Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Gulbi uzvarējušais Andersons pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbi uzvarējušais Andersons pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" pusfinālā
Kevins Andersons un Sems Kverijs
Foto: AP/Scanpix

Otrdien tika noskaidroti pirmie divi "US Open" vīriešu turnīra pusfinālisti. Kevins Andersons revanšējās Semam Kverijam par zaudējumu piecu setu mačā Vimbldonā un amerikāni Ņujorkā pieveica ar 7:6(5), 6:7(9), 6:3, 7:6(7), bet Pablo Karenjo Busta viegli tika galā ar Djēgo Švarcmanu – 6:4, 6:4, 6:2.

Andersona un Kverija mačā dominēja servētāji, jo abiem ir spēcīga serve, kas kombinācijā ar agresīviem "forehand" uzbrukumiem ļāva gūt daudz vieglu punktu un izspēles pārsvarā pabeigt bez ļoti daudz sitieniem. Mačā bija tikai trīs breiki.

Andersons tika atalgots par aktīvāku spēli, kamēr Kverijs bieži vien darbojās piesardzīgi. Andersonam arī daudz labāka spēle taibreikos. Kverijs pirmajā taibreikā no 5:2 zaudēja piecās izspēlēs pēc kārtas. Sems otrajā taibreikā izsēja vēl lielāku pārsvaru (6:1), tomēr beigās spēja uzvarēt, realizējot astoto setbumbu. Andersons pēdējā taibreikā pie 6:7 ar savu servi atspēlēja setbumbu un vēlāk uzņemšanā pie 8:7 realizēja savu otro mačbumbu, kad uzbruka Kverija otrās serves izspēlē.

Izmantojot lielās iespējas turnīra apakšējā zarā, kur šogad ļoti vājš sastāvs, Andersons sasniedza pirmo "Grand Slam" pusfinālu. Ņujorkā 2. kārtā Latvijas pirmo numuru Ernestu Gulbi izslēgušais DĀR tenisists līdz šim tikai vienreiz bija spēlējis ceturtdaļfinālā, šeit pirms diviem gadiem zaudējot Stenam Vavrinkam. Andersons ir pirmais DĀR spēlētājs "Grand Slam" pusfinālā kopš 2003. gada, kad Veins Fereira tik tālu tika Austrālijā.

Pusfināls karjeras labākais rezultāts ir arī Pablo Karenjo Bustam. Spānijas tenisists piecos mačos vēl nav zaudējis nevienā setā un ceturtdaļfinālā netika nopietni apdraudēts, jo Djēgo Švarcmans nospēlēja ļoti pasīvu maču, ar vienkāršu bumbiņas turēšanu spēlē cerot uz agresīvāk spēlējošā pretinieka kļūdām. Arī Karenjo Bustam Ņujorkā bija tikai otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Pirmo viņš spēlēja šogad "French Open", kur savainojuma dēļ 2. setā izstājās mačā pret Rafaelu Nadalu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 10:58, pirms 7 gadiem
Redzam, ka mūsu Ernests zaudēja spēcīgam spēlētājam!
Gulbim vēl viss priekšā, būs arī uzvaras, atgriešanās 100 un cerams, ka arī vismaz 20, vai pat desmitniekā!