Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns uzvaru sēriju mēģinās turpināt pret līgas līdervienību

Rolands Eliņš

Dāvis Bertāns uzvaru sēriju mēģinās turpināt pret līgas līdervienību
Dāvis Bertāns. Foto: AP/Scanpix

Šonakt 2:00 sāksies Nacionālās basketbola asociācijas spēle starp Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvēto Vašingtonas "Wizards" un Filadelfijas "76ers", kas savā laukumā līdz šim uzvarējusi visās četrās spēlēs un NBA kopvērtējumā ieņem pirmo vietu.

"Wizards" pēc pieticīgā sezonas ievada ir uzvarējusi divās spēlēs pēc kārtas un šonakt tēmēs uz trešo panākumu. Vašingtona iepriekš izcēlās ar panākumiem pret Minesotu un spēcīgo Bruklinu, viešot nedaudz lielāku optimismu par to, ko komanda šosezon var sasniegt ar Raselu Vestbruku sastāvā.

Dāvis Bertāns līdz šim piedalījies visās "Wizards" spēlēs un vidēji iemetis 11 punktus un savācis trīs atlēkušās bumbas. Ja kāds vēlas piesaukt, ka tas ir neveiksmīgs sezonas sākums, jānorāda fakts, ka abos šajos rādītājos Bertāns ir krietni virs savas NBA karjeras vidējās statistikas. Taču pats Bertāns intervijās neslēpa, ka savu labāko formu vēl nav sasniedzis un ka regulārās sezonas smagajā grafikā to nemaz nav tik viegli izdarīt, jo laika treniņiem ir maz.

Tagad "Wizards" vienībai bija sezonas pirmā divu dienu pauze elpas ievilkšanai (un vienīgā tik ilgā pauze tuvāko divu nedēļu laikā). No Bertāna tiek sagaidīta labāka precizitāte, jo šajā ziņā gan viņa statistika ir krietni zem ierastās. Bertāns pagaidām trāpījis tikai 32.7% tālmetienus, kas līgas mērogā varbūt arī nav nemaz nekas pieticīgs, taču viņa NBA karjeras vidējā precizitāte ir 40.8%.

"Wizards" sastāvā otro sezonu ir arī Anžejs Pasečņiks, taču iepriekšējās spēlēs viņš palicis ārpus komandas pieteikuma. Izņēmums bija reize, kad Vestbruks tika atpūtināts, taču tendence ir nepārprotama, turklāt jāatgādina, ka šosezon komandu pieteikumi paplašināti līdz 15 spēlētājiem. Iepriekšējā sezonā katrai spēlei varēja pieteikt tikai 13 spēlētājus.

"Wizards" ar "76ers" tikās jau sezonas pirmajā mačā, kurā cieta zaudējumu, un interesanti, ka nedēļu pēc šīs spēles Bertānam ar atpakaļejošu datumu tika piespriesta nesportiskā piezīme, par ko lēma NBA Tiesnešu daļa. Šī būs otrā un reizē arī pēdējā abu komandu tikšanās šajā regulārajā sezonā.

"76ers" pēc izstāšanās iepriekšējās sezonas "play-off" pirmajā kārtā ar 0-4 sērijā jauno sezonu sākusi spēcīgi. Trenera Doka Riversa vadībā Filadelfija uzvarējusi sešās no septiņām spēlēm, turklāt savā laukumā var lepoties ar bilanci 4-0. Vidēji spēlē "76ers" guvusi par 9.3 punktiem vairāk nekā pretinieki, un "Wizards" būs pamatīgi jāpapūlās, lai ierobežotu pretinieku līderus Žoelu Embīdu, Tobaiasu Herisu un Benu Simonsu.

Embīds šosezon vidēji iemetis 23.2 punktus, Heriss ticis pie 19.3 punktiem, Simonss ir tuvu "triple-double" katrā spēlē, un ļoti veiksmīga bijusi Seta Karija piesaistīšana – bijušais "Mavericks" rezervists izcēlies ar 15.4 punktiem vidēji spēlē, trāpot 54% tālmetienu. "Wizards" aizsardzības problēmas ir palikušas visā savā krāšņumā no iepriekšējās sezonas, un Vašingtonas komanda ar vidēji spēlē ielaistiem 120.3 punktiem ir otra sliktākā līgā.

NBA spēles šonakt

LaiksKomandasLaiksKomandas
2:00Pacers-Rockets2:00Magic-Cavaliers
2:0076ers – Wizards2:30Hawks – Hornets
2:30Heat – Celtics2:30Knicks – Jazz
3:00Bucks – Pistons3:00Pelicans – Thunder
4:00Suns – Raptors5:00Warriors – Clippers
5:00Kings – Bulls

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA for the latest NBA...

     [+] [-]

, 2021-01-06 22:22, pirms 3 gadiem
Dāvis pierādīs ka ir sezonas MVP!!!
No svinībām atgājis, prognozēju vismaz 25 pts,