Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Cēsu alus/Lekrings" uzvar pagarinājumā un sērijā panāk 3:1

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Cēsu alus/Lekrings" uzvar pagarinājumā un sērijā panāk 3:1
Foto: floorball.lv

Latvijas florbola čempionāta vīriešu virslīgas finālsērijā aizvadīta ceturtā spēle starp "Cēsu alus/Lekrings" un "Lielvārdes" komandām. Cēsniekiem, pateicoties diviem piecu minūšu skaitliskajiem vairākumiem un gūtiem vārtiem pagarinājumā, izdevās uzvarēt ar rezultātu 6:5 un izvirzīties vadībā sērijā ar 3:1.

Pēc divām uzvarām Cēsīs un Lielvārdē (4:3 pagarinājumā un 9:6) "Cēsu alus/Lekrings" trešajā finālsērijas spēlē piedzīvoja smagu sakāvi ar 5:11. Līdz ar to "Lielvārde" varēja daudz drošāk skatīties uz sērijas turpinājumu, kas vairs nevarēja noslēgties šajā nedēļas nogalē.

Jau spēles pirmajā minūtē abas komandas apmainījās ar ļoti labām vārtu gūšanas iespējām, bet lieliski vārtos nospēlēja Anrijs Vents un Jānis Salcevičs. Drīz vien "Lielvārde" tika pie skaitliskā vairākuma, bet tajā pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja bija cēsniekiem, kad Artūrs Jurševskis ātrajā pretuzbrukumā trāpīja pa vārtu stabu. Brīdi vēlāk vairākumu realizēja Mikus Valpēters, atklājot mača rezultātu. Bija jāpienāk 10. minūtei, lai Toms Akmeņlauks dubultotu "Lielvārdes" pārsvaru.

Perioda vidū pie vairākuma tika arī "Cēsu alus/Lekrings" un uzreiz piecu minūšu apmērā, kad bīstami ar augsti paceltu nūju nospēlēja Valpēters. Cēsnieki radīja vairākas vārtu gūšanas iespējas, bet bumbiņa nespēja atrast ceļu vārtos. Beidzot maisam gals tomēr atvērās, vārtus vispirms gūstot Aleksandram Abramovam, bet pēc tam arī Ingusam Laiviņam (2:2). "Cēsu alus/Lekrings" dominēja laukumā, bet reālākā vārtu gūšanas iespēja bija Aivim Kusiņam, kurš trāpīja pa Cēsu komandas vārtu pārliktni. Līdz perioda beigām vairākumā varēja spēlēt "Lielvārde", bet rezultāts pēdējā minūtē vairs nemainījās.

Pirmo reizi vadībā šajā spēlē "Cēsu alus/Lekrings" izvirzījās otrā perioda trešajā minūtē, kad pēc soda izspēles precīzu metienu izdarīja Dāvis Vilders. Rezultāts palika nemainīgs līdz septītajai minūtei, kad rupju kļūdu savā laukuma pusē pieļāva Jurševskis, bet vārtus guva Sandris Virsnītis. "Lielvārdei" vajadzēja minūti, lai atgūtu vadību. Artis Savins vārtu priekšā atrada Artūru Skadiņu, kurš raidīja bumbiņu vārtos (4:3).

Nopietnu zaudējumu lielvārdieši guva perioda vidū, kad vēlreiz piecas minūtes par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju nopelnīja Valpēters, kas nozīmēja, ka vienam no komandas līderiem spēle bija galā. "Cēsu alus/Lekrings" jau pirmajā minūtē panāca izlīdzinājumu, varot turpināt spēlēt vairākumā. Turpinājumā reālākā iespēja gūt vārtus bija Aleksandram Abramovam, kura mestā bumbiņa netrāpīja jau teju tukšos vārtos, bet pa vārtu pārliktni. Pēdējās sekundēs otros vārtus īsā laikā guva Andris Malkavs, panākot 5:4 cēsnieku labā.

Var teikt, ka trešajā periodā viss sākās no nulles, jo jau piektajā sekundē rezultātu izlīdzināja Kaspars Mudelis. Otrajā minūtē Cēsu komandu glāba vārtu stabs pēc Ervīna Torstera metiena. Līdz perioda vidum ritēja līdzīga abu komandu cīņa. Nedaudz vairāk centās riskēt cēsnieki, bet tas varēja beigties ar vārtu zaudējumu. Veiksme gan tomēr bija "Cēsu alus/Lekrings" pusē, glābjot arī vārtu konstrukcijai. "Lielvārde" bija ieguvusi iniciatīvu un veica vairākus bīstamus uzbrukumus, bet Vents bija savā vietā.

Abas komandas 16. minūtē nespēja gūt vārtus. Vispirms divas lieliskas iespējas nerealizēja cēsnieki, bet pēc tam ātrajā pretuzbrukumā teju tukšos vārtos bumbiņu nespēja ieraidīt "Lielvārdes" florbolisti. Perioda pēdējās minūtēs iniciatīvu pārņēma "Cēsu alus/Lekrings" cenšoties izraut uzvaru šajā spēlē. Muļķīgu noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu nopelnīja cēsnieki, kas mača pagarinājumu lika sākt mazākumā. Pamatlaiks tā arī noslēdzās ar rezultātu 5:5.

Šosezon abas komandas savstarpējā duelī jau trešo reizi uzvarētāju centās noskaidrot pagarinājumā. "Lielvārde" vairākumā spēja radīt divus vārtu gūšanas momentus, bet vienreiz ātrajā uzbrukumā laba iespēja bija cēsniekiem. Abas komandas turpināja apmainīties ar vārtu gūšanas momentiem, bet laukumā dominēja vārtsargi. Šoreiz kapitulēja Salcevičs, kuru nepilnas divas minūtes līdz pagarinājuma beigām pārspēja Artūrs Jurševskis.

Līdz ar to ar rezultātu 6:5 uzvaru svinēja "Cēsu alus/Lekrings", izvirzoties vadībā sērijā ar 3-1. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Andri Malkavu, bet "Lielvārdes" rindās Jāni Salceviču.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtā finālspēle, 6. aprīlis

"Cēsu alus/Lekrings" - "Lielvārde" 6:5 OT(2:2, 3:2, 0:1, 1:0), sērijā 3-1

Metienu attiecība:
38-42 (13-14, 12-9, 8-13, 5-6)
Rezultatīvākie:
"Cēsu alus/Lekrings" – Andris Malkavs 3 (2+1), Ingus Laiviņš 3 (1+2), Aleksandrs Abramovs 2 (1+1), Dāvis Vilders 1 (1+0), Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (0+1), Mārtiņš Zicmanis 1 (0+1).
"Lielvārde" – Artis Savins 3 (0+3), Kaspars Mudelis 1 (1+0), Artūrs Skadiņš 1 (1+0), Mikus Valpēters 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2014-04-06 21:19, pirms 10 gadiem
nākamnedēļ Lielvārde paņems, aiziet Era!

     [+] [-]

, 2014-04-06 22:14, pirms 10 gadiem
Paldies tomātam (īpaši) ""PAR GODĪGU SPĒLI!"" Pētersonam par florbola popularizēšanu, īpaši Valmierā!

     [+] [-]

, 2014-04-06 22:16, pirms 10 gadiem
Rūdi, aiziet! Tiekamies futbola laukumā!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-06 22:31, pirms 10 gadiem
Lielvārde krietni vairāk bija pelnījusi uzvarēt!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-04-06 23:03, pirms 10 gadiem
Spēlētājs ar savu totālo bezatbildību divreiz noraidoties pieviļ komandu un līdzjutējus...Bet es ticu,ka nākamās nedēļas spēles nebūs pēdējās,jo Lielvārdes puiši šogad kā minimums septīto spēli ir pelnījuši.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-07 07:10, pirms 10 gadiem
RMX69 rakstīja: Spēlētājs ar savu totālo bezatbildību divreiz noraidoties pieviļ komandu un līdzjutējus...Bet es ticu,ka nākamās nedēļas spēles nebūs pēdējās,jo Lielvārdes puiši šogad kā minimums septīto spēli ir pelnījuši.
Par pirmo pārkāpumu nepateikšu, bet otrajā pats Rajeckis uzdrāzās virsū Valpēteram. Tikpat labi pats bija pelnījis sodu. Jāpaskatās video, tik tas būs no otras puses.

     [+] [-]

, 2014-04-07 11:03, pirms 10 gadiem
Piekrītu rozmari- tas otrais 5min. sods jau bija par daudz. Žēl, ka pagarinājumā veiksme tomēr nebija Lielvārdes pusē- vismaz 3 stabiņi. Tagad priekšā ļoti smagas spēles- vienalga cik.

Kurš ir atbildīgs par Sportacentrs.com kanālu Interaktīvajā televīzijā? Kāpēc var rādīt kaut kādu mākslas vingrošanu un sieviešu hokeju tiešraidē, bet Virslīgas florbola finālspēles rāda tikai ierakstā un tiešraide jāskatās datorā? Vai tiešām LFF ir tik nespējīga, lai "izsistu" sev tiešraidi?

     [+] [-]

, 2014-04-07 22:17, pirms 10 gadiem
Virpists rakstīja: Piekrītu rozmari- tas otrais 5min. sods jau bija par daudz. Žēl, ka pagarinājumā veiksme tomēr nebija Lielvārdes pusē- vismaz 3 stabiņi. Tagad priekšā ļoti smagas spēles- vienalga cik.

Kurš ir atbildīgs par Sportacentrs.com kanālu Interaktīvajā televīzijā? Kāpēc var rādīt kaut kādu mākslas vingrošanu un sieviešu hokeju tiešraidē, bet Virslīgas florbola finālspēles rāda tikai ierakstā un tiešraide jāskatās datorā? Vai tiešām LFF ir tik nespējīga, lai "izsistu" sev tiešraidi?
Domājams, ka tas ir sakarā ar tiem 5EUR. Lai vairāk skatītos klātienē..

  +1 [+] [-]

, 2014-04-08 11:23, pirms 10 gadiem
Ko Jūs ņematies par tiem 5eur. Pagājušajā gadā bija 3ls un tas ir tikai par 0.51ls vai 0.73eur dārgāk. Pamēģiniet paši noorganizēt kādu pasākumu.