Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Karijs par Lebrona apspēlēšanu: "Skraidīju kā vista bez galvas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karijs par Lebrona apspēlēšanu: "Skraidīju kā vista bez galvas"
Lebrons Džeimss un Stefens Karijs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas finālā otro soli pretī titula atgūšanai spēra Goldensteitas "Warriors", kas savā laukumā ar 132:113 pieveica čempioni Klīvlendas "Cavaliers". Stefens Karijs komentēja Lebrona Džeimsa apspēlēšanu, kamēr galvenais treneris Stīvs Kers plānoja, ka sāncenšu līderi apturēt nākamajos mačos.

Stefens Karijs guva 32 punktus, realizējot 14 no 14 soda metieniem, atdeva 11 rezultatīvas piespēles un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, pirmo reizi karjerā izslēgšanas spēlē tiekot pie triple-double. Taujāts, vai savā sniegumā viņu apmierinājis viss, Karijs atbildēja noraidoši: "Ir astoņas lietas, kas man jāizlabo pirms mačiem Klīvlendā, jo punkti pēc manām kļūdām viņu laukumā dos līdzjutējiem enerģiju, un tas atstās iespaidu arī uz komandu. Kļūdām ir jāpazūd. Esmu sevis lielākais kritiķis un uzskatu, ka man ar bumbu ir jārīkojas gudrāk."

"Protams, paveicu arī vairākas labas lietas un centos ietekmēt spēli dažādos veidos, nevis tikai gūstot punktus. Spēlējām kā komanda un izturējām viņu pirmo sitienu pirmajā ceturtdaļā," teica Karijs, kurš no distances trāpīja četrus no 11 metieniem. Laukuma saimnieki kopā realizēja 41,9% tālmetienu. "Pirms trešās spēles jāatceras – jo vairāk laika pavadīsim uzbrukumā, jo notiks labākas lietas."

Trešajā ceturtdaļā Karijs uzbrukumā palika vienatnē pret Klīvlendas "Cavaliers" līderi Lebronu Džeimsu, un mājinieku saspēles vadītājs nolēma pretinieku izdancināt, beigās iemetot no groza apakšas. "Tas bija svarīgs mirklis – pārņēmām iniciatīvu. Puslaika pārtraukumā treneris man aizrādīja par ķermeņa valodu – lai spēlēju kaislīgāk un ar prieku. Pieļautās kļūdas ietekmēja manu noskaņojumu. Tāpēc pēc momenta, kad tiku galā ar Lebronu, biju ļoti priecīgs, gribēju izbaudīt mirkli," teica Karijs.

"Ja godīgi, nevarēju sagaidīt brīdi, kad varēšu sākt apspēlēt Lebronu – bija iespēja tikt garām tur, bija iespēja tikt garām tur. Lai gan patiesībā tā nebija, jo vēl vairāki spēlētāji bija labajā malā. Aizgāju aiz trīspunktu līnijas un sāku no sākuma. Liku viņiem domāt, ka metīšu no distances, un tad gāju garām. Tobrīd biju pārliecinātāks nekā iepriekš. Biju kā vista bez galvas – skrēju vienu apli pēc otra. Visas spēles garumā gribējām sasteigt daudzas izspēles, taču ir jāspēlē vienkārši un jāizmanto iespējas," norādīja Karijs.

Goldensteitas "Warriors" līdz uzvarai aizveda Stīvs Kers – galvenais treneris atgriezās uz soliņa, lai gan iepriekš nevarēja trenēt muguras problēmu dēļ. Uzbrucējs Dreimonds Grīns norādīja, ka par Kera atgriešanos uzzinājis, paskatoties telefonā: "Mūsdienās visu uzzini no sociālajiem tīkliem. Kad biju pabeidzis metienus pirms mača, atgriezos ģērbtuvēs un redzēju ziņas telefonā. Vēl pirms viņš pats bija ienācis ģērbtuvē. Ir patīkami, ka treneris ir atgriezies."

Kevins Durents, kurš ar 33 punktiem atkal bija rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās, izcēla komandas biedra Kleja Tompsona pienesumu: "Neskatoties uz to, vai viņš trāpa vai netrāpa tālmetienus, Klejs tāpat piesaista daudz uzmanības, atbrīvojot ceļu citiem. Šoreiz došanās uz groza apakšu un sniegums aizsardzībā palīdzēja viņam ieskrieties, kam sekoja arī precīzi tālmetieni. Viņš devās tuvām grozam un savāca septiņas atlēkušās bumbas. Viņa izpildījumā neesmu redzējis neko tādu." Arī Grīns piebalsoja, ka pirmo reizi redzējis Tompsonu savācam septiņas atlēkušās bumbas.

"Esam aizvadījuši divas lieliskas spēles, taču tām nebūs nozīmes, ja neuzvarēsim sērijā. Mēs to zinām. Pērn arī bijām vadībā ar 2-0, bet zaudējām," norādīja Kers. "Spēlējam pret neticami labu un dominējošu komandu. Visu izslēgšanas spēļu laikā viņiem ir divi vai trīs zaudējumu. Šis ir mirklis, kad pērn sērija pagriezās uz otru pusi, tāpēc jādomā par nākamo maču."

"Mums ir lielisks plāns, kā Klīvlendā apturēt Lebronu, kā viņu izslēgt no spēles. Pilnībā viņu apturēsim," pārliecinoši teica Kers, pēc piecām sekundēm atklājot patiesās domas. "Nezinu, ko ar viņu iesākt. Visi zinām, ka viņš ir viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem, un šobrīd viņš spēlē labāk, nekā jebkad agrāk. Apzinies, ka viņš laukumā dominēs, taču centies viņu vismaz ierobežot."

"Nedrīkstam aizsardzībā atslābināties un aizmigt. Ir jācīnās par 50 pret 50 bumbām. Ja tās neiegūsti, viņi liek par to samaksāt. Katra aizsardzībā pieļautā kļūda ir liktenīga," pēc zaudējuma teica Klīvlendas "Cavaliers" galvenais treneris Tairons Lū. "Mājās viņi spēlē labi. Viņi uzvarēja divus mačus savā laukumā, kā tam bija jānotiek. Zinājām, ka būs grūti. Toties tagad mājās spēlēsim mēs, un arī mēs mājās spēlējam labi. Viņiem ir divas uzvaras, bet tagad dosimies uz Klīvlendu un pārgrupēsimies."

Izmantotie resursi:
ASAP Sport

     [+] [-]

, 2017-06-05 09:50, pirms 7 gadiem
Man vairāk izskatījās, ka skraida divi gaiļi. Prozit!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-05 10:19, pirms 7 gadiem
Viņi uzvarēja divus mačus savā laukumā, kā tam bija jānotiek.
neuzvarot izbraukumā sēriju nav iespējams uzvarēt

  -1 [+] [-]

, 2017-06-05 10:19, pirms 7 gadiem
Būtu kaut iedankojis pēc 540 grādu apgrieziena ap savu asi...

  -3 [+] [-]

, 2017-06-05 10:36, pirms 7 gadiem
Nabaga Leflopa

  -1 [+] [-]

, 2017-06-05 10:57, pirms 7 gadiem
Strītbolistu zvaigžņu kults!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-05 11:12, pirms 7 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Viņi uzvarēja divus mačus savā laukumā, kā tam bija jānotiek.
neuzvarot izbraukumā sēriju nav iespējams uzvarēt
Ko ? GSW ir 4 mājās un 3 izbraukumā, kurā vietā tu sarēķināji, ka nevar ? Iedzer kafiju no rīta pirms komentē

  +4 [+] [-]

, 2017-06-05 11:21, pirms 7 gadiem
Atceraties, ko apskatnieki runāja par Kariju pēc tam, kad viņš tika draftēts? maziņš, fiziski vājš, bez metiena.....

  +1 [+] [-]

, 2017-06-05 11:55, pirms 7 gadiem
D-Mob rakstīja: Ko ? GSW ir 4 mājās un 3 izbraukumā, kurā vietā tu sarēķināji, ka nevar ? Iedzer kafiju no rīta pirms komentē
varbūt labāk pats izdzer
kā Cavs treneris taa var pateikt labi zinot ka kaa minimums vienu uzvaru izbraukuma vajag

  -1 [+] [-]

, 2017-06-05 12:00, pirms 7 gadiem
Chris_Drury rakstīja: varbūt labāk pats izdzer
kā Cavs treneris taa var pateikt labi zinot ka kaa minimums vienu uzvaru izbraukuma vajag
Tad tā arī raksti, ka Cavs, no tava konteksta neko nevar saprast, plus bez komatiem..

     [+] [-]

, 2017-06-05 12:51, pirms 7 gadiem
zidans rakstīja: Strītbolistu zvaigžņu kults!
Zvaigžņu kults

  +1 [+] [-]

, 2017-06-05 13:31, pirms 7 gadiem
spacet rakstīja: Atceraties, ko apskatnieki runāja par Kariju pēc tam, kad viņš tika draftēts? maziņš, fiziski vājš, bez metiena.....
Neteica jau, ka bez metiena. Maziņš, fiziski daudz vājāks par NBA standartu, augums ļauj spēlēt tikai PG pozīcijā, bet nav tīrs PG, brīžiem slikta metienu izvēle, pašvaks aizsardzībā, nespēj tikt garām blokam. Toties ātrs, ar metienu, ar labu bumbas kontroli.

Vēl skautu ziņojumā bija teikts, ka neviens vēl nav redzējis, kā Karijs reaģē uz nosēdināšanu uz beņķa, kad viņam nekrīt. Un tas laikam joprojām ir taisnība.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-05 13:56, pirms 7 gadiem
D-Mob rakstīja: Tad tā arī raksti, ka Cavs, no tava konteksta neko nevar saprast, plus bez komatiem..
ja reiz tu zini, ka GSW ir mājas priekšrocības un to tekstu teica Tairons tad ko tu vēl saprast nevari.un tos komatus ar kaut kur vari iespraust,,,,,,,,,,,,,

  +1 [+] [-]

, 2017-06-05 14:08, pirms 7 gadiem
Tas bija rasistisks izg;ajiens --- tā nedrīkst