Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Itālijas izlases treneris Mančīni sliktas redzes dēļ kļūdījās ar pamatsastāva izvēli

Agris Suveizda

Itālijas izlases treneris Mančīni sliktas redzes dēļ kļūdījās ar pamatsastāva izvēli
"Romas derbijs" starp Frančesko Ačerbi un Edinu Džeko. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Itālijas futbola izlase UEFA Nāciju līgas otro sezonu uzsāka ar zaudētiem punktiem mājās pret Bosniju un Hercegovinu, otrajā puslaikā atspēlējoties un cīnoties neizšķirti 1:1. Komandas galvenais treneris Roberto Mančīni atzina, ka tehniskas kļūmes dēļ laukumā izgāja nepareizais spēlētājs.

Itālijas mediji pirms spēles bija pārliecināti, ka aizsardzības centru veidos Turīnas "Juventus" spēlētāji Leonardo Bonuči un Džordžo Kjellīni, taču komandas pamatsastāvā 36 gadus vecā Kjellīni vietā parādījās 32 gadus vecais Romas "Lazio" aizsargs Frančesko Ačerbi. RAI Sport ziņoja, ka izlases vadība izmisīgi centās šo kļūdu labot, tomēr reglaments nulto maiņu pieļauj tikai savainojuma gadījumā – tādējādi Ačerbi būtu jāsūta uz tribīnēm un no spēles pieteikuma jāsvītro pavisam.

"Tā bija mana kļūda," preses konferencē atzina 55 gadus vecais Mančīni. "Man tika parādīts sākumsastāvs, man nebija uzvilktas brilles, un es pateicu, ka viss ir kārtībā. Nemaz nepamanīju, ka sastāvā bija Ačerbi, nevis Kjellīni."

"Lai nu kā, mēs jau sākotnēji bijām plānojuši, ka vienu spēli aizvadīs Ačerbi, bet otru – Kjellīni. Iepriekš vaicāju Džordžo, vai viņš vēlas spēlēt šodien vai pirmdien pret Nīderlandi, un viņš atbildēja, ka šodien. Tagad gan šīs spēles nāksies samainīt vietām," Mančīni turpināja. "Izvēlēties nepareizo aizsargu nav tik traki kā vārtsargu, atšķirība nav tik milzīga, taču, jā, tā bija kļūda."

Itālijas nākamā pretiniece Nīderlande A līgas turnīru sāka ar uzvaru mājās pār Poliju (1:0). Kjellīni savainojuma dēļ iepriekšējā sezonā Turīnas "Juventus" rindās aizvadīja tikai četras spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/158...

     [+] [-]

, 2020-09-05 13:46, pirms 4 gadiem
Nevarētu teikt, ka Ačerbi būtu sliktu spēli aizvadījis, arī sezona Lacio bija ļoti laba.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-05 17:42, pirms 4 gadiem
Cik sliktai ir jabūt redzei, lai sajauktu Ačerbi un Kjellīni? Tie uzvārdi pat nav līdzīgi... pie tam viens ir garāks par otru. Tas vairāk izskatās pēc neuzmanības kļūdas, nevis redzes problēmām.

     [+] [-]

, 2020-09-06 10:19, pirms 4 gadiem
petravicus rakstīja: Cik sliktai ir jabūt redzei, lai sajauktu Ačerbi un Kjellīni? Tie uzvārdi pat nav līdzīgi... pie tam viens ir garāks par otru. Tas vairāk izskatās pēc neuzmanības kļūdas, nevis redzes problēmām.
driizaak pie vainas leeta alkohola lietoshana