Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Tiem, kuri nav spēlējuši kopš pavasara, dosim iespēju visās spēlēs"

Jānis Celmiņš

Ābols: "Tiem, kuri nav spēlējuši kopš pavasara, dosim iespēju visās spēlēs"
Artis Ābols. Foto: LHF

Latvijas hokeja izlase piektdien sāks dalību pārbaudes turnīrā “Deutschland Cup”, samērojot spēkus ar Vācijas U-23 izlasi, bet dienu vēlāk spēlēs ar Vācijas izlasi, kas veidota no Vācijā spēlējošajiem hokejistiem. Latvijas izlasi šajā turnīrā vadīs Artis Ābols, kurš dienu pirms turnīra sākuma sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka šis ir būtisks turnīrs visiem tiem spēlētājiem, kuri nav spēlējuši kopš aizvadītā pavasara.

No 5.- 8. novembrim Vācijā notiks ikgadējais ''Deutschland Cup'' turnīrs, kurā piedalīsies trīs komandas. Bez Latvijas izlases turnīrā piedalīsies Vācijas valstsvienība un šīs valsts U-23 izlase. Uz pavisam neilgu treniņnometni uz izlasi izsauktie pulcējās pirmdien Volvo ledus hallē, bet jau trešdien devās uz turnīra norises vietu. “Četras dienas patrenējāmies, atkārtojām tās lietas, ko izlasē parasti darām un rīt spēlēsim,” ceturtdienas vakarā, kad pirmo spēli turnīrā aizvada abas Vācijas komandas, sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāsta Artis Ābols, kurš gaidāmajās spēlēs pildīs izlases galvenā trenera funkcijas.

Treneris atklāj, ka piektdien Latvijas izlases vārtu drošība tiks uzticēta Vankūveras “Canucks” draftētajam Artūram Šilovam. Paredzams, ka divi vadošie uzbrucēju trijnieki būs sekojoši: Mārtiņš Karsums – Andris Džeriņš – Egils Kalns, Rihards Bukarts – Renārs Krastenbergs – Frenks Razgals. Vēl vienu trijnieku veidos trīs “Olimp” hokejisti Nikolajs Jeļisejevs – Gatis Sprukts – Emils Ezītis, kā arī Oskars Batņa – Vitālijs Pavlovs – Gunārs Skvorcovs. Kā 13. uzbrucējs spēlei ģērbsies Raivo Freidenfelds, bet malā paliks Ralfs Jevdokimovs un Kārlis Ozoliņš. No aizsargiem rīt malā paliks Arvils Bergmanis un Harijs Brants, bet pārus veidos Krišjānis Rēdlihs – Oskars Bārtulis, Kārlis Čukste – Artūrs Kulda, Artūrs Salija – Ēriks Ševčenko, Kirstofers Bindulis.

“Pie spēlēšanas tiks visi, cits vairāk, cits mazāk. Cerams, ka tiksim pie trim spēlēm. Tiem, kuri nav spēlējuši kopš pavasara, dosim iespēju visās spēlēs. Redzēs, kā ies tiem, kuri nav spēlējuši septiņus mēnešus. Viņiem šīs spēles ir ļoti nepieciešamas, kaut vai, lai atcerētos, ko nozīmē spēlēt un gūtu motivāciju tālākiem treniņiem. Nestādos priekšā, kā viņi spēlēs pavasarī, ja Rīgā notiks pasaules čempionāts,” stāsta treneris.

Turnīra norises vietā tiek ievēroti dažādi Covid 19 piesardzības noteikumi. Visiem izlases kandidātiem, kā arī apkalpojošajam personālam, testi tika veikti jau Rīgā, bet sestdien tie būs jāveic atkārtoti, stāsta Ābols. Viesnīcā dzīvo tikai turnīra dalībkomandas, un koplietošanas telpās visiem jānēsā sejas maskas.

Ābolam turnīrā Vācijā asistē Herberts Vasiļjevs, Edgars Masaļskis un Maksims Širokovs. Tāpat treneri uztur regulāru kontaktu ar Bobu Hārtliju, kurš ar padomiem palīdz izlasei attālināti.

Latvijas izlases sastāvs ''Deutschland Cup'' turnīrā:

Vārtsargi: Artūrs Šilovs, Rūdolfs Lazdiņš, Kārlis Beķeris-Brīvkalns.
Aizsargi Artūrs Kulda, Artūrs Salija, Ēriks Ševčenko, Kārlis Čukste, Oskars Bārtulis, Arvils Bergmanis, Harijs Brants, Kristofers Bindulis un Krišjānis Rēdlihs.
Uzbrucēji: Vitālijs Pavlovs, Rihards Bukarts, Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš, Frenks Razgals, Gatis Sprukts, Egils Kalns, Ralfs Jevdokimovs, Raivo Freidenfelds, Oskars Batņa, Nikolas Jeļisejevs, Emīls Ezītis, Kārlis Ozoliņš, Gunārs Skvorcovs, Renārs Krastenbergs.

Latvijas hokeja izlases spēles ''Deutschland Cup''

DatumsSpēleLaiksTiešraide
06.11Latvija - Vācijas U2317:50LTV7
07.11Latvija - Vācija17:30LTV7

     [+] [-]

, 2020-11-05 23:27, pirms 3 gadiem
Šis gan murgaini,vai nu vnk Ābols mīž pakāst U23...
Krišjānis spēlē...bet perspektīvie Brants un Bergmanis uz soliņa...kas LV būs vajadzīgs nākotnē? un ko tieši šāds turnīrs Rēdliham dzīvē mainīs?

  +1 [+] [-]

, 2020-11-05 23:36, pirms 3 gadiem
blondais18 rakstīja: Šis gan murgaini,vai nu vnk Ābols mīž pakāst U23...
Krišjānis spēlē...bet perspektīvie Brants un Bergmanis uz soliņa...kas LV būs vajadzīgs nākotnē? un ko tieši šāds turnīrs Rēdliham dzīvē mainīs?
Krišjānis varbūt vēl grib aizbraukt uz Rīgas PČ.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-05 23:51, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Krišjānis varbūt vēl grib aizbraukt uz Rīgas PČ.
ko tur braukt, čībiņās aizies uz arēnu
apskatīties hoķi
ja atļaus

  -1 [+] [-]

, 2020-11-06 08:01, pirms 3 gadiem
Ko izlase dara lisijs pa.ts bartulis-vacies nelieti no kurienes atripoji...

  -1 [+] [-]

, 2020-11-06 08:11, pirms 3 gadiem
gaida vinoga rakstīja: Ko izlase dara lisijs pa.ts bartulis-vacies nelieti no kurienes atripoji...
Tvaiku ielā karantīna!!!!???

  +1 [+] [-]

, 2020-11-06 09:31, pirms 3 gadiem
Tiem, kuri nav spēlējuši kopš pavasara, dosim iespēju visās spēlēs. Redzēs, kā ies tiem, kuri nav spēlējuši septiņus mēnešus. Viņiem šīs spēles ir ļoti nepieciešamas, kaut vai, lai atcerētos, ko nozīmē spēlēt un gūtu motivāciju tālākiem treniņiem. Nestādos priekšā, kā viņi spēlēs pavasarī, ja Rīgā notiks pasaules čempionāts,” stāsta treneris
-------------------------------
Bļ, šis jau nu ir pilnīgākais marasms. Ja šie čaļi gribētu spēlēt, tad OHL ir dafiga komandu, kas viņus paņemtu (jā, alga būtu zemāka nekā pierasts). Un arī pavasarī nebūtu jādomā vai viņi ir spējīgi spēlēt.

     [+] [-]

, 2020-11-06 12:23, pirms 3 gadiem
Pēc Ābola teiktā sanāk, ka daudz spēlētāju ir tādi, kuriem vieta izlasē PČ vai Olimpiādes kvaļos garantēta neatkarīgi no spēļu prakses un sportiskās formas. Labs motivators jaunajiem rauties uz izlasi.