Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vai Gulbja trešā cīņa pret Beneto būs laimīgā?

Vai Gulbja trešā cīņa pret Beneto būs laimīgā?
Ernests Gulbis
Foto: Jonathan Newman

Šovakar Toronto (Kanāda) notiekošajās ATP World Tour “Masters 1000” sacensībās otrās kārtas maču pret francūzi Žiljēnu Beneto (ATP 47.) aizvadīs Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 12.). Karjeras laikā latvietis francūzim ir divreiz zaudējis, bet trešās savstarpējās spēles sākums plānots 19:30 pēc Latvijas laika.

Lai arī pirmdien un otrdien Toronto kortus bieži vien pāršalca lietus, tomēr visus pirmās kārtas mačus šī gada sestajā "Masters 1000" turnīrā ir izdevies pabeigt. Tāpat noskaidroti jau divi trešās kārtas dalībnieki - par tiem kļuvuši švecieši Rodžers Federers un Stans Vavrinka. Šodien viņiem lūkos pievienoties vēl 14 sportisti, viņu vidū arī latvietis Ernests Gulbis (ATP 12.).

Ernests Toronto spēlējis abās šīs nedēļas dienās - pirmdien viņš, spēlējot pārī ar krievu Mihailu Južniju, dubultspēļu turnīra 1.kārtā piekāpās polim Mariušam Firstenbergam un itālietim Fabio Foņīni – 3:6, 1:6, bet otrdienas vakarā sasniedza vienspēļu otro kārtu, otro reizi šogad tiekot galā ar Portugāles tenisistu Žoao Sousu – 6:3, 6:4. Pret portugāli Ernestam labi padevās servēšana (67% pirmās serves trāpījumi) un 16 eisi. Tāpat pretiniekam netika dota neviena breikbumba.

Otrajā kārtā ar 11. numuru izliktajam latvietim pretī stāsies ATP tūrē jau ilgi spēlējošais Francijas pārstāvis Žiljēns Beneto.32 gadus vecais sportists karjeras laikā tā arī nav izcīnījis nevienu ATP vienspēļu titulu, kaut iespēju to izdarīt nav trūcis. Beneto kontā ir deviņi ATP fināli, taču allaž viņš atstājis kortu kā zaudētājs. Dubultspēlēs situācija labāka - 10 tituli, no kuriem nozīmīgākais šogad - “French Open” triumfēts kopā ar tautieti Eduāru Rožē-Vaselānu.

ATP rangā Beneto šobrīd ir 47.vietā, bet rekordpozīcija (26.) sasniegta pirms diviem gadiem. Šajā sezonā viņš nevar lepoties ar pārāk rožainu bilanci - uzvarēta mazāk nekā puse ATP līmeņa maču (14-16). Sezonas lielākais panākums - ceturtdaļfināls Indianvelsas māsterī, kur viņu apturēja Novaks Džokovičs. Interesanti, ka karjeras laikā francūzim izdevies apspēlēt gan Džokoviču, gan Rafaelu Nadalu un Rodžeru Federeru, bet pret Gulbi viņš atstājis kortu kā uzvarētājs abos spēlētajos mačos.

Pirmais no tiem bija 2010.gadā "French Open" 1.kārtā. Toreiz Ernests 2.setā guva kājas savainojumu un izstājās pie rezultāta 4:6, 2:6 un 0:1, tomēr pirms tam īsti netika galā ar francūža veiksmīgo aizsardzības spēli. Otrā spēle bija šogad Maiami turnīrā. Arī tajā Gulbim bija veselības problēmas (spēlēja pusslims), tomēr tieši latvietis bija ļoti tuvu uzvarai. Ernests bija vadībā ar 4:6, 6:4, 5:3, taču nespēja izservēt maču, vēlāk neizmantoja arī mačbumbu un zaudēja izšķirošo setu ar 5:7.

Šajā spēlē spilgti bija redzami francūža plusi - nepadošanās un cīnīšanās katrā izspēlē, laba spēle aizsardzībā, liekot pretiniekam izdarīt papildu uzbrukuma sitienus, kas nereti noved pie kļūdām. Tāpat Beneto labi izmanto savas prasmes spēlē pie tīkla. Vājāks posms ir serve. Šī turnīra pirmajā spēlē ar servēšanu francūzim gan nebija problēmu - austrālietis Leitons Hjūits tika sagrauts ar 6:1, 6:2. Savu servi Beneto nezaudēja, bet izmantoja 4 no 16 breikbumbām pie sāncenša serves. Jāpiezīmē gan fakts, ka Beneto un Hjūita spēle bija par divām minūtēm ilgāka nekā Gulbja un Sousas mačs.

Gulbja un Beneto spēles sākums plānots 19:30 pēc Latvijas laika. Mačs norisināsies "Court 1'', kas pēc nozīmes ir trešais korts, līdz ar to latvieša līdzjutējiem atkal būs jāiztiek bez videotranslācijas. Spēlei sekot līdzi varēs ATP mājaslapā esošajā livescore sistēmā. Uzvaras gadījumā Ernestam nāksies spēkoties ar Kanādas tenisista Miloša Raoniča (ATP 6.) un amerikāņa Džeka Soka (ATP 60.) mača uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
ATP World Tour - Official Site of Men's...

1 2 38 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2014-08-06 10:07, pirms 10 gadiem
Par uzvaru!

     [+] [-]

, 2014-08-06 10:28, pirms 10 gadiem
Cerams atkārtos vai pārspēs 2013. gada panākumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-08-06 10:43, pirms 10 gadiem
VIspar tas ir divaini,ka top 20 speletaja spelem nav video.

     [+] [-]

, 2014-08-06 10:44, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: nožēlojami, ka nav video

kolhozs
Ja viss notiks kā tam jānotiek tad rīt toč būs, bet visticamāk ka dziļā naktī pēc LV laika!

  -3 [+] [-]

, 2014-08-06 10:45, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: VIspar tas ir divaini,ka top 20 speletaja spelem nav video.
No organizatoriskā un biznesa viedokļa ļoti labs lēmums, gribi redzēt savu favorītu, tad pērc biļeti un skaties klātienē!

  +2 [+] [-]

, 2014-08-06 10:46, pirms 10 gadiem
Lai arī Benneto ir labā formā, un divreiz pieveicis Ernestu, domājams, ka šoreiz viņam neizdosies uzvarēt Gulbīti.

     [+] [-]

, 2014-08-06 12:36, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: No organizatoriskā un biznesa viedokļa ļoti labs lēmums, gribi redzēt savu favorītu, tad pērc biļeti un skaties klātienē!
Lielaka dala auditorijas ir no Eiropas -_-
Pasi vien zaud naudu par raidtiesibam

  -1 [+] [-]

, 2014-08-06 13:02, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Lielaka dala auditorijas ir no Eiropas -_-
Pasi vien zaud naudu par raidtiesibam
Kādu naudu? Tu maksājis esi kādreiz par to lai redzētu Gulbja spēli?

Es nekad to neesmu darijis kopš Gulbis ir redzams internetā!

Jā, kādreiz kad VSB rādīja tad maksāju un summa mēnesī bija ja nemaldos Ls 3.50!

  +3 [+] [-]

, 2014-08-06 13:32, pirms 10 gadiem
Sandi- tu biš neiebrauci. Turnīri pelna, pārdodot savu Live citu valstu TV. Ja tos pārējos kortusfilmētu, tad arī varetu pardot, un iespējams, ka kādas Eiropas valstu sporta tv tos arī pirktu no viņiem! Protams, ka par pirātiskajiem strīmiem neviens nemaksā, lai gan tur aŗi bieži ir reklāmas, kas iespējams kaut ko atmet tiem saitiem! :-)

  -2 [+] [-]

, 2014-08-06 13:50, pirms 10 gadiem
ficuks rakstīja: Sandi- tu biš neiebrauci. Turnīri pelna, pārdodot savu Live citu valstu TV. Ja tos pārējos kortusfilmētu, tad arī varetu pardot, un iespējams, ka kādas Eiropas valstu sporta tv tos arī pirktu no viņiem! Protams, ka par pirātiskajiem strīmiem neviens nemaksā, lai gan tur aŗi bieži ir reklāmas, kas iespējams kaut ko atmet tiem saitiem! :-)
Iebraucu gan.. ja Tev ir iespēja skatīties šajos pirātiskajos saitos tenisu (un ne tikai tenisu) labā kvalitātē bez maksas, tad priekš kam Tev piemēram abonēt šo Tv sporta kanālu un maksāt naudu par to?

Reklāmas pirātiskajos saitos pārraides laikā? Nekad nav bijušas.. ja nu vienigi skatoties caur nelegālu Sky Sport kanālu, tad jā ir reklāmas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-08-06 13:54, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: bet vairāk jau runa ir par to, ka kanādieši ir tik nabadzīgi, ka nevar ielikt kameru 3.nozīmes kortā
Mierīgi var ielikt, bet tā viņi piesaista skatītājus šajos kortos kuros nav TV kameras! Cilvēki nāk, pērk biļetes, suvenīrus.. tas ir bizness!

Kāpēc kādam dot kko par velti? Un kanādieši tādi nav vienīgi!

Vinīgais Masters kur ir vairāk par 2-3 kamerām kortos ir šķiet Indiana Wells!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-08-06 14:43, pirms 10 gadiem
Manhunt rakstīja: Viņi nopelnītu krietni vairāk naudas, ja tur būtu kameras un būtu iespējas pārdot translācijas tiesības visām valstīm, kas to vēlas. Skatītāji, kas skatītos spēli klātienē, vienmēr atradīsies - nebūs taču tā, ka latvietis Latvijā vai francūzis Francijā, redzot, ka spēli netranslēs TV vai internetā, pēkšņi izdomās "uz sitiena" braukt uz Kanādu noskatīties spēli klātienē Nē, taču. Spēles klātienē skatās vietējie un tie, kas jau iepriekš bija nolēmuši braukt uz Kanādu skatīties turnīru klātienē.

Fakts, ka Masters 1000 turnīrs translē 2 kortus ir diez gan absurds, bet viņi, protams, nav vienīgie. Tas tikai parāda, cik tālu vēl tenisam ir kur attīstīties - ja 2.augstākā līmeņa turnīru pamatturnīru spēlēm nav iespējams sekot līdzi pat internetā caur kaut kādu lētu webkameru.
Domaju ka tenisa lidzjuteji izbaudija ko nozīmē tenisu skatītities caur "lētu vebkameru," jo tie kas skatijas Ernesta spēli Londonas ATP250 turnīrā pret De Šeperu tie saprot par ko es runāju!

Ja nav translācija ta nav!

Nav Tv kompānijām izdevīgi pirkt translācijas no pēc nozimes 3 korta ja tajā pat laikā centra kortā spēlē kāds TOP tenisists, skaidrs ka uzmanība būs tam kortam un to kortu rādīs šīm kompānija kam ir tisības rādīt šo turnīru! Protams ja šajā 3 vai 4 video kortā nespēlē kāds savējais!

Veidot vel kādu kortu par video kortu un cerēt ka būs vairāk translāciju gribētāju kas apmierinās dažus simtus nepamierinātus fanus kas neredz sava favorīta spēli.. diez vai tādu gribētāju ir daudz kas stāv rindā un gaida lai būtu vel kāds Tv korts, jo tikko būs translācija no cita korta tā šī translācija parādīsies bezmaksas interneta resursos un tā kompānija kas būs nopirkusi šīs tiesības būs iešāvusi sev kājā jo neviens neabonēs šo sporta kanālu kas ir iegādājies šis spēles translēt! Kāpēc maksāt par kko ja to var dabūt bez maksas labā kvalitātē!

Jo es velreiz jautāju.. Tu skatīsies internetā par brīvu labā kvalitāte vai arī dēļ viena vai diviem mačiem maksāsi konkrētu naudas summu lai translācija būtu Tavā Tv ekrānā?

Un kas arī nav mazsvarīgi.. teiksim Sky Sport nopērk translāciju rādit tenisu.. un 3 vai 4 video kortā ir Gulbja spēle, bet tai pat laikā centra kortā spēlē Marejs vai kāds cits tenisa grands.. ko Sky Sport rādīs? Gulbi vai tomēr šos tenisa grandus? Un tā ir bieži kad spēles pārklājas!

Un te mēs atkal atgriežamies pie tā ka naudu Tu nemaksāsi par translāciju (jo tur Gulbi tāpat nerāda jo paralēli spēlē tenisa grandi) un spēli skatīsies nelegālajā interneta resursā!

     [+] [-]

, 2014-08-06 14:50, pirms 10 gadiem
Cīrulim lūgums!
Tenisa tēmas SC atkal veidot, lai būtu ērti mobilo telefonu lietotājiem!
Vienīgi teniss ir skatāms pilnā bildē, kas nu galīgi nav ērti!
Paldies !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-08-06 16:00, pirms 10 gadiem
Manhunt rakstīja: Skysport Anglijā jau sen ir tāda lieta kā "red button", ar kuru tu pats vari pārslēgties starp visām vienlaicīgi notiekošajām spēlēm TV transāciju kortos tā ka nekādas problēmas ar spēļu vienlaicīgumu nav. Citās valstīs ir redzēts, ka ir vairāki sporta kanāli, kas tad attiecīgi rāda dažādas vienlaicīgās spēles.

Tavi argumenti ir pilnīgi tukši un muļķīgi. Spēļu vienlaicīgums ir "problēma" visos sporta veidos, bet tas nenozīmē, ka tāpēc jāizvēlas viena no pārraidēm un otra vispār nav pat jāfilmē. Un mēs šeit nerunājam par kaut kādu pagrīdes līmeni, par kaut kādiem Challenger turnīriem (kuros, ja kas, bieži vien ir vairāk stream kortu nekā šeit).
Tu runā par Angliju, tur problēmas nav, bet tenisu cilvēki skatās ne tikai Anglijā! Mēs skatamies to ko mums rāda nevis to ko vēlamies!

Nu neabonēs cilvēki TV kanālu lai redzētu 2-3 viņam interesējošas tenisa spēles!!

Nu nav izdevīgi TV kanāliem tas, ja būtu izdevīgi tad vari būt drošs ka turnīra organizatori nodrošinātu translācijas kaut vai no 10 kortiem! Bet nav pieprasījums no TV kanālu puses!

Sky Sport rāda tenisu no Toronto šķiet 12 stundas dienā un viņiem pietiek ar to!

Atradis ko salīdzināt - Čelendžeru un Māstēri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-08-06 16:52, pirms 10 gadiem
Manhunt rakstīja: Muļķības. Ja tu uzskati, ka piedāvājums nav tāpēc, ka nav pieprasījums tad tu galīgi šeit šauj greizi. Tajā pašā IndianVelsā translē 4-5 kortus, šķiet tāpat arī Miami. Un tur pēkšņi ir pieprasījums, bet citur nav? Muļķības.

"Sky Sport rāda tenisu no Toronto šķiet 12 stundas dienā un viņiem pietiek ar to!"

Kā jau teicu - "red button" - viņi var rādīt tās pašas 12 stundas, bet vairāk paralēlus kortus, starp kuriem skatītājs var pārslēgties un izvēlēties sev tīkamo spēli. Domājams, ka arī citās lielajās valstīs ir līdzīga sistēma tāpēc beidz ar savu "vienlaicības" problēmu - nav tur problēma.

Un kāpēc lai cilvēkiem būtu jāabonē kanāls dēļ 2-3 tenisa spēlēm? Lielais vairums sporta kanālu rāda arī citus sporta veidus un pārraides, ne tikai tenisu. Tad jau tikpat labi tu šeit varēji teikt "Nu neabonēs cilvēki kanālu, lai redzētu 2-3 futbola/basketbola/hokeja spēles" - pilnīgi aplams arguments šajā kontekstā - protams, ka cilvēks neabonēs kanālu, lai noskatītos 2-3 spēles ; cilvēks abonēs kanālu, lai noskatītos 2-3 spēles šajā turnīrā un tad 2-3 spēles nākamajā un tad varbūt 4-5 nākamajā un tad vēl varbūt kādu futbola maču vai F1 utt.

Es esmu drošs, ka ja šodienas spēli pret Benneteau translētu, tad pilnīgi noteikti Francijas televīzija neatteiktos no spēles pārraidīšanas. Latvija, protams, nav nekāds pircējs, mēs tenisu tikpat kā neredzam.

Parādi man kaut vienu solīdu avotu, kur tu esi ieguvis informāciju, ka lielie turnīri ir gatavi palielināt translējamo kortu skaitu, bet TV kompānijas saka, ka nevajag, jo viņi nepirks Pilnīgs absurds.

Tenisa infrastruktūra vienkārši pašlaik ir diezgan zemā līmenī salīdzinot ar citiem populāriem sporta veidiem un tas būtībā ir iemesls pašreizējai situācijai. Situācija palēnām uzlabojas, ar katru gadu kaut kādos turnīros tiek palielināts translējamo kortu skaits un cerams, ka tas arī turpināsies, bet pašlaik 2 korti no Masters pamatturnīra ir ļoti švaks rādītājs un, tici man, tas nav tāpēc, ka nevienam neinteresē augstas raudzes teniss (galu galā Masters turnīros spēlē tikai paši labākie) un ka visi grib skatīties tikai kā Džokovičs vai Nadāls vai Federers sasit lupatās kaut kādu nabagu (es šeit runāju par pirmajām kārtām).
Nepiekrītu Tev! Vairāk arī neizteikšos!

Un par tenisa infrastruktūru kuru Tu runā un vel attiecināt to uz Masters turnīriem.. nu ko tur daudz vel piebilst!

     [+] [-]

, 2014-08-06 17:20, pirms 10 gadiem
Tas ir ārprāc, ka Toronto grūti nolikt divas kameriņas, kā citur pirmajos6 vai pat 8 kortos ir video, pārējos nav, nu tad par ko mēs runājam! Pat Latvijā, es domāju, tiktu nodrošināts video live.

     [+] [-]

, 2014-08-06 18:01, pirms 10 gadiem
Atkal bez video ... sapistā komercija!

     [+] [-]

, 2014-08-06 18:30, pirms 10 gadiem
Ko Jūs ieciklējāties uz kanālu neviens nepirks dēļ vienas spēles mēnesī. Es ar nesaprotu, kapēc neviens te nesaredz biznesu. Nevajag kanālu, vajag tirgot internetā konkrētu spēli, nevis turnīru skatīties. Ja grib likt "pakās", liekat konkrētu spēlētāja gada abonomentā, un nodrošiniet vismaz 80% no viņa spēlēm. Uzliekat maksu piem., kādus 2EUR par SD, 3EUR pa HD par spēli. Es pirktu un nemeklētu internetā miglas bildes.

     [+] [-]

, 2014-08-06 18:59, pirms 10 gadiem
Nu cmn- nekur neviena tiešraide?

  +1 [+] [-]

, 2014-08-06 19:37, pirms 10 gadiem
Kur var redzet tiesraidi????????????????????????????

     [+] [-]

, 2014-08-06 19:48, pirms 10 gadiem
Kāpēc atp mājas lapā ir iespēja uzlikšķināt uz "live stream" vai "live score". Vai tad tas nenozīmē, ka ir video kaut kur pieejams ?

     [+] [-]

, 2014-08-06 19:54, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: No organizatoriskā un biznesa viedokļa ļoti labs lēmums, gribi redzēt savu favorītu, tad pērc biļeti un skaties klātienē!
Vai arī pērc ATP saitā translāciju un skaties..

     [+] [-]

, 2014-08-06 19:57, pirms 10 gadiem
mississippi rakstīja: Kāpēc atp mājas lapā ir iespēja uzlikšķināt uz "live stream" vai "live score". Vai tad tas nenozīmē, ka ir video kaut kur pieejams ?
Ir pieejams, "live stream" ir tieši dotās spēles translācija,kas nav par velti protams

     [+] [-]

, 2014-08-06 20:11, pirms 10 gadiem
neizskatās labi, Ernests no Beneto serves paņēmis tikai VIENU punktu 4 geimos

     [+] [-]

, 2014-08-06 20:13, pirms 10 gadiem
Jaaliek vislaik toto pret Ernestu - ja uzvar prieks par naakamo kaartu, ja zaudee tad vismaz naudinja mierinaajumam, koefs labs

     [+] [-]

, 2014-08-06 20:36, pirms 10 gadiem
Neizmantoto iespēju sets!

     [+] [-]

, 2014-08-06 20:37, pirms 10 gadiem
garibaldi rakstīja: Vai arī pērc ATP saitā translāciju un skaties..
Tur var nopirkt spēli Gulbis- Beneto? Domā ko runā!

     [+] [-]

, 2014-08-06 20:56, pirms 10 gadiem
Gulbis savaa elementaa Haljavas pagaja

     [+] [-]

, 2014-08-06 21:00, pirms 10 gadiem
siikaisss rakstīja: Gulbis savaa elementaa Haljavas pagaja
[cenzēts]
1 2 38 komentāri