas daudzie tituli šamiem ir kā dadzis acī.

Bet Kortai ir pilnīga taisnība, ka pašlaik sieviešu tenisā GS titulus izcīnīt ir relatīvi viegli, jo nav spēlētāju, kas sevi patiešām velta tenisam kā procesam. Tie laiki, kad bija izteikti jaudīgas ilgi virsotnē esošas spēlētājas (Grāfa, Seleša, Navratīlova, Everte, arī Hingisa zināmā mērā) ir beigušies, uz tenisa skatuves izejot izteiktām viendienītēm.

Iga varbūt var iekrampēties, redzēsim.
PIEKRĪTU! KORTA jau pati minēja, ka neviens ( tai skaitā žurnālisti) nevēlas ar viņu runāt, tāpec ari izteica to kas uzkrājies! Korta -Leģenda. Arī Serēna tāda būs bet nekad nav paticis viņas spēles stils, vienīgi apbrīnoju, kā viņa ar tādu masu spēja tik ātri kustēties pa laukumu...

     [+] [-]

, 2022-09-19 09:01, pirms 2 gadiem
sandza rakstīja: PIEKRĪTU! KORTA jau pati minēja, ka neviens ( tai skaitā žurnālisti) nevēlas ar viņu runāt, tāpec ari izteica to kas uzkrājies! Korta -Leģenda. Arī Serēna tāda būs bet nekad nav paticis viņas spēles stils, vienīgi apbrīnoju, kā viņa ar tādu masu spēja tik ātri kustēties pa laukumu...
Šīmeils (she-male) Ir Visu Laiku Vislabākā Krāsainā Ķīmiskā Raķete, Modernās Farmakoloģijas Brīnums un Lolojums!