Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Raoniča krīze turpinās – jau 30 turnīri bez tituliem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Raoniča krīze turpinās – jau 30 turnīri bez tituliem
Milošs Raoničs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kanādas tenisa līderis Milošs Raoničs arvien nespēj pārtraukt ļoti ieilgušo "sausuma posmu", bez tituliem cīnoties jau 18 mēnešus, kuru laikā viņš nospēlējis 30 turnīrus.

Raoničs pirms trim gadiem Vašingtonā pirmajā divu Kanādas tenisistu ATP finālā pieveica Vaseku Pospišilu, izcīnot savu joprojām nozīmīgāko titulu, pirmoreiz uzvarot "ATP World Tour 500" līmeņa turnīrā. Savukārt pēdējo no saviem 250 punktu tituliem viņš ieguva pagājušā gada janvārī Brisbenā.

Kopš tā laika Milošam ir bijuši pieci fināli, četrus zaudējot un vienā no cīņas atsakoties labās kājas savainojuma dēļ. Tas bija februārī Delrejbīčā, kur viņam finālā bija jātiekas ar Džeku Soku. Raoničs amerikānim piektdien ar 5:7, 4:6 zaudēja Vašingtonas ceturtdaļfinālā. Sokam tā ir tikai trešā uzvara pret Raoniču (3-8).

Raoničs 1. setu zaudēja no breika pārsvara (3:1), kas viņam ir ļoti neraksturīgi, parasti spējot izmantot savas iespaidīgās serves priekšrocības. Mačam notiekot 30 grādu karstumā pēcpusdienā, Raoničs nespēja gūt ļoti daudz vieglu punktu ar servi (tikai pieci eisi un 54% pirmās serves precizitāte). Raoničam svelmē klājās grūti un, cenšoties saīsināt izspēles, sasteigtā tenisā trūka precizitātes.

Identiska sērija bez tituliem ir arī Kei Nišikori, kurš šobrīd aizvada 29. turnīru kopš sava pēdējā triumfa un zaudējuma gadījumā sasniegs 30 sacensības bez tituliem. Pēdējo viņš ieguva pagājušā gada februārī Memfisā. Japānim kopš tā laika zaudēti seši fināli. Nišikori bija ļoti tuvu zaudējumam ceturtdaļfinālā tikai 17 gadus vecajam amerikānim Tomijam Polam (#225), taču spēja izglābties un uzvarēt ar 3:6, 7:6(8), 6:4. Polam 2. setā bija trīs mačbumbas, tiesa, visas uzņemšanā – pirmā pie 5:3, pēc tam neizservējot maču, bet pārējās divas taibreikā.

"Citi Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Vašingtonā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Kei Nishikori – Tommy Paul3:6 7:6(8) 6:4
(8) Jack Sock – (3) Milos Raonic7:5 6:4
(5) Alexander Zverev – Daniil Medvedev6:2 6:4
(15) Kevin Anderson – Yuki Bhambri6:4 4:6 6:3