Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Džokovičs un Marejs sāk ar uzvarām

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs un Marejs sāk ar uzvarām
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

"ATP World Tour Finals" Londonā aizvadīta pirmā spēļu diena. Tajā A grupas favorīti guva uzvaras. Vispirms Endijs Marejs ar 3:6, 6:3, 6:4 apspēlēja Tomašu Berdihu, bet vēlāk Novaks Džokovičs ar 7:6(4), 6:3 uzveica Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Finālturnīra pirmais mačs sākās ar Tomaša Berdiha servi. Čehs maču sāka uztraucies un pirmajā geimā bija spiests atspēlēt divas breikbumbas. Piektajā geimā Berdiham atkal problēmas pie savas serves un 0:40. Piecas lieliskas serves pēc kārtas palīdzēja uzvarēt geimā – 3:2. Nākamajā geimā Endijs Marejs zaudēja savu servi. Berdihs labi uzbruka, bet skotam neklausīja "forehand" sitiens. Pirmajā setā olimpiskajam čempionam no 11 nepiespiestajām kļūdām astoņas bija, sitot no labās puses.

Devītajā geimā, kurā Berdihs servēja par uzvaru setā, čeham nebija pirmās serves, kas ļāva Endijam labi uzņemt un tikt pie divām breikbumbām. Pirmajā gadījumā Marejs izgāzās ar "dropšotu", bumbiņai ielidojot tīklā, bet otrajā reizē Berdihs izspēli pabeidza ar "smešu". Izpildot labāku saīsināto sitienu, Marejs atspēlēja setbumbu, taču drīz vien Berdihs ar otro piegājienu pielika punktu setam – 6:3. Marejam pirmajā partijā breikbumbu realizācija: 0/7.

Otrā seta trešajā geimā Berdiham bija trīs breikbumbas. Marejs pirmo un trešo atspēlēja, bet čehs vidējo izniekoja ar autā atsistu otro servi. Nākamajā geimā Berdihs neizbēgami zaudēja savu servi. Marejs labi spēlēja aizsardzībā un beidzot sāka agresīvāk darboties uzbrukumā. Tomašam otro reizi mačā izdevās atspēlēties no 0:40, taču tad sekoja divi pārforsēti "forehand" sitieni autā, un Marejs ar 11. breikbumbu beidzot tika pie breika. Ar to Marejam pietika, lai otrajā setā revanšētos ar 6:3.

Vēl viens auts, pārcenšoties ar "forehand" sitienu, Berdiham maksāja zaudētu breiku izšķirošā seta trešajā geimā. Lai arī Marejam ar izcilām servēm regulāri izcelties neizdevās, otrajā setā viņš pie savas serves zaudēja tikai piecas izspēles (divas no tām pēdējā geimā), pretiniekam iespējas atspēlēties nedodot. Marejam turnīra ievadā uzvara ar rezultātu 3:6, 6:3, 6:4. Panākums ļāvis izlīdzināt savstarpējo spēļu bilanci ar Berdihu – 4:4.

Marejs pirmdien aizvadīja pirmo maču savās mājās kopš uzvaras "US Open". Endijs Londonā uzvarējis 13 no pēdējiem 14 mačiem – sešas uzvaras Vimbldonā un olimpiādē, kā arī viena šodien sezonas finālturnīrā. Marejs tikai otro reizi sešos mačos šī turnīra ietvaros uzvarējis pēc zaudēja pirmā seta. Pirmais gadījums tika fiksēts 2008. gadā Šanhajā pret Rodžeru Federeru.

Arī A grupas otrajam favorītam Novakam Džokovičam pirmajā spēlē neizdevās nospēlēt savu labāko tenisu, bet uzvarēt, pie tam izdarīt to divos setos – ar 7:6(4), 6:3 tika uzveikts Žo-Vilfrīds Tsonga. Francūzis līdz šim bija uzvarējis visas četras spēles telpās pret Džokoviču, tomēr šoreiz neizmantoja iespējas un zaudēja.

Pirmajā setā breikbumbas bija tikai Tsongam, trīs geimos pa vienai. Vienreiz Džokovičam talkā nāca tīkls, citā gadījumā Tsonga izsita autā apvedošo sitienu. Trešo breikbumbu Nole atspēlēja ar ļoti labu servi. Tsonga pirmajā partijā nereti dominēja izspēlēs no gala līnijas, taču ar to bija par maz, lai uzvarētu. Taibreiku francūzis nospēlēja vāji, bet otrajā setā kortā vairs nebija tas pats Tsonga. Jau pirmajā geimā zaudēta sava serve un atpakaļceļa vairs nebija.

Tsonga šosezon uzvarējis tikai vienu no 14 mačiem pret Top 10 tenisistiem – pret Del Potro Romā. Savukārt Džokovičs piekto gadu pēc kārtas finālturnīru sāk ar uzvaru. 2007. gadā pirmajā mačā piedzīvots zaudējums pret Fereru.

Otrdien pirmos mačus aizvadīs B grupas tenisisti. Plkst. 15:45 seškārtējais čempions Rodžers Federers spēlēs ar Janko Tipsareviču, bet vakara mačā 21:45 divu bijušo finālistu duelis starp Huanu Martinu Del Potro un Davidu Fereru.

"ATP World Tour Finals 2012"

A grupas tabula

VTenisistsSU-ZSetiGeimi
1.Novaks Džokovičs11-02-013:9
2.Endijs Marejs11-02-115:13
3.Tomašs Berdihs10-11-213:15
4.Žo-Vilfrīds Tsonga10-10-29:13

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-06 00:18, pirms 11 gadiem
Jāsaka, ka pirmā diena Londonā diezgan garlaicīga.
Tsongam, šķiet, vairs nav cerību izkļūt no grupas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-06 02:46, pirms 11 gadiem
Mareja vs Berdiha speele man lloti patika vismais live es nez kaa izskatiijaas pa TV bet o2 arena bij atmasfera laba man patika ka visi par to savu vieteejo mega zvaigzni un es par ccehu labs labs
un pirmaa dubultspele ar taalu neatpalika no sensaacijas
vienkarssi super dienu iekss o2 aranas un ART world final
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja