Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Amerikāņi izceļ agresīvo spēli pret Kanādu, Krievija negrasās emociju iespaidā atlaist treneri

Agris Suveizda

Amerikāņi izceļ agresīvo spēli pret Kanādu, Krievija negrasās emociju iespaidā atlaist treneri
Trevors Zīgress. Foto: AP/Scanpix

Pēc trīs turnīru pārtraukuma par pasaules U20 čempioni hokejā atkal kļuvusi ASV izlase, kas finālspēlē Edmontonā pārsteidza mājinieci Kanādu – 2:0. Pirms gada amerikāņu jaunā maiņa izstājās jau ceturtdaļfinālā, ar 0:1 zaudējot Somijai.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju un arī vērtīgāko spēlētāju kļuva amerikāņu uzbrucējs Trevors Zīgress, kurš septiņos mačos izcēlās ar 18 (7+11) punktiem. "Domāju, ka pirmajos divos periodos pārsteidzām Kanādu ar to, cik labi spēlējām aiz vārtiem, un pret Kanādu neviens šajā turnīrā vēl nebija spēlējis tik stingri un agresīvi. Abās trešdaļās guvām agrus vārtus, kas pēc tam ļāva koncentrēties uz aizsardzību un nopelnīt sauso spēli. Pirms turnīra gribēju zeltu, un to mēs arī dabūjām," sacīja 2019. gada drafta devītais numurs.

Visus 34 metienus finālā atvairīja vārtsargs Spensers Naits: "Neviens neuzvar vienatnē – visa komanda cīnījās ārkārtīgi smagi no spēles sākuma līdz pat tās beigām. Esmu lepns par puišiem – pieturējāmies spēles plānam un nespēlējām mīkstu hokeju." Simboliskajā izlasē no čempioniem gan iekļuva vienīgi Zīgress, toties tajā tika iekļauti trīs kanādieši – vārtsargs Devons Līvajs, aizsargs Bouens Bairems un uzbrucējs Dilans Kazenss. Tāpat sešiniekā iekļuva arī vācu uzbrucējs Tims Šticle un somu aizsargs Ville Heinola, bet nebija neviena Krievijas izlases pārstāvja.

Amerikāņiem vienīgo zaudējumu turnīrā sagādāja Krievija, kas ar 5:3 uzvarēja ievadspēlē, taču pati beigās neieguva pat bronzu – izlaista vadība un 1:4 pret Somiju. "Negribas skatīties pagātnē un meklēt attaisnojumus," pēc fiasko teica Krievijas U20 izlases treneris Igors Larionovs. "Protams, Supersērijas aizvadīšana būtu palīdzējusi. Karēlijas kauss parādīja, ka esam nācija, kas ir gatava spēlēt uzbrūkošu hokeju, nevis sēdēt un aizsargāties. Gribējām spēlēt ar pirmo numuru, panākums puišiem deva pārliecību. Tomēr pagāja daudz laika, šeit jau ir cits turnīrs un arī citi apstākļi. Jāmācās no kļūdām, jāiet uz priekšu un jāstrādā pie progresīva un interesanta hokeja. Redzu lielu potenciālu, un puišiem viss ir priekšā – nedrīkst viņus kritizēt un pazemot, viņi atdeva visu, kas viņiem bija."

Krievijas Hokeja federācijas pirmais viceprezidents Romans Rotenbergs sacīja, ka šomēnes ar treneriem gaidāma tikšanās, taču uzsvēra, ka Larionova līgums ir spēkā līdz Pekinas olimpiskā cikla beigām un ka federācija pagaidām neveiks pārsteidzīgus lēmumus. Rotenbergs piebilda, ka labā ziņa ir tā, ka šajā komandā netrūka 2002. gadā dzimušo, kuri varēs spēlēt arī nākamajā U20 čempionātā. Viens no 2002. gadā dzimušajiem ir uzbrucējs Vasilijs Ponomarjovs, kurš aizstāvēja Larionovu: "Redzu, ka viņa virzienā ir daudz negatīva, bet zaudējām mēs, nevis viņš. Nevajag izdarīt uz viņu spiedienu, vainīgi esam mēs – par mums varat rakstīt, ko gribat. Larionovs ir leģenda. Spēlējot pie viņa, papildu motivācija nav vajadzīga. Gribu, lai viņš turpinātu strādāt. Man ir patīkami atrasties viņa sabiedrībā, viņš dod daudz padomu. Būšu sarūgtināts, ja viņš atkāpsies. Viņš vienmēr palīdz, un Larionovam ir pieeja katram spēlētājam. Mēs viņam pilnībā uzticamies. Viņš lūdz improvizēt – mēs improvizējam. Viņš mūs nelamā. Izdarīsim pareisoz secinājumus un būsim stiprāki ne tikai garā, bet arī individuāli."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.tsn.ca/video/zegras-bel...

     [+] [-]

, 2021-01-06 09:26, pirms 3 gadiem
Ko tas Larionovs murgo kaut ko par Karēlijas kausu!?Tas ir parasts treniņturnīrs.Čempionāta spēles parādīja patieso Krievijas varēšanu.Krieviem tik jāgaida tādi turnīri kā bija 2018.gada OS,kur vadošās izlases atbrauc ar ļoti tālām rezervēm.Tad viņi var izgriezt krūti un skurbulī bļaut,ka ir čempioni

     [+] [-]

, 2021-01-06 11:00, pirms 3 gadiem
Hokeju spēlē visi,bet uzvar tikai stiprākie un tie nav utainie.