Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Del Potro pret Tīmu, Marejam tikšanās ar Dimitrovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro pret Tīmu, Marejam tikšanās ar Dimitrovu
Huans Martins Del Potro
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien Ņujorkā notiekošajā "US Open" tenisa turnīrā pabeigs 4. kārtas izspēli, šodien saistošākajām cīņām esot kungu turnīrā, kur izceļami divi mači – Huans Martins Del Potro pret Dominiku Tīmu un Endijs Marejs pret Grigoru Dimitrovu.

Vīriešu turnīra apskats

Tas, ka Del Potro atgriežas savā labākajā formā, bija redzams augustā olimpiskajās spēlēs, kur slaidais argentīnietis aizspēlējās līdz zelta medaļas mačam un pēc zaudējuma finālā Marejam varēja lepni atzīt, ka sudrabs bija zelta vērtībā, zinot visu to, kam Del Potro gājis cauri.

Starts Rio nepalika bez ievērības, un viņš ļoti paredzami saņēma "US Open" turnīra "wild card". 2009. gada čempions sacensību organizatoriem un saviem fanu tūkstošiem nav licis vilties, samērā pārliecinoši tiekot līdz 4. kārtai. Djego Švarcmans, Stīvs Džonsons un karjeras norietā vairs konkurēt nespējīgais Davids Ferers nav pieskaitāmi grandiem, bet visu trīs uzvarēšana ar 3-0 ir itin labs rādītājs.

Domājams, ka Tīms būs cietāks rieksts, lai gan ar Dominiku šovasar ir kā ar bitēm. Viņš bija tuvu zaudējumam jau 1. kārtā Džonam Milmanam, nepārliecinoši nospēlēts arī 3. kārtā pret Pablo Karenjo Bustu. Del Potro Tīmu maija sākumā ar 7:6(5), 6:3 pieveica uz Madrides māla. Šī mača sakarā gan jāsaka, ka Del Potro toreiz bija svaigāks, jo Tīms pirms divām dienām spēlēja trīs setu finālu Minhenē, bet divas dienas vēlāk mačam citā valstī nesēja pilnībā noskaņoties.

Dimitrovam no maija sākuma līdz jūnija vidum bija sešu zaudējumu sērija. Tas Dimitrovs ir pazudis, tagad spēlējot citam Grigoram. Bulgārs saka, ka ir atsācis mīlēt tenisu, un tas ir ļoti labi redzams viņa mačos. Dimitrovam bija divi produktīvi "Masters 1000" turnīri augustā, kad viņš tika līdz ceturtdaļfinālam Toronto un pēc tam sasniedza pusfinālu Sinsinati, turklāt toreiz pusfinālā pēdējā setā nenosargāja breiku pret Marinu Čiliču. Dimitrovs savu nākamo pretinieku Mareju šogad jau ir uzvarējis, to paveicot martā Maiami. Un Dimitrovam ir viena uzvara pār skotu arī "Grand Slam" līmenī, viņu 2014. gadā sakaujot Vimbldonā. Dimitrovu šobrīd trenē ilggadējais Mareja draugs un treneris Daniels Valverdu.

Otro jaunību piedzīvojušais Ivo Karlovičs savā 13. "US Open" turnīrā pirmoreiz ticis līdz 4. kārtai Ņujorkā. Un tas viņam izdevies 37 gadu vecumā – laikā, kad lielākā daļa profesionālo karjeru jau beiguši. Horvātijas "eisu mašīna" ar savu iespaidīgo servēšanu daudzus spēj iedzīt izmisumā un viņiem likt zaudēt pacietību. Interesanti, ka Karlovičam ir pozitīva savstarpējo maču bilance pret Kei Nišikori (2-1), tiesa, viens mačs beidzās ar japāņa izstāšanos jau 1. setā.

Vismazākā interese ir par Stena Vavrinkas un Iļjas Marčenko maču. Šveicietis iepriekšējā kārtā atspēlēja mačbumbu pret Danielu Evans, nodrošinot gaidīto maču ar Niku Kirjosu, taču bija viena problēma – vēlāk spēlējušais Kirjoss līdz 4. kārtai netika, jo viņam ir gurna savainojums. Tā rezultātā pirmoreiz "Grand Slam" 4. kārtu sasniedza ukrainis Marčenko, kurš noteikti nav tāda līmeņa spēlētājs kā Kirjoss un diez vai spēs Stenam izrādīt sīvu pretestību. Abu pirmā tikšanās bija martā Indianvelsā, kur Vavrinka uzvarēja ar graujošu 6:3, 6:2.

Sieviešu turnīra apskats

Par dienas maču sieviešu turnīrā var saukt Simonas Halepas un Karlas Svaresas Navarro tikšanos. Rumāniete, protams, bauda favorītes statusu, bet viegls mačs nav garantēts. Svaresa Navarro Halepai problēmas ir sagādājusi jau iepriekš, turklāt viņu pieveikusi piecas reizes. Savstarpējos rēķinos ir neizšķirts 5-5. Jāatzīmē arī tas, ka Halepai ir problēmas ar muguru, kas bija redzams viņas iepriekšējā mačā pret Timeju Babošu, kad Simona 3. setā bija iedzinējos ar 1-3.

Lai cik tas dīvaini nešķistu, jau Top 10 pabijusī čehiete Karolīna Pliškova pirmoreiz sasniegusi "Grand Slam" 4. kārtu. Lieliska izloze ar rangā ļoti zemu esošām un/vai parocīgām pretiniecēm ir galvenais iemesls, kāpēc sezonas eisu līdere beidzot spējusi tika līdz "Grand Slam" otrajai nedēļai. Vai viņa var Ņujorkā uzvarēt amerikāņu fanu atbalstīto Venusu Viljamsu, ir jautājums, uz kuru atbilde tiks sniegta šovakar. Abas ir vienreiz tikušās, un mačs izvērtās ļoti sīvs, Venusai pagājušā gada oktobrī ar 7:5, 7:6(6) uzvarot "WTA Elite" turnīrā Ķīnā.

Otrajai māsai Viljamsai šodien varētu būt pirmais kaut cik grūtais pārbaudījums turnīrā Jaroslavas Švedovas personā. Kazahstānas dubultspēļu speciālistei ir ieroči, lai šim mačam nebūtu treniņa izskats, tiesa, uzvarai diez vai pietiks. Viņa Sērenai iepriekšējos četros mačos spējusi atņemt tikai vienu setu.

Agņeška Radvaņska un Ana Konjuha jūnija pēdējā dienā sarīkoja vienu no šī gada labākajiem mačiem Vimbldonā un Agai toreiz ļoti paveicās ar 6:2, 4:6, 9:7 uzvaras gūšanu. Konjuha toreiz neizmantoja trīs mačbumbas, visas izniekojot ar "forehand" kļūdām. Mačs horvātu tīnei beidzās ar asarām, jo viņa priekšpēdējā geimā spēles epizodē uzkāpa uz bumbiņas un izmežģīja potīti, šim savainojumam laupot cerības uz pozitīvu rezultātu. Konjuha, kura ir 2013. gada "US Open" meiteņu turnīra čempione, pirmoreiz savā neilgajā profesionālajā karjerā tikusi līdz "Grand Slam" 4. kārtai.

Šodienas spēļu programma atrodama šeit. Turnīru rāda abi Eurosport kanāli.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 10:27, pirms 8 gadiem
Šitais zars ir jūtami niknāks par vakardienas - abu dzimumu. Dāmām 6 Top 10 spēlētājas. Večiem ne tik daudz, bet nikni, labā formā esoši pretinieki no otrā līmeņa.