Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

"Challenger" debijā Lībietis piekāpjas divkārtējam ATP turnīru finālistam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"Challenger" debijā Lībietis piekāpjas divkārtējam ATP turnīru finālistam
Miķelis Lībietis
Foto:Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis ar zaudējumu debitējis “Challneger” līmeņa pamatsacensībās. Knoksvilas turnīra vienspēļu 1.kārtā viņš ar 5:7, 4:6 atzina kanādieša Franka Dančeviča (ATP 137.) pārākumu. Naktī uz ceturtdienu Lībietim dubultspēļu 1.kārtas mačs.

22 gadus vecais cēsnieks Miķelis Lībietis šobrīd ir ceturtā (noslēdzošā) kursa students Tenesī Universitātē ASV. Koledžu līmenī viņam ir ļoti labi panākumi – Miķelis ir ne tikai Tenesī komandas līderis, bet savulaik bijis līderis kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs visā ASV studentu tenisa rangā. Vienspēļu rangā latvieša vārds atrodams 24. ailē, bet dubultspēlēs kopā ar amerikāni Hanteru Rīsi viņš joprojām ir pirmais.

Tenesī Universitāte atrodas Noksvilas pilsētā un tajā ik gadu notiek “Challenger” sērijas turnīrs ar balvu fondu 50 000 ASV dolāru. Lībietis Noksvilā bija spēlējis 2011. un 2012. gadā – abos gadījumos zaudēts vienspēļu kvalifikācijas 1.kārtā, bet pērn šo sacensību laikā viņam bija jādodas uz nozīmīgu studentu turnīru. Šogad latvietis pirmo reizi tika iekļauts pamatsacensību dalībnieku vidū - organizatori viņam piešķīruši wildcard kā vienspēlēm, tā dubultspēlēm. Jāpiezīmē, ka Miķeļa vārds šobrīd ATP rangu tabulās nav atrodams, jo pēdējā gada laikā mūsu tenisists starptautiskos turnīros spēlējis tikai Deivisa kausā. Miķeļa rekordi – 677.vieta vienspēlēs un 624.pozīcija dubultspēlēs.

Turnīra izloze cēsniekam iznāca pietiekoši sarežģīta – gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs pretiniekos tika ar 2.numuru izliktie sāncenši. Kā pirmā bija jāaizvada vienspēlē – pretiniekos kanādietis Franks Dančevičs. 30 gadus vecais sportists šobrīd ATP rangā ieņem 137.vietu, taču pabijis arī ranga pirmajā simtā (rekords 65.vieta 2007.gadā, bet šī gada jūlijā 95.).

Lai arī šobrīd viņš pārsvarā spēlē tieši “Challenger” tūrē, tomēr nelaiž garām iespēju uzspēlēt “Grand Slam” kvalifikācijās. Gan Austrālijā gan Vimbldonā to arī izdevās pārvarēt, bet Vimbldonā arī viena pamatsacensību uzvara pār horvātu milzi Ivo Karloviču. Kopumā ATP līmenī (ieskaitītas tikai pamatturnīru un Deivisa kausa spēles) viņš uzvarējis 63 no 163 spēlēm. Kanādietis divreiz bijis tuvu ATP titulam, taču zaudējis finālu gan 2007.gadā Indianapolisā, gan 2009.gadā Īstbornā. Interesanti, ka abos gadījumos tas noticis pret krievu Dmitriju Tursunovu.

Lai arī Lībietis spēlēja savos mājas kortos, tomēr izteikts cīņas favorīts bija Dančevičs. Abu mačs tika ieplānots kā pēdējais otrdienas sesijā un sākās tikai 22:00 pēc vietējā laika. Miķelis servēja pirmais un darīja to pietiekami droši, uzreiz atzīmējoties ar diviem eisiem. Nākamajā geimā kanādietis pieļāva vairākas kļūdas, dodot Lībietim breikbumbu, tomēr prata atbildēt ar labu servi un izglāba geimu.

Mača turpmākie geimi aizritēja visai raiti – priekšrocības uz hard seguma bija serves izpildītājiem. Lībietis nereti devās izgājienos pie tīkla, kas deva rezultātu, tomēr latvieša klupšanas akmens bija spēle pie otrā serves. Līdz pat seta izskaņai tas gan neizpaudās uz tablo, tomēr līdz taibreikam Miķelis netika. 9.geimā ar labu servēšanu izdevās atspēlēties no 15:40 situācijas, bet divus geimus vēlāk no identiskas situācijas atspēlēta tikai viena breikbumba. Pie otras dubultkļūda. Brīdi vēlāk kanādietis lika punktu setam – 7:5.

Otrajā setā viss izšķīrās septītajā geimā, kad Lībietim vairākas nesekmīgas epizodes un 0:40 pie serves. Vienu breikbumbu viņš atspēlēja, bet pie otrās Dancevičs trāpīja apvedošo sitienu pa līniju. Nākamajā geimā Miķelis tika līdz 40:40, taču breika iespēju nesagaidīja. Devītajā geimā cēsnieks pie savas serves atspēlēja mačbumbu, liekot kanādietim izservēt maču. Ne bez pūlēm (bija 15:30), tomēr pieredzējušais sportists to paveica, uzstādot mača beigu rezultātu pēc 80 minūšu cīņas – 7:5, 6:4. Lai arī mačā mūsu sportists atzīmējās ar deviņām neatvairāmajām servēm, tomēr kopumā pirmās serves trāpījums diezgan zems – tikai 43%.

SPĒLES IERAKSTU IESPĒJAMS NOSKATĪTIES ŠEIT!

Spēles statistika

LībietisDančevičs
Eisi94
Dubultkļūdas61
Precīza 1.serve43%64%
Uzvarēti punkti pie 1. serves24/2934/46
Uzvarēti punkti pie 2. serves20/3715/25
Breikpunktu realizācija0/12/7
Uzvarētie punkti6671

Reitinga punktus par zaudējumu 1.kārtā “Challenger” turnīros sportisti nesaņem, tāpat Miķelim kā studējošajam netiks 620 ASV dolāru prēmija. Naktī uz ceturtdienu kopā ar savu ierasto pārinieku Hanteru Rīsi Lībietis piedalīsies dubultspēļu turnīrā, kur 1.kārtā jāspēlē pret amerikāni Kevinu Kingu un kolumbieti Huanu Karlosu Spiru. Šis duets ir izlikts ar 2.numuru, ATP rangā šobrīd ieņemot attiecīgi 114. un 122. vietu. Jāpiezīmē, ka vienspēļu pamatturnīrā spēlēja arī Miķeļa dubultspēļu pārinieks Rīse, kuram izdevās uzvarēt vien četrus geimus pret amerikāni Timu Smičeku (3:6, 1:6).

Izmantotie resursi:
ATP World Tour - Official Site of Men's...

     [+] [-]

, 2014-11-07 12:00, pirms 9 gadiem
Malacis labs mačs ja tā skatās, jaturpina trenēties!