Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Ir paņēmieni, kā pārvarēt amerikāņu spēlētāju aprīļa nogurumu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Ir paņēmieni, kā pārvarēt amerikāņu spēlētāju aprīļa nogurumu"
TTT spēlētājas 5. aprīlī
Foto: Romualds Vambuts

"Visas spēlētājas jūt, ka jāspēlē un jāiestājas vienai par otru. Visas grib labi nospēlēt," sākot Latvijas Sieviešu basketbola izslēgšanas spēles, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Aivars Vīnbergs, "RSU/Merks" galvenais treneris

"Pirms divām dienām spējām iekļūt Latvijas-Igaunijas līgas “Sešu finālā”. Negāja viegli. Domāju, ka Tallinas Universitātei bija grūti samierināties ar zaudējumu pret mums. Mūsu rezultāti šosezon nebija tik pārliecinoši, lai savstarpējā duelī varētu sevi uzskatīt par favorītiem.

Sezona bijusi saraustīta un ne pārāk veiksmīga, taču šobrīd atrodamies tajā vietā, kur nonāktu, ja decembrī iekļūtu pirmajā sešniekā. Domāju, ka komandu sadalījums no trešās līdz sestajai vietai būtu līdzīgs arī tad, ja mūsu sezona būtu veiksmīga. Nonācām rangam atbilstošā vietā.

Bez Dainas Lazdenieces un Ances Aizsilas mums bija cits sastāvs. Kopā ar viņām komandai ir lielāka varēšana un labāka (metienu) realizācija. Tas ir labs papildinājums sezonas otrajā daļā. Daina pret TTT nespēlēja elkoņa savainojuma dēļ, viņa gatavosies piektdienas spēlei. Nespēlēja arī Madara Gulbe.

Ir savādi, ja komandai no budžeta iestādes jābrauc uz Tallinu, lai spēlētu pret Liepājas vienību, kura ceļu uz Igauniju mēros caur Rīgu. Skarbi, ka vienai komandai pēc vienas spēles būs jābrauc mājās, ņemot vērā, ka par vienu spēli jāiemaksā 400 eiro drošības nauda.

Pieļauju, ka mūsu uzvaras gadījumā Liepājai būtu patīkamāk raudot braukt mājās 200, nevis 500 kilometrus. Vai arī, viņiem uzvaras gadījumā būtu iespēja ar dziesmām braukt tālāk, kamēr mēs paliktu šeit raudot. Ceru, ka neuztversim sevi par otrajiem numuriem. Cīnīsimies!"

Aigars Nerips, "TTT Rīga" galvenais treneris

"Tas ir Latvijas pusfināls. Mums jāciena pretinieks un jāciena pašiem sevi – jāspēlē savā līmenī. Uzdevums bija spēlēt ātri un pieņemt pareizus lēmumus, kā arī strādāt aizsardzībā. Punktu starpība nav pašmērķis. Mums ir jāatstrādā darbības aizsardzībā, lai spētu savstarpēji saprasties spēlē pret jebkuru komandu.

Ļoti labi, ka šī spēle bija, jo starp regulārās sezonas beigām un “Sešu finālu” ir 15 dienu pauze. Visas komandas, tai skaitā no Lietuvas, ar kurām vēlētos aizvadīt pārbaudes, šobrīd aizņemtas izslēgšanas spēlēs.

Priekšā divi spēļu cikli ar divām spēlēm divās dienās. Viens cikls palīdzēs otram, bet pirms Austrumeiropas līgas “Četru fināla” būs Latvijas pusfināla otrā spēle. Aprīlī spēles ir nepārtraukti, rūpēsimies par spēlētāju atjaunošanos. Nogurušas ir visas, taču finālu laikā jāsaņemas.

Katra spēlētāja parādīja savas prasmes un varu viņas par to uzslavēt. Gatavojāmies, ka finālos būs lielāka spriedze. Mums ir paņēmieni, kā pārvarēt amerikāņu spēlētāju “aprīļa nogurumu”. Iedevām brīvdienas Kristenai Menai, ļaujot aizbraukt uz Franciju. Kapteine un treneri runā ar spēlētājām, uzmundrina viens otru.

No morālā apsīkuma nevar izvairīties. Katrai spēlētājai sevi jāmotivē. Domāju, ka Kristena un Sidnija ir apņēmības pilnas finālos parādīt labāko sniegumu. Latviešu spēlētājām motivācijas netrūkst. Viņas laukumā gāja ar azartu, kurš bija lielāks nekā regulārās sezonas pēdējās spēlēs. Visas jūt, ka jāspēlē un jāatbalsta partneres. Viena iestājas par otru “Aiziet, mēs varam!”

Kapteinei bijušas pārrunas ar komandu. Tajās man nav jāiejaucas, tikai jāpalīdz psiholoģiski un taktiski. Uzskatu, ka komanda spēs pārvarēt pavasara apsīkumu un tas paliks otrajā plānā. Visas grib labi nospēlēt."