Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kacikaris pamet "Bilbao Basket"

Andrejs Siliņš

Kacikaris pamet "Bilbao Basket"
Fotiss Kacikaris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Spānijas ACB līgas basketbola kluba "Uxue Bilbao Basket" vadība neturpinās sadarbību ar grieķu speciālistu Fotisu Kacikari, kurš komandu vadīja kopš 2010. gada. Kā zināms, Kacikaris turpmāk vadīs Krievijas valstsvienību.

Jau pagājušā gada nogalē kļuva zināms, ka Kacikaris būs Deivida Blata sekotājs pie Krievijas valstsvienības stūres. Pats treneris gan plašāk par to Sportacenrs.com intervijā janvārī vēl nedrīkstēja stāstīt, bet Spānijas ACB līgas noteikumi paredz, ka komandu treneri līgumu laikā nedrīkst vadīt valstsvienības, un "Bilbao" un Kacikara ceļiem būs jāšķiras.

Tagad jau grieķu speciālists nosaucis Krievijas izlases kandidātu sarakstu, bet šodien Bilbao klubs izplatījis arī oficiālu paziņojumu par to, ka Kacikaris komandu turpmāk nevadīs.

Tieši Kacikaris ieveda "Bilbao Basket" Eirolīgā, izcīnot Spānijas vicečempiona titulu 2011. gadā. Aizvadītajā sezonā Kacikara vadībā Bilbao, neraugoties uz lielām grūtībām, spēja iekļūt ULEB Eiropas kausa ceturtdaļfinālā un vēlāk spēlēja finālā, kur gan piekāpās "Lokomotiv Kuban". 46 gadus vecais Kacikaris tika atzīts arī par ULEB Eiropas kausa sezonas labāko treneri.

Kacikara vadībā latviešu aizsargs Jānis Blūms Bilbao komandā no pirmā numura pozīcijas spēlētāja pārtapa par uzbrūkošo aizsargu.

Izmantotie resursi:
Web Oficial del Uxue Bilbao Basket

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-07 00:51, pirms 11 gadiem
Vai tas dēļ Bertāna?...:-)

     [+] [-]

, 2013-06-07 10:04, pirms 11 gadiem
Kačigars