Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuvas uzbrucējs Motejūns sezonu pabeigs Barselonā

Rolands Eliņš

Lietuvas uzbrucējs Motejūns sezonu pabeigs Barselonā
Donāts Motejūns
Foto: Eriko Ovčarenko/15min

Spānijas un Lietuvas mediji vēsta, ka pēc Ķības basketbola līgas sezonas beigām bijušais NBA spēlētājs Donāts Motejūns pievienosies nepārliecinošu sezonu aizvadošajai „Barcelona” vienībai, kuru pārstāv arī latviešu spēlētājs Rodions Kurucs.

Donāta Motejūna pievienošanās „Barcelona” tiks oficiāli apstiprināta pēc tam, kad viņam beigsies sezona Ķīnā. Tur līgas pusfinālā lietuvieša pārstāvētā „Golden Stars” šobrīd aizvada sēriju līdz četrām uzvarām pret „Lions”, un šodien tā izvirzījās vadībā sērijā ar 3-2.

„Barcelona” Motejūnu piesaistīs kā aizvietotāju savainotajam franču uzbrucējam Kevinam Serafinam. Katalonijas klubs šosezon nav spēlējis veiksmīgi un nav pratis iekļūt ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēlēs, tāpēc par prioritāti šobrīd izvirzīts starts Spānijas ACB līgā, kur „Barsa” deviņas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām ieņem trešo vietu, tiesa, ir tikai trīs uzvaras priekšā astotajā vietā esošajai „Unicaja”.

Motejūns savā pirmajā sezonā Ķīnā izcēlies ar 23.5 punktiem vidēji spēlē un 11.9 atlēkušajām bumbām. 27 gadus vecais lietuviešu uzbrucējs „Golden Stars” sastāvā ieradās augustā, noslēdzot līgumu par 2.2 miljoniem dolāru, kas tiek uzskatīts par vērtīgāko visā līgā šosezon.

Pirms tam Motejūns pārstāvējā NBA komandas „Rockets” un „Pelicans”, aizvadot NBA piecas sezonas un gūstot vidēji 7.4 punktus. „Rockets” viņam pagājušajā vasarā piedāvāja ilgtermiņa līgumu par 37 miljoniem dolāru, taču dažādu apstākļu un nesaskaņu dēļ Motejūns šo līgumu sākotnēji neparakstīja, un „Rockets” vēlāk savu piedāvājumu atsauca.

Izmantotie resursi:
https://www.krepsinis.net/naujiena/...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-06 18:10, pirms 6 gadiem
Eliņa kungs, kad pasaulē ir parādījusies tāda valsts kā ķība?

     [+] [-]

, 2018-04-06 18:25, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Eliņa kungs, kad pasaulē ir parādījusies tāda valsts kā ķība?
Labi, ka ne Čība