Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" ar stabilu sniegumu revanšējas "Trail Blazers"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Knicks" ar stabilu sniegumu revanšējas "Trail Blazers"
Enes Kanters "Knicks" spēlētāju ielenkumā. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie uzvaras izdevies tikt Ņujorkas "Knicks" basketbolistiem. "Knicks" savā laukumā uzņēma Portlendas "Trail Blazers", bija vadībā lielāko daļu spēles un revanšējās par zaudējumu iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē - 110:99.

Abas komandas šosezon spējušas nedaudz pārsteigt. Ņujorkas "Knicks" sev neierasti ilgu laiku spējusi ierindoties Austrumu konferences labāko astotniekā, bet Portlendas "Trail Blazers" atrodas Rietumu konferences sestajā vietā, neskatoties uz vairāku pamatsastāva spēlētāju ilgstošiem savainojumiem. Abas komandas pirmo savstarpējo spēli aizvadīja 25. janvārī, "Trail Blazers" svinot uzvaru ar 116:113. Demiens Lilards tajā spēlē guva 39 punktus, bet "Knicks" rezultatīvākais spēlētājs pārsteidzoši bija pirgadnieks Imanuels Kviklijs ar 31 punktu.

Komandu otro savstarpējo dueli labāk sāka "Knicks" basketbolisti, kuri izmantoja pretinieku kļūdas un izvirzījās vadībā ar 6:0. Tiesa viesiem no Portlendas vajadzēja vien pāris minūtes, lai panāktu izlīdzinājumu. Viesi paļāvās uz tālmetieniem, bet brīžiem pieļāva kļūdas aizsardzībā, dodot "Knicks" vieglus punktus. "Knicks" saglabāja nelielu vadību līdz astotajai minūtei, kad tālmetienu realizēja Gerijs Trents Juniors (21:19). "Knicks" spēja atgūt vadību, bet lieliski pirmās ceturtdaļas beigas aizvadīja Lilards, pats veicot astoņu punktu izrāvienu un noslēdzot ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu (31:26).

Otrās ceturtdaļas pirmajās četrās ar pusi minūtēs "Knicks" rezervisti veica izrāvienu un spēja atjaunot līdzsvaru uz tablo (39:39). Rezultativitāte pieauga, laukumā atgriežoties abu komandu pamatsastāva spēlētājiem, bet kādu nopietnāku pārsvaru neviena no komandām neieguva. Pirmā puslaika pēdējā minūte sākās pie neizšķirta rezultāta 51:51, bet atlikušajā laikā mājinieki realizēja divus tālmetienus, dodoties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 57:51.

"Knicks" turpināja savu izrāvienu trešajā ceturtdaļā, ko ar precīzu tālmetienu pēc teju divām ar pusi spēlētām minūtēm pārtrauca Rodnijs Hūds. Mājiniekiem izdevās regulāri atbildēt ar rezultatīviem uzbrukumiem "Trail Blazers" centieniem atspēlēties. Ceturtdaļas vidū "Knicks" bija vadībā ar 72:65. Ceturtdaļas otrajā pusē komandas turpināja spēlēt kā līdzīga ar līdzīgu, bet pusotru minūti līdz ceturtdaļas beigām mājinieki ieguva 10 punktu pārsvaru (83:73). Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs "Trail Blazers" virs ūdens turēja Anfernī Saimons, kurš divās ar pusi minūtēs guva deviņus punktus (85:90). Tuvāk viesi netika, jo "Knicks" uzreiz atjaunoja 10 punktu pārsvaru. Pēdējās divas minūtes "Knicks" sāka ar septiņu punktu pārsvaru. Nevienai no komandām ilgu laiku neizdevās gūt punktus, bet laiks ritēja mājinieku labā. "Knicks" spēja nosargāt uzvaru un revanšējās "Trail Blazers" ar rezultātu 110:99.

Uzvarētāju rindās pa 22 punktiem guva Džulius Rendls un Elfrīds Peitons, izcīnot attiecīgi arī 11 un septiņas atlēkušās bumbas. Portlendas komandā ar 29 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un četrām pārtvertām bumbām izcēlās Demiens Lilards, bet 19 punkti Gerijam Trentam Junioram.

NBA spēles

SpēleLaiksRezultātsLabākie
Knicks – Trail Blazers20:00110:99Rendls 22 (11 ab)-Lilards 29 (9 rp)
Kings – Nuggets0:00
Magic – Bulls2:00
Hawks – Raptors3:00
Cavaliers – Bucks3:00
Rockets – Spurs3:00
Thunder – Timberwolves3:00
76ers – Nets3:00
Mavericks – Warriors3:30
Pelicans – Grizzlies4:00
Lakers – Pistons5:00