Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis un Novikovs zaudē pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis un Novikovs zaudē pusfinālā
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.ee

Sestdien pārtrūka Miķeļa Lībieša un Denisa Novikova sešu uzvaru sērija "Challenger" dubultspēļu sacensībās, kad Latvijas un ASV komanda Šarlotsvilas turnīra pusfinālā divos setos ar rezultātu 3:6, 6:7(4) piekāpās ar pirmo numuru izliktajam ASV un Austrālijas duetam Braiens Beikers/Sems Grots.

Turnīra galvenie favorīti bija vadībā ar setu un breiku, bet pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt maču, turklāt Grotam bija divas mačbumbas ar savu spēcīgo servi. No tām pirmā, rezultātam esot 40:30. Viņš netrāpīja pirmo servi, Novikovs uzbruka otrajai, bumbiņu precīzi raidot ar apvedošo sitienu pa līniju. Tā tika iegūts izšķirošais punkts – otrā mačbumba/breikbumba. Beikers upji kļūdījās ar vienkāršu "volley", bumbiņu iesitot tīklā – 5:5.

Lībietim ar Novikovu tālāk par taibreiku tikt neizdevās, jo svarīgā brīdī neprecīzi nospēlēja Lībietis, zaudējot divus punktus pēc kārtas ar savu servi – 1:4. Viens minibreiks uzreiz tika atgūts, bet visu izlieto ūdeni sasmelt nebija lemts. Miķelis ar savu pārinieku septembra beigās triumfēja identiskā turnīrā Kolumbusā ($50 000). Pusfināla sasniegšana Šarlotsvilā dod 29 reitinga punktus un 540 dolāru prēmiju.

Lībietis nākamajā nedēļā spēlēs tādas pašas nozīmes "Challenger" sērijas turnīrā Noksvilā, kur viņam ir vienspēļu pamatturnīra "wild card". Kā bijušais Tenesī Universitātes students Lībietis Noksvilā ir kā savējais, šeit pamatturnīra "wild card" saņemot arī 2014. gadā, kad viņš vienspēlēs zaudēja 1. kārtā, bet dubultspēlēs kļuva par čempionu kopā ar Hanteru Rīsi. Kvalifikācijā "wild card" viņam bija 2011. un 2012. gadā.

     [+] [-]

, 2016-11-05 20:34, pirms 7 gadiem
Par pusfinālu čelendžerā 540 $?! Nez, cik tad ir Future?! Jā, nu tad jau vajadzīgs labs starta kapitāls, lai vispār varētu sākt spēlēt...