Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška bez uzvarām Francijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška bez uzvarām Francijā
Andis Juška
Foto: Jānis Cīrulis

Nedēļu pirms Deivisa kausa izcīņas spēlēm Latvijā „Challenger” sērijas turnīru Francijā aizvadījis Latvijas tenisists Andis Juška. Panākumi gan izpalika – vienspēlēs Andis nepārvarēja kvalifikāciju, bet dubultspēlēs zaudēja 1.kārtā, paliekot bez reitinga punktiem.

Šī sezona 26 gadus vecajam Juškam vērtējama divējādi – izcīnīti četri „Future” vienspēļu un seši „Future” dubultspēļu tituli (rekordi viena gada laikā) un , taču nav spēlēts augstāka līmeņa (vismaz „Challenger”) pamatturnīros. ATP vienspēļu rangā Andis šobrīd ieņem 362., bet dubultspēlēs 374.vietu.

Pagājušās nedēļas nogalē viņš bija devies uz Francijas pilsētu Senremī, kur norisinās „Challenger” sērijas turnīrs ar balvu fondu 42 5000 eiro. Vienspēlēs viņam bija jācīnās kvalifikācijā. 1.kārta, pateicoties reitinga, bija brīva, bet otrajā pretī stājās 20 gadus vecais vācietis Sami Rainvains (ATP 756.). Diemžēl svētdien divos setos tika ciesta neveiksme – 4:6, 5:7, liedzot turpināt cīņu par pamatturnīru. Jāpiemin, ka vācietis uzvarēja arī izšķirošajā kvalifikācijas spēlē.

Dubultspēlēs Andim bija garantēta vieta pamatturnīrā – par pārinieku šoreiz sarunāts krievs Konstantīns Kravčuks. Šodien 1.kārtas spēlē viņiem pretī stājās ar 3.numuru izliktie baltkrievi Aleksandrs Burijs un Andrejs Vasiļevskis. Līdzīgā spēlē ar 5:7, 6:2, [10:7] pārāki bija baltkrievi, tiekot ceturtdaļfinālā, bet Juškam turnīrs noslēdzies. Reitinga punktus Senremī Andis nenopelnīja.

Bet jau jaunnedēļ viņš kopā ar Ernestu Gulbi, Denisu Pavlovu un Mārtiņu Podžus pārstāvēs Latviju Deivisa kausa izcīņas mačā pret Ukrainas izlasi. Spēles notiks no 14.-16.septembrim Liepājā, biļetes pieejamas visās „Biļešu Serviss” kasēs.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home