Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Lukašenko: "Mūsu funkcionāri ir mazliet aizēdušies"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lukašenko: "Mūsu funkcionāri ir mazliet aizēdušies"
Aleksandrs Lukašenko un Renē Fāzels
Foto: belta.by

Starptautiskās hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels šodien Minskā oficiāli tikās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko. Pēc mājinieku izlases netikšanas uz olimpiādi hokeja pasaules vadītājam tika skaidrota situācija baltkrievu hokeja saimniecībā.

Olimpiskās kvalifikācijas izšķirošajā mačā Baltkrievijas izlase savā galvaspilsētā pēcspēles metienos vakar zaudēja Slovēnjai (3:2), līdz ar to kāroto olimpisko ceļazīmi ieguva slovēņi.

Baltkrievijas valsts vadītājs: "Zināju, ka tā tas var beigties. Mēs atceramies, kā izlase spēlēja šī gada pasaules čempionātā - pēdējā mačā izglābās [no izkrišanas uz zemāku divīziju]. Tā vietā, lai visu vasaru strādātu un gatavotos [olimpiskajai kvalifikācijai], viņi, acīmredzot, atpūtās siltajās zemēs. Līdz ar to tā arī sanāca: uzvarēja tie, kuri gribēja uzvarēt un aizbraukt uz olimpiādi. Mani tas apbēdināja, bet ne tik ļoti, kā dažiem šķiet. Tad jau labāk, lai viņi zaudē tagad un nebrauc uz olimpiādi, citādi mums pēc tam mums būtu jāsēž pie televizora un jāpārdzīvo par tādu spēli, kāda bija tagad. Nedomāju, ka gada laikā tur var kaut kas kardināli mainīties. Man vienkārši žēl mūsu skatītāju, kuri tik ļoti vēlējās redzēt mūsu komandas uzvaru, taču nesanāca. Bet es zinu, kāpēc nesanāca."

"Vēlos pateikties par to visu, ko Starptautiskā hokeja federācija izdarījusi Baltkrievijas labā. Godīgi sakot, pirms mūsu tikšanās aizdomājos, ka mēs ar savu hokeju droši vien neesam pelnījuši tik lielu jūsu uzmanību. Tuvākajos divos trijos gados mēs ieviesīsim kārtību sportā, tostarp hokejā. Tiksim galā ar funkcionāriem, kuri droši vien ir mazliet aptaukojušies, kā pie mums saka - aizēdušies," pasaules hokeja vadītajam norāda Aleksandrs Lukašenko. "Es to ļoti labi saprotu, tas nav saistīts ar vakardienas maču, ko viņi zaudēja."

"Mums visnopietnākajā veidā jāvelta uzmanība sportistu sagatavošanai, vispirms jau hokejistu, ņemot vērā kanādiešu un amerikāņu pieredzi. Viņi spēlē pavisam citu hokeju. Mēs atpaliekam, spēlējam vecajā stilā. Savu pilnvaru ietvaros jau esmu uzdevis pievērst īpašu uzmanību sporta industrijā nodarbinātajiem. Hokejs un futbols mums ir nacionālie sporta veidi, ļoti populāri un masveidīgi," saka Lukašenko.

Olimpiskā kvalifikācija, D grupa

VKomandaSUUPZPZVAP
1.Slovēnija3210012:38
2.Baltkrievija3201012:87
3.Dānija310027:93
4.Polija300036:160

Izmantotie resursi:
BELTA / pressball.by

  +8 [+] [-]

, 2016-09-05 15:18, pirms 8 gadiem
SC ļoti acīgi un viltīgi izcēluši galveno citātu. Khe, khe, Kirov, khe, khe, atkāpies, khe, khe...

  +2 [+] [-]

, 2016-09-05 15:34, pirms 8 gadiem
Atvainojiet man bet es ceruju tiesi uz sadu iznakumu vakar,tikai girbejas lai musejie vine,Franciem , Baltkrieviem zagis man uzlaboja garastavokli.

     [+] [-]

, 2016-09-05 16:49, pirms 8 gadiem
Baltkrievu postpadomju kolhoznieku sistēma ir sapuvusi. Un, ja valsts priekšgalā ir kolhoza priekšsēdētājs, neko labu nevar gaidīt. KHL arī nav nācis par labu, lai kā te dažs dziedātu. Redzu tikai pagrimumu.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-05 17:45, pirms 8 gadiem
Par mūsu hokeja funkcionāriem un pašu galveno virsaiti var teikt tieši to pašu.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 18:02, pirms 8 gadiem
Jāpriecājas ka esam kur esam. Kurā valstī vēl, kas spēlē augstākajā divīzijā, vietējā čempionātā spēlē gandrīz amatieri? Kādreiz arī mums bija diezgan labas kvalitātes vietējais čempis tagad tikai Rīgas Dinamo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-05 18:18, pirms 8 gadiem
Aizēdušies? Hmm, vai tad latviski ir vispār tāds vārds? Saprotu, ka tulkots no krievu "зажрались", bet tomēr.

     [+] [-]

, 2016-09-05 18:30, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Baltkrievu postpadomju kolhoznieku sistēma ir sapuvusi. Un, ja valsts priekšgalā ir kolhoza priekšsēdētājs, neko labu nevar gaidīt. KHL arī nav nācis par labu, lai kā te dažs dziedātu. Redzu tikai pagrimumu.
Lukasenko ir pamats būt neapmierinatam, jo tur hokejā tiek grusta liela nauda, bet rezultata kā nav tā nav, tiem hokejisti ir vēl vairāk atradusies

     [+] [-]

, 2016-09-05 19:16, pirms 8 gadiem
Tieši tā, 90 gados spēles Niks - Esamika vai Niks - Pārdaugava easy savāca 2000 skatītājus Sporta pilī

  -1 [+] [-]

, 2016-09-05 20:21, pirms 8 gadiem
Robis87 rakstīja: Lukasenko ir pamats būt neapmierinatam, jo tur hokejā tiek grusta liela nauda, bet rezultata kā nav tā nav, tiem hokejisti ir vēl vairāk atradusies
Lukašenko ir daļa no problēmas. Naudu izgrūst jau nav māksla, no tā jau progress nebūs.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-05 20:33, pirms 8 gadiem
Batlkrievi met naudu iekšā, ņem leģionārus, bet šiem nekas nemainās Mēs ta ar vietējiem spēkiem cīnāmies.

     [+] [-]

, 2016-09-05 21:58, pirms 8 gadiem
fanotājs a rakstīja: Dinamo,labas kvalitātes?Nu jokdaris.
ES jau saku ka bija kādreiz vietējais čempis labas kvalitātes, tagad nav nekā ir tikai Rīgas Dinamo

     [+] [-]

, 2016-09-05 22:45, pirms 8 gadiem
Jirgenam bla, bla, bla - pirms ganit Baltkrievijas kolhozniecisko sistemu, varbut kaut reizi aizbrauc pats un paskaties klatiene! Ari saja valsti ir daudzas labas lietas, no kuram nebutu kauns ari "it ka eiropiesiem - demokratiem" pamacities. Lukasenko nav tads mulkis, ka iedomajies, pamegini saprast to, ka cilveks var but savadaks neka tavi stereotipi.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 12:19, pirms 8 gadiem
didzis1 rakstīja: Jāpriecājas ka esam kur esam. Kurā valstī vēl, kas spēlē augstākajā divīzijā, vietējā čempionātā spēlē gandrīz amatieri? Kādreiz arī mums bija diezgan labas kvalitātes vietējais čempis tagad tikai Rīgas Dinamo
varbūt vari mums atgādināt, kad mums ir bijis labs vietējais LV hokeja čempionāts? Neatceros!