Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Augsts temps jāuztur visas sērijas garumā"

Andrejs Siliņš

Butauts: "Augsts temps jāuztur visas sērijas garumā"
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Mēdz būt tā, ka spēlētāji no ASV pāragri sāk domāt par mājās braukšanu. Tas nav mūsu gadījums," pēc uzvaras pār "Ventspili" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā uzsvēra Rīgas VEF galvenais treneris Ramūns Butauts.

Gatis Jahovičs, Rīgas VEF uzbrucējs:
"Pirmais puslaiks gāja kā pa kalniem, nespējām noturēt pārsvaru, ko bijām ieguvuši. Pēc pārtraukuma iznācām laukumā apņēmības pilnāki, kontrolējām spēli un izcīnījām drošu uzvaru. Varbūt sākumā nedaudz satraucāmies, bet ar laiku uzlabojām sniegumu aizsardzībā, kā arī cīņu par atlēkušajām bumbām. Tas ļāva salauzt spēli. Vai ārzemnieki jau nedomā par braukšanu mājās? Visi spēlētāji saprot, ka šis ir ļoti svarīgs turnīrs, visi cīnās un nevienam nevar neko pārmest."

Ramūns Butauts, Rīgas VEF galvenais treneris:
"Turpinot Gata teikto, gribu teikt, ka ārzemnieki šodien nospēlēja labi. Mūsu komandā ir kārtīgi spēlētāji ar labām cilvēciskajām īpašībām, visi ir profesionāļi. Mēdz būt tā, ka spēlētāji no ASV pāragri sāk domāt par mājās braukšanu. Tas nav mūsu gadījums. Visi zinām, cik svarīgas ir šīs spēles. Kērtiss [Miledžs], Moriss [Beilijs] un Tailers [Keins] ir kārtīgi vīri un šodien viņi arī kārtīgi nospēlēja. Antantu [Kavaļausku] un Donāu [Zavacku], tāpat kā sevi, nemaz neuzskatu par ārzemnieku (smejas). Pirms spēles runājām, ka atslābināšanās nedrīkst būt un augsts temps ir jāuztur visas sērijas garumā, lai cik spēles tajā būtu."

Gundars Vētra, "Ventspils" galvenais treneris:
"Skaidrs, ka jau ar Liepāju mocījāmies, pieļāvām desmit un vairāk kļūdas arī pret ne tik agresīvu aizsardzību, kā piekopj VEF. Šodien jāuzslavē arī VEF aizsardzība, kas mūs provocēja uz kļūdām. Tomēr neapšaubāmi, ka daudzās situācijās ar bumbu varējām pieņemt labākus lēmumus. Gatavojāmies tāda tipa aizsardzībai, bet šodien to neizdevās. Tāpat pretinieks šodien izcīnīja daudz uzbrukuma bumbu, kas ļāva tikt pie otrajām iespējām. Tās ir tādas banālas lietas, ko visi it kā saprot. VEF īpaši nepārsteidza un spēlēja lielāko daļu sadarbību, ko arī visas sezonas garumā. Bija pāris nianses, uz kurām arī uzķērāmies pašā spēles ievadā, bet visumā shēmas bija tās pašas. Uzvarēja tas, kam bija augstāka meistarība. Ronalds [Zaķis] brīžiem krīt ārā no spēles ritma, tāpēc šodien pieņēmām lēmumu spēlēt ar [Semu] Vilardu un [Mārtiņu] Meieru. Tomēr Ronalds var mums palīdzēt ar savu spēku un agresivitāti soda laukumā, un centīsimies to izmantot nākamajās spēlēs."

Tods Abernetijs, "Ventspils" aizsargs:
"Treneris pēc spēles teica, ka lielākie iemesli zaudējumam ir pieļautās kļūdas un neizcīnītās bumbas. Ar 19 kļūdām uzvarēt šādā spēlē nav iespēju. Pie tā varam strādāt un arī strādāsim, lai nākamajā spēlē jau kļūtu labāki. Mums bija pietiekami daudz laika starp pusfinālu un finālu. Man pat šķiet, ka būtu pieticis ar kādām piecām dienām, lai nezaudētu spēļu ritmu. Domāju, ka ar katru spēli jutīsimies arvien komfortablāk. Mums ir garš spēlētāju soliņš, , kas var nomainīt pamatsastāva vīrus, lai varam uzturēt augstu līmeni. Tuvojas vasara, puiši jau domā par atgriešanos mājās, bet kā komanda saprotam, ka sezona ir jāpabeidz pašā augšā. Runājam par to savā starpā, ja katrs neatdos laukumā sevi visu, būs ļoti sarežģīti izcīnīt čempiontitulu."

  +1 [+] [-]

, 2012-05-06 20:03, pirms 12 gadiem
Dažreiz jau var arī piebremzēt un iedot jaunajam berjozikam uzkapāt, lai vecie buki atlaiž.

     [+] [-]

, 2012-05-06 20:05, pirms 12 gadiem
Big Gangsta rakstīja: Dažreiz jau var arī piebremzēt un iedot jaunajam berjozikam uzkapāt, lai vecie buki atlaiž.
Ev nu vecais, tieši manas domas. Vecie buki jau arī grib ietucāt ar pacaniem. Normāli izdzīt džungu. Bet par to augstso tempu, es domāju, kad vajag arī viņam izvēlēties, kādas globālākas perspektīvas, jo respektīvi komadā noderētu arī kāds Nosmēlēja līmeņa spēlētājs, kurš jebkurā brīdi var izšaut. Jo galvenais ir pārliecība.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-06 20:37, pirms 12 gadiem
Lasot Vētras un Abernetija komentārus, nešķiet, ka paši ticētu uzvarai.
SAŅEMĀS!