Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Mugursoma plecos - ko sagaidu no "Euro2012" Polijā?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Mugursoma plecos - ko sagaidu no "Euro2012" Polijā?
Foto: Elliot Quince

Jau ceturtdienas vakarā, bruņojies ar mugursomu, Rīgas autoostā kāpšu autobusā, lai piektdienas rītā ierastos Polijas galvaspilsētā Varšavā. Ko varētu sagaidīt no šī ceļojuma?

Polija kā valsts man ir labi pazīstama - esmu bijis tajā vairāk nekā 10 reizes, pie tam, nevis caurbraucot (daudziem pazīstama lieta, vai ne?), lai tiktu īstajā Eiropā, bet gan sasniedzis to kā galamērķi. Tiesa, lielākoties būts Polijas dienvidu, austrumu, centrālajā daļā, bet šoreiz izdosies apmeklēt ne tikai Varšavu, bet arī Vācijai tuvās Gdaņsku, Poznaņu un Vroclavu. Daudzi latviešu fani (mani ieskaitot) noteikti bija Gdaņskā 2009. gada septembrī, kad Latvijas basketa izlase "palika grupā" EČ finālturnīrā. Atšķirībā no basketbolistiem, fani Gdaņskā riktīgi deva vaļā un toreiz gāja jautri.

Taču piekritīsiet, ka basketbola EČ pat ne tuvu nevar salīdzināt ar futbola galveno forumu - atbildot uz virsrakstā uzdoto jautājumu, viena no lietām, ko visvairāk sagaidu, ir fantastiska atmosfēra! Pats pirmo reizi klātienē apmeklēšu tāda mēroga pasākumu un gribu maksimāli izjust futbola garu. Gribu redzēt lielus pūļus, kas vienojas vienā dziesmā, gribu redzēt kolorītus fanus (fotoaparāts gatavībā), gribu pat skaļumu, kas citkārt sadzīvē man nepatīk. Tāpat vēlos iepazīties ar citvalstu žurnālistiem un tiem pašiem faniem - dalīties pieredzē un piedzīvotajā. Vēlos portugālim pajautāt, vai viņi pielūdz Ronaldu, čeham, vai ir ņēmuši sevis izslavēto alu līdzi vai tomēr iztiek ar poļu piedāvāto, grieķim pajautāt, kā īsti viņš izjūt krīzi, horvātam, vai atceras spēles ar Latvijas izlasi, īram, vai latviešu viesstrādnieki nav neieredzēta sabiedrības daļa Īrijā u.tml. Tāpat ceru, ka izdosies aprunāties ar kādu no futbola zvaigznēm - vienalga, vai tas būtu spēlētājs vai treneris.

Tas, ar ko savukārt nevēlētos saskarties, ir huligānisms. Protams, spēļu stadionos ar to visam jābūt kārtībā, jo drošībnieku tur būs simtiem, taču es šeit vairāk domāju iespējamos "grautiņus" pilsētu ielās, pirms un pēc spēles. No sevis apmeklētajām spēlēm (Polija-Grieķija, Spānija-Itālija, Polija-Krievija, Itālija-Horvātija, Polija-Čehija un Spānija-Horvātija) es riska grupā iekļautu poļu spēkošanās ar krieviem un čehiem. Kāpēc? Tiešām jāskaidro? :) Poļu būs fantastiski daudz, un viņi mēdz būt karsti. Poļi vēsturiski ne īpaši ieredz krievus, kuru arīdzan būs daudz. Poļiem ar čehiem savukārt būs kaimiņu duelis, pie tam no čehu zemes netālajā Vroclavā. Tas, ka asni izdīgs, man nav šaubu - cits jautājums, vai poļu kārtībnieki pratīs apcirst šos asnus jau saknē. Vērošu un iespēju robežās ziņošu.

Runājot par galveno, kāpēc vispār šāds pasākums notiks, proti, par futbolu, teikšu tā - lai nebūtu jāviļas, prognozēšu ne to aizraujošāko futbolu. Manuprāt, izlases spēlēs saltu aprēķina futbolu, šeit diez vai redzēsim "Barcelona" tipa sniegumu (pat Spānija tā nespēlēs) un daudz skaistu vārtu. Protams, tikai priecāšos, ja kļūdīšos. Toties vismaz A grupā (manā azotē būs A un C grupu mači) paredzama ļoti sīva cīņa par TOP2, un tas nozīmē spriedzi - personīgi man augstu likmju spēles, kad skats varbūt nav aizraujošs, taču vienas kļūdas un vienu vārtu cena ir nepārvērtējama, patīk daudz labāk nekā ""Barcelona" - "Komanda B" 6:1".

Visbeidzot gribas izjust ceļojuma piedzīvojumu kā tādu. Šobrīd man ir tikai biļete līdz Varšavai (jā, jā, piekrītu, nopirkt vilciena/autobusa biļeti uz tālākajām pilsētām būs vienkārši), kā arī "nokārtota" naktsmītne tikai Varšavā un Poznaņā, savukārt par Gdaņsku un Vroclavu ir neziņa - tas, lai būtu jautrāk.

P.S. Būs jābūt ļoti uzmanīgam ar žurnālista akreditācijas karti. Tās pazaudēšana izmaksās... 150 eiro.

Kurai no šīm izlasēm būs trakākie (nevis skaitliski lielākie) fani?

  • 13

  • 98

  • 13

  • 1

  • 6

  • 8

  • 5

  • 4


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-06 23:32, pirms 12 gadiem
Kopš kura laika Barcelona spēlē skaistu futbolu? Autors appīpējies.

     [+] [-]

, 2012-06-07 08:23, pirms 12 gadiem
izdīks un izdīgs....kaa domaa, autor, buus starbiiba ?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-07 09:06, pirms 12 gadiem
Spēļu dienā VISI transporti (izņemot taxi) ir par brīvu. Apgriez biļeti otrādi, tur ar maziem burtiem tas ir rakstīts. Ja esi akreditēts žurnālists, visa EČ laikā transports par brīvu. Pirmo reizi uz EČ vai PK?

     [+] [-]

, 2012-06-07 09:40, pirms 12 gadiem
--> Estapens77 Paldies, pats par sevi pasmējos
--> Dr.med.Mengele Pieļauju, ka runājam par dažādām lietām - iekšpilsētu sab.transports, protams, būs par brīvu, bet starppilsētu transports noteikti nē! Un es runāju par ceļošanu tieši starp pilsētām!

     [+] [-]

, 2012-06-07 11:22, pirms 12 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: --> Estapens77 Paldies, pats par sevi pasmējos
--> Dr.med.Mengele Pieļauju, ka runājam par dažādām lietām - iekšpilsētu sab.transports, protams, būs par brīvu, bet starppilsētu transports noteikti nē! Un es runāju par ceļošanu tieši starp pilsētām!
Atļaušos Tevi palabot. Pat braucot no POL uz UKR Tev nav jāmaksā par biļetēm. Apskaties biļetei otrā pusē, ir tikai klases ierobežojumi. Tie "sātani" tikai to īpaši nepopularizē, naudiņu jau visiem gribas nopelnīt. Pats esmu braucis tāpēc zinu 100%.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-07 11:36, pirms 12 gadiem
Dr.med.Mengele rakstīja: Atļaušos Tevi palabot. Pat braucot no POL uz UKR Tev nav jāmaksā par biļetēm. Apskaties biļetei otrā pusē, ir tikai klases ierobežojumi. Tie "sātani" tikai to īpaši nepopularizē, naudiņu jau visiem gribas nopelnīt. Pats esmu braucis tāpēc zinu 100%.
Akreditāciju saņemšu tikai rīt no rīta, tāpat noteikti izjautāšu organizatorus uz vietas - būtu jau smuki, ja pilsētu pārbraucienus varētu veikt bezmaksas.

     [+] [-]

, 2012-06-07 11:44, pirms 12 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Akreditāciju saņemšu tikai rīt no rīta, tāpat noteikti izjautāšu organizatorus uz vietas - būtu jau smuki, ja pilsētu pārbraucienus varētu veikt bezmaksas.
Pāris padomi. Vienmēr nēsā līdz biļeti, bez tās Tu esi "pliks un nabags". Pirms brauciena neej uz kasi, dodies uzreiz uz vilcienu. Kasē vīriņš paraustīs plecus un izliksies par muļķi, bet vilcienā gan konduktori, gan muitnieki ir informēti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja