Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Terjēns trešo reizi trenēs "Canadiens"

Terjēns trešo reizi trenēs "Canadiens"
Mišels Terjēns, vadot "Penguins"
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandu Monreālas "Canadiens" trešo reizi vadīs Mišels Terjēns, otrdien paziņoja Kanādas kluba vadība.

48 gadus vecais Terjēns "Canadiens" iepriekš jau vadījis divos dažādos posmos no 2000. līdz 2003. gadam. Terjēna atgriešanos pie "Canadiens" stūres otrdien izziņoja kluba jaunais ģenerālmenedžeris Marks Berževins.

Terjēna bilance "Canadiens" sastāvā 190 mačos ir 77-77-36. Monreālas klubs viņu atlaida 2003. gada 17. janvārī.

2004. un 2005. gadā Terjēns vadīja Pitsburgas "Penguins" fārmklubu "Wilkes-Barre/Scranton Penguins", bet vēlāk tika arī pie galvenās komandas vadīšanas, to 2008. gada pavasarī aizvedot līdz Stenlija kausa finālam. Pitsburga Terjēnu atlaida 2009. gadā.

Izmantotie resursi:
AP


, 2012-06-05 18:02, pirms 12 gadiem
Beidzot atkal frankokanādieši Habs priekšgalā!
cerams, ka- HC Michel Therrien+ GM Marc Bergevin= kanādiska Canadiens komanda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-05 18:34, pirms 12 gadiem
WILDE1 rakstīja: Es arī ceru, ka fronkofonu provinces Kvebekas vienīgajā klubā ar viskanādiskāko nosaukumu beidzot komandā dominēs kanādieši, to starpā arī frankofoni.
Savādāk, tur mudž no eiropiešiem- visādi itāliski un slāviski uzvārdi pag. sezonas rosterī bija sastopami, bet visai maz īsto kanādiešu.
Tādi "īstie kanādieši" ir tikai indiāņi, kuri tur ir dzīvojuši vienmēr. Kā zināms, visi pārējie ir atbraukuši no dažādām Eiropas valstīm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-05 21:33, pirms 12 gadiem
Lāsma21 rakstīja: Tādi "īstie kanādieši" ir tikai indiāņi, kuri tur ir dzīvojuši vienmēr. Kā zināms, visi pārējie ir atbraukuši no dažādām Eiropas valstīm.
Tu jau saprati, kādi kanādieši ir "Canadians" klasika, ne jau tur indiāņi spēlēja.
, 2012-06-05 23:39, pirms 12 gadiem
Monreālas fani ir negatīvi noskaņoti par Terjēna nolīgšanu. Raksta, ka no viņa nav jēgas, jo vienreiz jau atlaida no Habs. Kā arī, kad vadīja pingvīnus neko īpaši neizdarīja (vietā nāca Bailzma un pingvīni tika finālā).
Redzēsim, kā ies Monreālai. Viņa vadībā būs Plekaņecs, Ellers, Subans, Praiss, Kols un top prospekts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Rangers" hokejisti. Foto: AP/Scanpix

Kraideram hat-trick, četri vārti 3. periodā ieved ''Rangers'' konferences finālā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) par pirmo Austrumu konferences finālisti Stenlija kausa izcīņā kļuvusi Ņujorkas ''Rangers'', kas trešajā periodā guva četrus vārtus un apspēlēja Karolīnas ''Hurricanes'' ar 5:3, triumfējot arī sērijā ar 4-2.
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix
38

Šilovam 21 atvairījums, Millers pēdējā minūtē izrauj ''Canucks'' uzvaru

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā trešo uzvaru svinēja Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas ar 3:2 pārspēja Edmontonas ''Oilers'', sērijā izvirzoties priekšā ar 3-2.
Kolorādo "Avalanche" hokejistu prieks un Tailers Segīns (Nr. 91). Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Kolorādo uzbrukumam otrā elpa un izvairīšanās no izstāšanās

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pēc divām tukšajām spēlēm atvēries Kolorādo "Avalanche" uzbrukums, 2022. gada turnīra uzvarētājai šorīt Dalasā izrādoties pārākai (5:3) pār "Stars".