Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Sorokins: "Iesildīšanās laikā sapratām, ka psiholoģiski neesam gatavi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sorokins: "Iesildīšanās laikā sapratām, ka psiholoģiski neesam gatavi"
Oļegs Sorokins
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas U18 hokeja izlase šovakar izcīnīja ceturto uzvaru pasaules čempionāta pirmajā divīzijā, savā laukumā ar 4:1 pieveicot Dāniju un vienu maču pirms turnīra beigām nodrošinot atgriešanos elites divīzijā. Komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins preses konferencē sacīja, ka bijušas problēmas ar noskaņošanos mačam, tomēr iedarbinājušies uzkurināšanas mēģinājumi un pamainītā taktika.

"Skatāma spēle, jo laukumā bija divas komandas, kurām patīk demonstrēt ātru hokeju. Esam priecīgi par sniegumu, kuru parādījām pret Latviju, jo sekojām plānam. Diemžēl nespējām izmantot iespējas. Īpaši jāizceļ otrā trešdaļa – mums piederēja iniciatīva, bet reizēm tā notiek," teica Dānijas valstsvienības galvenais treneris Martins Struzinskis. Viņa vadītā komanda noslēdzošajā mačā tiksies ar norvēģiem.

"Dānija bija teicami sagatavojusies mačam, un visas spēles garumā viņiem piederēja neliels pārsvars. Taču milzīgs prieks par puišiem, kuri spēja pēc vakardienas uzvaras tomēr atrast emocijas, lai arī šajā spēlē tās atstātu laukumā ar pašaizliedzību, ar ziedošanos. Super sniegums no puišiem gan fiziski, gan mentāli," norādīja Oļegs Sorokins, kurš aizvada pirmo oficiālo turnīru pie Latvijas izlases stūres.

Latvijas izlases viena no panākumu atslēgām ir dzelžainā aizsardzība – četros mačos ielaisti tikai trīs vārti. Sorokins izcēla gan vārtsargus, gan visas komandas sniegumu. "Gan Artūrs Šilovs, gan Jāris Voris savas spēles ir aizvadījuši teicami. Tā ir pirmā lieta. Otrā – komandas darbs aizsardzībā. Patiesībā arī uzbrukumā, aizsardzībai sākoties no pretinieku zonas," teica Sorokins. "Protams, gribētos vēl labāk – lai būtu mazāk momentu. Taču bija tieši tik daudz, lai mēs spētu uzvarēt visos mačos."

"Mēģinājām radīt pozitīvismu, veidot komandas garu, jo puiši ir dažādu vecumu, spēlē dažādās komandās. Un mums tas izdevās. Visā liels nopelns ir Vorim, ar kuru vairākkārt runājām par to, kā viņš jūtas šajā sabiedrībā, ņemot vērā, ka MHL viņš visas sezonas garumā bijis vadošais vārtsargs. Viņš uzvedās kā īsts profesionālis – visu laiku teica, ka viss kārtībā un ka ejam uz priekšu. Jutām, ka aiz muguras ir laba siena, mūris," vārtsargu slavēja Sorokins.

Vienlaikus galvenais treneris atzīmēja, ka noslēdzošajā spēlē pret Kazahstānu vārtu drošība tiks uzticēta Šilovam. "Viņš nākamgad būs pirmais vārtsargs vai cīnīsies par to vietu, un pieredze noderēs. Spēlētāju ziņā – mums ir astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Noteikti, ka spēlēsim ar pilnīgi visiem, lai kā ietu un kas notiktu. Šodien pāris puišiem sanāca mazliet ilgāk pasēdēt uz beņķa, bet viss tiek darīts komandas labā."

Sorokins atklāja, ka viņu jau pirms spēles sākuma mākušas bažas par to, vai hokejistiem būs izdevies noskaņoties pēc vakar izcīnītās uzvaras pret Vāciju. "Ar vienu kāju jau bijām iekāpuši A grupā, un tās sajūtas cilvēkiem nav iespējams atņemt. Šorīt neslidojām, bet ļāvām puišiem ilgāk pagulēt, lai līdz galam atkoptos. Iesildīšanās laikā sapratām, ka psiholoģiski neesam gatavi tik ļoti, cik gribētos. Taču iedarbojās pāris lietas uzkurināšanai, tāpat ātri pārkārtojām spēles plānu. Cepuri nost, ka ar katru brīdi spēlētāji jutās arvien labāk un labāk. Un tas, kā nospēlējām beigās, parādīja, ka emocionālais bija atnācis atpakaļ. Dāņiem pēdējās piecās sešās minūtēs nebija pat momentu," norādīja Sorokins.

Slēpts komentārs: Nerunā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2018-04-07 00:24, pirms 6 gadiem
No laika gala ir bijis tā, ka pēc lielām uzvarām ir problēmas nākamajā spēlē. Un tas attiecas arī pieaugošo izlasi. Nezinu, ko treneri tur sakūra, bet redzam, ka tas bija pietiekami, lai nolauztu 3 punktus. Uzvarētājus netiesā, un ja godīgi, nav jau arī par ko. Uztraukums, junioriem raksturīgas kļūdas un epizodiska panika uz laukuma, tas jā. Bet kopumā komanda ir saliedēta, un tas bieži vien ir izšķirošs elements junioru turnīros.
Labi padarīts darbiņš. Priekā!

  -3 [+] [-]

, 2018-04-07 01:06, pirms 6 gadiem
Manuprāt, mājas sienas bija galvenais faktors kādēļ esam spējuši tikt uz eliti, jo nu pēc rādītā hokeja Latvija galīgi nebija pelnījusi nobeigt turnīru pirmajā vietā. Bet nu reizēm tā notiek...
Malači, tik un tā!
Slēpts komentārs: oxa

  -4 [+] [-]

, 2018-04-07 01:14, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: Sarokins ir labākais jauniešu treneris kāds ir bijis. Daudzie gadi darbā ar Dinamo ir nesuši augļus.
SOrokins! Nevis Sarokins!
Sorokins - 40-it-nieks;
Sarokins - Vārni-nieks.

  +8 [+] [-]

, 2018-04-07 02:33, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: SOrokins! Nevis Sarokins!
Sorokins - 40-it-nieks;
Sarokins - Vārni-nieks.
Neesi bišķi ko saputrojies meistarībā?! Sorokins jā - tas ir pareizi, bet neba Sarokins būtu kādā veidā saistīts ar vārnu. Soroka ir žagata. Un trenera uzvārdam saistības ar skaitli 40 noteikti nav.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-07 09:38, pirms 6 gadiem
Video neatbilst rakstam...

     [+] [-]

, 2018-04-07 10:35, pirms 6 gadiem
Lapsēns rakstīja: Video neatbilst rakstam...
Nu gan piefiksēji Jau cik gadus..
Slēpts komentārs: oxa

  +4 [+] [-]

, 2018-04-07 14:07, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Vārna un Žagata ir viens un tas pats putns!
Tu laikam putnus savā dzīvē daudz neesi redzējis.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-07 17:29, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Vārna un Žagata ir viens un tas pats putns!
Vārna vai Žagata , viens pīpis, ka tik no okupantu uzvārda tikt vaļā !

     [+] [-]

, 2018-04-08 15:05, pirms 6 gadiem
Lapsēns rakstīja: Video neatbilst rakstam...
tev tā pirmā reize? apsveicu.