Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals pirmdien atgriezīsies ranga virsotnē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals pirmdien atgriezīsies ranga virsotnē
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas tenisa līderis Rafaels Nadals no pirmdienas sevi varēs saukt arī par pasaules pirmo numuru. Atgriešanos ranga virstonē Nadals šodien nodrošināja Pekinā, kur sasniedza "ATP World Tour 500" turnīra finālu. Pusfināla mačs pret Tomāšu Berdihu beidzās priekšlaicīgi Čehijas tenisista savainojuma dēļ – 4:2.

Nadals atkal pirmais pasaulē

Rafaels Nadals jau mača pirmajā geimā ieguva breiku, kuru gan uzreiz zaudēja. Piektajā geimā sekoja vēl viens breiks spāņa izpildījumā, šoreiz to spējot nostiprināt. Tiklīdz tas notika, Tomāšs Berdihs pie rezultāta 2:4 izstājās.

Nadalam 15. uzvara pēc kārtas pār Berdihu, kurš pēdējo no savām trim uzvarām pret Rafu guva 2006. gadā. Savulaik Berdihs savstarpējos mačos bija priekšā ar 3-1, bet kopš tā laika vēlreiz apspēlēt Nadalu viņam nav bijis pa spēkam. Šoreiz pārtraukt zaudējumu sēriju neļāva muguras savainojums.

Nadalam fināla sasniegšana garantējusi atgriešanos reitinga 1. vietā, kur viņš oficiāli pirmo reizi kopš 2011. gada jūlija nokļūs pirmdien. Spānijas tenisa izcilniekam 13. fināls šī gada 14 turnīros, vienīgajam izņēmumam esot Vimbldonai, kur viņš paklupa 1. kārtā (zaudējums Stīvam Darsī).

Kā jau to varēja paredzēt, Nadala pretinieks finālā būs šobrīd vēl 1. vietā esošais Novaks Džokovičs, kurš šodien mača sākumā izturēja Rišāra Gaskē sacelto "vētru", atspēlējās un uzvarēja divos setos – 6:4, 6:2.

Gaskē sāka spīdoši, nereti izcēlās ar savu trumpi "bekhendu" un izvirzījās vadībā ar 3:1. Mača piektais geims kļuva par izšķirošo šajā cīņā. 14.5 minūtes ilgušajā geimā Gaskē atspēlēja piecas breikbumbas, neizmantoja vairākums geimpuntkus un bija spiests padoties sestajai breikbumbai, kuras izspēlē Novaks precīzi nospēlēja pie tīkla. Nespējis nostiprināt iegūto breiku, Gaskē savu servi zaudēja divas reizes pēc kārtas – zaudējums bija neizbēgams.

Trīskārtējam Pekinas čempionam Džokovičam šajā turnīrā arvien perfekta bilance, šodien to uzlabojot jau līdz 18-0. Rīt beigsies viena no iespaidīgām sērijām – Džokovičam pirmais zaudējums šajā turnīrā vai Nadalam pirmais zaudējums 2013. gadā uz "hard" seguma. Pašreiz Rafam perfekts 26-0. Nadals ar Džokoviču rīt tiksies jau 38. reizi, līdz šim labāk veicies spānim, kuram 22-15 bilance. Rafa bija pārāks abu pēdējā spēlē, kurā septembrī "US Open" finālā viņš uzvarēja četros setos.

Tokijas finālā Del Potro pret Raoniču

Tokijas 500. sērijas pusfinālos šodien favorīti guva uzvaras divos setos. Tādā veidā finālu sasniedza Huans Martins Del Potro un Milošs Raoničs. Argentīnietis divos taibreikos ar 7:6(7), 7:6(1) uzveica Nikolasu Almagro. Del Potro pirmajā taibreikā pie 6:7 (sava serve) atspēlēja setbumbu, trāpot uz gala līnijas, bumbiņai no tās atlecot tik veiksmīgi, ka Almagro nespēja noreaģēt. Del Potro ar Almagro tikās tikai otro reizi, vienīgā iepriekšējā bija 2006. gadā Santjago "Challenger" turnīrā, kur spānis uz māla bija pārāks ar 7:5, 6:3.

Tikmēr Kanādas pirmais numurs Raoničs ar 7:6(4), 6:1 pirmo reizi oficiālās spēlēs (1-2) tika galā ar Ivanu Dodigu. Raoničs šonedēļ četros mačos savu servi nav zaudējis ne reizi, pretiniekiem kopumā dodot tikai vienu breika iespēju, kas šodien tika novērsta pret Dodigu. Pagājušajā nedēļā Bangkokā uzvarējušais Raoničs sasniedzis astoņu uzvaru sēriju un ir pirmais 1990. gadā vai vēlāk dzimušais tenisists, kurš ticis jau 10 ATP finālos (5-4). Del Potro ar Raoniču spēlējis tikai vienreiz, kanādietim viņa mājās Monreālā augustā zaudējot ar 5:7, 4:6.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-05 10:54, pirms 11 gadiem
Priecājos, ka Del Potro finālā.Derētu revanšēties Raoničam par neseno zaudējumu Kanādā, kur tiesnesis svarīga punkta izspēlē neredzēja vai negribēja redzēt Raoniča "kāju tīklā".Bet nu - kā būs, tā būs.Arī tikšana līdz finālam - labi.Šanhajai arī vēl vajadzēs spēkus.

Gribot negribot jāapsveic Rafa.Protams, negribot, jo vēlējos , lai tur paliek (ranga Nr.1.) Džoko.Pie kam mačs ar Berdihu praktiski nenotika.beigu beigās viegli tās 1.vietas liktenis izšķīrās.Turpmāk Džoko jābeidz pieļaut sev neraksturīgas kļūdas izšķirošos mačos, ja vēlas atgrieties ranga virsotnē.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-05 11:23, pirms 11 gadiem
Yes!!!Malacis Rafa!Tāda atgriešanās!Viņš to bija pelnījis!Nu šajā turnīrā jāsaka gan ka labāks izskatās Džokovičs.Bet tomēr Nadāls fenomenāls visu gadu!Apsveicam!Un otrā spēlē esmu par Gaskē tomēr.Bet Tokijā visticamāk uzvarēs Raoničs.

  -3 [+] [-]

, 2013-10-05 11:42, pirms 11 gadiem
brīvību! rakstīja: Priecājos, ka Del Potro finālā.Derētu revanšēties Raoničam par neseno zaudējumu Kanādā, kur tiesnesis svarīga punkta izspēlē neredzēja vai negribēja redzēt Raoniča "kāju tīklā".Bet nu - kā būs, tā būs.Arī tikšana līdz finālam - labi.Šanhajai arī vēl vajadzēs spēkus.

Gribot negribot jāapsveic Rafa.Protams, negribot, jo vēlējos , lai tur paliek (ranga Nr.1.) Džoko.Pie kam mačs ar Berdihu praktiski nenotika.beigu beigās viegli tās 1.vietas liktenis izšķīrās.Turpmāk Džoko jābeidz pieļaut sev neraksturīgas kļūdas izšķirošos mačos, ja vēlas atgrieties ranga virsotnē.
Viegli ir sedet divanaa!

  -4 [+] [-]

, 2013-10-05 11:43, pirms 11 gadiem
Nadals būtu visu laiku labākais tenisists, ja nebūtu traumas!

  +3 [+] [-]

, 2013-10-05 14:10, pirms 11 gadiem
Daugava86 rakstīja: Viegli ir sedet divanaa!
Es runāju par pēdējo Nadāla maču - ar Berdihu.Vai tad tas nebija "viegls" arī , nesēžot dīvānā Protams, ka kopš Nadāls atgriezies, viņam nebūt viegli nav nākušas neskaitāmās uzvaras, uzvarētie turnīri.Un tomēr - īsto spēku samēru varēs redzēt nākamsezon (ne no paša sākuma), kad Rafam būs tagad nopelnītais jāsāk aizstāvēt.
Bet par to sēdēšanu dīvānā - nu var jau arī vingrojot skatīties tenisu, tikai tad diez vai ko lāga varēs saprast no tā, kas notiek kortā

  +5 [+] [-]

, 2013-10-05 14:15, pirms 11 gadiem
Un vēl - tagad te liela daļa komentētāju slavē Rafu, visu laiku labākais , pelnījis Nr.1. u.t.t.Bet nesen atpakaļ gandrīz visi viņu sauca par "dibena urbinātāju", bikšu raustītāju u.t.t.Cik ātri mainās viedokļi Jeb arī rakstītāji citi ?Var jau būt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-05 16:45, pirms 11 gadiem
brīvību! rakstīja: Es runāju par pēdējo Nadāla maču - ar Berdihu.Vai tad tas nebija "viegls" arī , nesēžot dīvānā Protams, ka kopš Nadāls atgriezies, viņam nebūt viegli nav nākušas neskaitāmās uzvaras, uzvarētie turnīri.Un tomēr - īsto spēku samēru varēs redzēt nākamsezon (ne no paša sākuma), kad Rafam būs tagad nopelnītais jāsāk aizstāvēt.
Bet par to sēdēšanu dīvānā - nu var jau arī vingrojot skatīties tenisu, tikai tad diez vai ko lāga varēs saprast no tā, kas notiek kortā
Kāpēc ad īstais spēku samērs būs redzams nākošgad? Kas tad šogad tik neīsts??? Džokovičam kādas lielas traumas bijušas? Nadalam uzvaras kāds tāpat piešķīra? Rēali 10tituli (un gads vēl nav beidzies) ir 10 tituli...tāds arī ir ĪSTAIS spēku samērs ŠOGAD - Nadals ir neapšaubāmi spēcīgākais. Vai viņš šo līmeni spēs noturēt arī nākošgad - tas cits jautājums, bet nu spēku samērs ir šobrīd tāds, ka Nadals ir spēcīgākais un neredzu kas tur var būt neīsts...vai arī tev īstais spēku samērs skaitās tikai tad, kad Džokovičs ir priekšā?

     [+] [-]

, 2013-10-05 16:56, pirms 11 gadiem
Starp citu Džokovičam pietrūka 1 nedēļa, lai panāktu Nadalu pēc kopējā nedēļu skaita kā ranga līderim.

     [+] [-]

, 2013-10-06 01:59, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Kāpēc ad īstais spēku samērs būs redzams nākošgad? Kas tad šogad tik neīsts??? Džokovičam kādas lielas traumas bijušas? Nadalam uzvaras kāds tāpat piešķīra? Rēali 10tituli (un gads vēl nav beidzies) ir 10 tituli...tāds arī ir ĪSTAIS spēku samērs ŠOGAD - Nadals ir neapšaubāmi spēcīgākais. Vai viņš šo līmeni spēs noturēt arī nākošgad - tas cits jautājums, bet nu spēku samērs ir šobrīd tāds, ka Nadals ir spēcīgākais un neredzu kas tur var būt neīsts...vai arī tev īstais spēku samērs skaitās tikai tad, kad Džokovičs ir priekšā?
Nadālam punkti nebija jāaizstāv.It viss , ko viņš uzvarēja nāca plusā.
Džoko toties pat veiksmīgos turnīros punkti pieplusojās nedaudz, jo bija jāaizstāv iepriekš nopelnītie.

     [+] [-]

, 2013-10-06 02:01, pirms 11 gadiem
Un vēl - veiksmi Huanam Martinam un Nolem finālos.No sirds vēlu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-06 12:43, pirms 11 gadiem
Jāaaaaaaa!Uzvarēja Huans Martins un Nole !