Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Makarova un Soaress pēdējā minūtē piesakās turnīram, kļūst par "US Open" čempioniem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Makarova un Soaress pēdējā minūtē piesakās turnīram, kļūst par "US Open" čempioniem
Brunu Soaress un Jekaterina Makarova
Foto: AP/Scanpix

Lai arī ir tikai ceturtdiena, "US Open" tenisa turnīrā jau noskaidroti pirmie čempioni. Šodien kļuva zināmi jaukto dubultspēļu čempioni, kuru godā nokļuva krieviete Jekaterina Makarova un brazīlietis Brunu Soaress. Abiem pirmais "Grand Slam" tituls, pie tam finālā atspēlētas divas mačbumbas.

Pagājušā gada pārsteidzošie čempioni Džeks Soks un Melānija Udāna (abi ASV) titula aizstāvēšanu pabeidza 2. kārtā. Ar pirmo numuru turnīrā bija izlikti amerikāniete Līzele Hjūbere un baltkrievs Maksims Mirnijs. Viņi ceturtdaļfinālā zaudēja čehietei Kvetai Peškei un polim Marčinam Matkovskim.

Šis duets, kas bija izlikts ar ceturto numuru, spēja nokļūt līdz finālam, kurā pretī stājās neizliktais krievietes Jekaterinas Makarovas un brazīlieša Brunu Soaresa duets. Makarova un Soaress ceļā uz finālu citu starpā apspēlēja arī Bobu Braienu un Kimu Klijstersu, kura savā karjeras pēdējā turnīrā startēja ne tikai vienspēlēs, bet arī abās pāru sacensībās.

Makarovas un Soaresa duets pirmajā setā divreiz bija vadībā ar breiku, taču nespēja izservēt setu, bet vēlāk taibreikā neizmantoja divas setbumbas un zaudēja ar 8:10. Arī otrajā setā Krievijas un Brazīlijas sportisti ātri tika pie breika, taču šoreiz to ne tikai nostiprināja, bet setu uzvarēja ar graujošu 6:1.

Mača uzvarētājs tika noskaidrots supertaibreikā. Peškei un Matkovskim šis bija pirmais supertaibreiks turnīrā, kamēr Makarova un Soaress jau divus tādus bija uzvarējuši. Šodien viņiem izdevās uzvarēt trešo tikpat spēlēs.

Pirmajās astoņās izspēlēs uzvarēja servējošais duets, bet pie 4:4 Matkovskim dubultkļūda. Polis nedaudz vēlāk arī rupji kļūdījās pie tīkla, un Makarova ar Soaresu bija vadībā ar šķietami neatspēlējamu 8:4 pārsvaru. Peške un Matkovskis uzvarēja nākamās piecas izspēles, iegūstot mačbumbu – 9:8.

Makarova un Soaress to atspēlēja pie savas serves, bet mirkli vēlāk, pateicoties Makarovas neatlaidībai, atspēlēja arī otro mačbumbu, kas bija jau pie Peškes un Matkovska serves. Dramatiskā supertaibreikā ar 12:10 triumfēja Makarova un Soaress. Abiem pirmais "Grand Slam" tituls. No fināla dalībniekiem līdz šim "Grand Slam" tituls bija vienīgi Peškei, kura ar Katarinu Srebotniku pērn uzvarēja Vimbldonā. Makarova kopā ar Jaroslavu Levinski zaudēja 2010. gada "Australian Open" finālā.

Interesanti, ka Makarova un Soaress savu duetu turnīram pieteica tikai pusminūti pirms pieteikšanās termiņa beigām. Savukārt Matkovskim atkal neveiksme "US Open" finālā. Pērn kungu pāru sacensībās viņš kopā ar citu poli Mariušu Firstenbergu zaudēja Austrijas – Vācijas duetam Jirgenam Melceram un Filipam Petšneram. Peške jau ceturto reizi zaudējusi "Grand Slam" finālā (1-4).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-07 01:23, pirms 12 gadiem
Pieteicaas turniiram pusminuuti pirms terminja beigaam ;-)

Ttie nu gan ir pauzes meistari- Kerchs ne tuvu nestaav

     [+] [-]

, 2012-09-07 11:16, pirms 12 gadiem
Nezinu, cik taisnība, bet eurosporta komentētājs vakar teica, ka Makarova jau 2010.gadā jauktajās dubultspēlēs grnd slam jau vinnēja Austrālijā