Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Reakcija pēc katastrofas: Sūlšēram sliktākā diena karjerā, Klops aizstāv vārtsargu Adrianu

Agris Suveizda

Reakcija pēc katastrofas: Sūlšēram sliktākā diena karjerā, Klops aizstāv vārtsargu Adrianu
Adrians un Jirgens Klops. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgā futbolā vakar tika fiksēti šokējoši rezultāti. Vispirms Mančestras "United", jau spēles sākumā izvirzījusies vadībā, ar 1:6 mazākumā savā laukumā kapitulēja "Tottenham", bet čempione "Liverpool" izbraukumā ar 2:7 piedzīvoja sagrāvi pret Birmingemas "Aston Villa".

Mančestras "United" galvenais treneris Ūle Gunnars Sūlšērs: "Paceļu roku, tā bija mana vaina. Tas bija apkaunojoši, tas sāpēja visiem spēlētājiem, tas sāp arī man. Tā bija mana sliktākā diena. Tā bija mana sliktākā diena kā "Manchester United" galvenajam trenerim, tā bija sliktākā diena visiem "United" spēlētājiem, bet tā nebija sliktākā diena "Manchester United" vēsturē, jo mēs jau agrāk esam spējuši piecelties pēc šādiem kritieniem. Ir grūti izskaidrot šo zaudējumu. Tikām mājās sakauti ar 1:6 pret ļoti labu komandu, taču arī mēs paši kārtīgi pielikām roku savā sakāvē."

Alisona savainojuma dēļ "Liverpool" vārtos stājās spānis Adrians, kurš pieļāva rupju kļūdu, taču Jirgens Klops pēc spēles viņu aizstāvēja: "Visi ielaistajos vārtos pieļāva milzīgas kļūdas. Pirmā kļūda, saprotams, bija Adrianam, taču pārējo spēlētāju reakcija bija vēl lielāka kļūda. Mums ir jāriskē, tas ir pilnīgi normāli, bet mums ir jābūt gataviem aizsargāt riska zonas, ko mēs neizdarījām. Katra zaudētā bumba radīja masīvu pretuzbrukumu.

Daudzi tagad varbūt daudz ko saka par Adrianu. Pirmie ielaistie vārti nebija labi, taču nedomāju, ka viņam bija kāda saistība ar pārējiem ielaistajiem vārtiem. Mēs viņam šodien nepalīdzējām. Viņš tiešām ir labs vārtsargs. Pagājušajā Premjerlīgas sezonā ar viņu aizvadījām 11 spēles un visās uzvarējām, mūsu vārtsargs nebija problēma. Šādas spēles negadās redzēt bieži, kaut gan esmu pietiekami vecs, lai zinātu, ka futbolā šādas dīvainības gadās. Divcīņās bija redzams, ka "Aston Villa" gribēja vairāk, un tas man nepatika.

Vai šī spēle bija izņēmums? Gribētu tā domāt, bet to redzēsim tikai nākamajās nedēļās vai mēnešos. Šādām spēlēm nevajadzētu gadīties. 100%! Ir svarīgi, kā mēs reaģēsim, vienīgā problēma, ka [izlašu pauzes dēļ] nevarēsim to darīt uzreiz. Šie puiši ir ļoti paškritiski, un viņi zina, ka katrs pielika roku šādam rezultātam." Pēc izlašu pauzes "Liverpool" gaida derbijs pret Premjerlīgas līderi "Everton", taču arī tajā nāksies iztikt bez pamatvārtsarga Alisona. "Savainojums varētu būt nopietns. Varētu būt četras nedēļas, lai gan sešas nedēļas ir ticamāk."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.theguardian.com/footbal...