Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Real Madrid" un "Liverpool" trīs gadus pēc finālspēles kārtos rēķinus 1/4 finālā

Agris Suveizda

"Real Madrid" un "Liverpool" trīs gadus pēc finālspēles kārtos rēķinus 1/4 finālā
Serhio Ramoss pret Mohamedu Salāhu. Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā ar spēlēm Madridē un Mančestrā sāksies cīņa par iekļūšanu pusfinālā. Pirmās ceturtdaļfināla spēles starp "Real Madrid" un "Liverpool", kā arī "Manchester City" un Dortmundes "Borussia" paredzētas plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

Šā vakara centrālajā duelī 2016., 2017. un 2018. gada Čempionu līgas uzvarētāja "Real Madrid" uzņems 2019. gada stiprāko klubu "Liverpool", un šī būs komandu pirmā savstarpējā cīņa kopš 2018. gada fināla, kurā madridieši, pateicoties Gereta Beila diviem vārtiem, bija pārāki ar 3:1.Toreiz jau 31. minūtē laukumu nācās pamest "Liverpool" līderim Mohamedam Salāham, kurš pēc divcīņas ar Serhio Ramosu savainoja plecu. Šovakar viņu atkalredzēšanās gan izpaliks, jo "Real Madrid" kapteinis iedzīvojās savainojumā Spānijas izlases rindās.

Abām vienībām šī sezona nebūt nav bijusi spoža, taču abas ir atgriezušās uz uzvaru takas un "Real Madrid" ir atgriezusies cīņā arī par Spānijas titulu. Madridieši nav zaudējuši 11 spēlēs pēc kārtas (9-2-0), Čempionu līgas astotdaļfinālā izsita Bergamo "Atalanta" (1:0, 3:1) un Spānijas čempionātā ieņem trešo vietu, tikai par trim punktiem atpaliekot no līderes Madrides "Atletico". Savukārt "Liverpool", pirms tam 12 spēlēs piedzīvojusi astoņus(!) zaudējumus, nu ir izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas. Premjerlīgā "Liverpool" ir tikai septītajā vietā, tomēr tikai par uzvaras tiesu atpaliek no Čempionu līgas zonas. Astotdaļfinālā liverpūlieši divreiz ar 2:0 pārspēja Vācijas "Leipzig".

Abām komandām ir lielas sastāva problēmas, īpaši aizsardzības centrā. "Real Madrid" aizsardzība ir palikusi bez Ramosa un Dani Karvahala, bet "Liverpool" nav pat trīs centra aizsargu Virdžila van Deika, Žoela Matipa un Džo Gomesa, kā arī kapteiņa Džordana Hendersona, kurš arī mēdz lāpīt robus aizsardzības centrā. Mājiniekiem trūks arī beļģu uzbrūkošā pussarga Edena Azāra. Jau sestdien "Real Madrid" gaida ļoti svarīga kauja arī vietējā čempionātā, titula pretendentu cīņā uzņemot "Barcelona".

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Otrā pārī viena no Čempionu līgas galvenajām favorītēm "Manchester City", kas ir bez piecām minūtēm Anglijas čempione, uzņems Dortmundes "Borussia", kas riskē palikt bez Čempionu līgas nākamajā sezonā. Mančestras milzis iepriekšējā kārtā uzveica citu "Borussia" no Menhengladbahas (2:0, 2:0) un iepriekšējo 27 spēļu laikā ir izcīnījis 26(!) uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Mančestras derbijā pret "United" (0:2). Savukārt Dortmundes klubs astotdaļfinālā pieveica Spānijas "Sevilla" (3:2, 2:2), taču piecu maču laikā ir svinējis tikai vienu uzvaru un nedēļas nogalē mājās zaudēja tiešajai konkurentei Frankfurtes "Eintracht" (1:2), Vācijas Bundeslīgā no labāko četrinieka atpaliekot jau par septiņiem punktiem. Kamēr mājinieki spēlei var gatavoties labākajā sastāvā, viesiem nebūs ne tikai Aksela Vitsela, Jusufas Mukoko, Dana Zagadū un Marsela Šmelcera, bet arī viena no uzbrukuma līderiem Džeidona Sančo.

Čempionu līgas ceturtdaļfināls

Pāris1. spēle2. spēle
Manchester City – Borussia Dortmund06.04.14.04.
Porto – Chelsea07.04.13.04.
Bayern – PSG07.04.13.04.
Real Madrid – Liverpool06.04.14.04.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-06 16:58, pirms 3 gadiem
City visu nokārtos jau pirmajā spēlē.
Real vs Pool visu izšķirs momentu realizācija.

     [+] [-]

, 2021-04-06 20:11, pirms 3 gadiem
Real vs Pool - pec idejas vajadzetu but loti interesantam un rezultativam futbolam - abiem klubiem trukst vairaku vadoso aizsargu. 50/50 spele.

Otra pari Dortmunde var izsaut un sagadat kadu parsteigumu, jo izpilditaji tur augsta limena un City nemaz tik viegli varetu neklaties, ka varetu domat.

Sonedel traka futbola nedela, pozitiva nozime - sodien, rit CL, parit EL, 6dien El Classico un 7dien Mu vs Spurs. Sajutas gandriz ka pasaules vai eiropas cempi, kad katru dienu ir futbola svetki