Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Toronto pasniedz panterām piekto panākumu pēc kārtas, "Stars" izlīdzina sēriju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Toronto pasniedz panterām piekto panākumu pēc kārtas, "Stars" izlīdzina sēriju
Floridas "Panthers" uzbrucējs Metjū Tkačaks ar ripu, aizsardzībā Ostons Metjūzs (Nr. 34) un Mičels Mārners (Nr. 16). Foto: John E. Sokolowski/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sērijā 2-0 panāca Floridas "Panthers", kas pretiniekus sodīja par kļūdām un izbraukumā vēlreiz pieveica (3:2) Toronto "Maple Leafs".

Lielāko daļu no spēles uz ledus pārliecinošāk darbojās "Maple Leafs" hokejisti, kuri cīņas ievadā ieguva divu vārtu pārsvaru (2:0), Sergeju Bobrovski pārspējot Aleksandram Kerfutam un Raienam O'Railijam. Neilgi pēc tam mājiniekiem bija iespēja pretiniekus nostādīt vēl netīkamākā situācijā, tomēr neizdevās realizēt skaitlisko pārsvaru.

Pirmās trešdaļas vidū 21 gadu vecais Somijas hokejists Antons Lundels ar metienu no vārtu priekšas guva savus pirmos vārtus šajās Stenlija kausa sacensībās, floridiešus pietuvinot līdz minimālam atstatumam (1:2). Filigrānu piespēli no aizvārtes veica Sems Reinhārts.

Toronto vienība vāji aizvadīja otrās trešdaļas pirmās 66 sekundes, kad mājinieku pieļautās kļūdas noveda pie izšķirošajiem diviem "Panthers" vārtu guvumiem. Aleksandrs Barkovs ar plaukstas metienu zem Iļjas Samsonova tvērājcimda panāca 2:2, "Maple Leafs" hokejistiem iepriekš pazaudējot ripu viduszonā, savukārt neilgi pēc tam ripu no zonas nespēja izdabūt Toronto uzbrukuma līderis Ostons Metjūzs, panteras vadībā (3:2) izvirzot Gustavam Forslingam.

Cīņas atlikušajā daļā Toronto centieni uzlauzt Floridas vienības aizsardzību nebija auglīgi. "Panthers" vārtsargam Bobrovskim šonakt tiekot galā ar 35 no 37 pretinieku metieniem.

Floridiešiem šī bija piektā uzvara pēc kārtas. "Maple Leafs" gan nav pamats vēl ir labas izredzes atspēlēties, tā kā Toronto komanda šajā Stenlija kausa izcīņā uzvarējusi visās trijās līdzšinējās kaujās izbraukumā.

Sērijas rezultātu izlīdzināja Dalasas "Stars", laika intervālā no otrās trešdaļas ceturtās līdz trešā perioda 11. minūtei gūstot četrus vārtus un ar 4:2 pārspējot Sietlas "Kraken".

Šorīt par desmit metieniem pa vārtiem vairāk (37:27) veikušo dalasiešu labā piektos vārtus sērijā guva veterāns Džo Pavelskis. Otros vārtus un ceturto punktu Stenlija kausā nopelnīja 19 gadīgais uzbrucējs Vaiets Džonstons. Mājinieku labā rezultatīvi meta arī pieredzējušais Jevgeņijs Dadonovs, savukārt aizsarga Tomasa Hārlija mestās ripas lidojuma virzienu veiksmīgi izmainīja Tailers Segīns.

Sietliešu labā precīzi meta vien piekto NHL spēli aizvadījušais 22 gadus vecais Tajs Kartjē un Džordans Eberle.

NHL izslēgšanas cīņu otrā kārta

Austrumi1. spēle2. sp.3. sp.4. sp.5. sp.6. sp.7. sp.Sērija
Maple Leafs – Panthers2:42:308.05.11.05.0-2
Hurricanes – Devils5:106.05.07.05.10.05.1-0
Rietumi
Stars – Kraken4:5 P4:208.05.10.05.11.05.1-1
Golden Knights – Oilers6:407.05.09.05.11.05.1-0

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/

  +1 [+] [-]

, 2023-05-05 08:46, pirms gada
Kaut nu Toronto vēl saņemtos un arī Edmontona,tāds potenciāls uzbrukumā,bet iegāž aizsardzība.

     [+] [-]

, 2023-05-05 09:03, pirms gada
viesulis2020 rakstīja: Kaut nu Toronto vēl saņemtos un arī Edmontona,tāds potenciāls uzbrukumā,bet iegāž aizsardzība.
Mēs ar Ēriku Robertu un Patriku Danielu no Mārupes pamatskolas 6.c klases arī ceram uz Ūsiņa Metjūza un Mantinieka Makdeivida finālu 🤡

  +2 [+] [-]

, 2023-05-05 09:53, pirms gada
Es nezinu kapēc, bet atceros, kad O'Railijs pievienojās buffalo un tik gāja vaļā raksti un komentāri, ka girgensonam ir parādijies konkurents. Normāli parēcu, jo atceros, kā forumos viņus abus salīdzināja un strīdējās, kurš ir labāks un kādas nākotnes perspektīvas.

     [+] [-]

, 2023-05-05 12:26, pirms gada
Kartejais-Wannabe-Eksperts rakstīja: Es nezinu kapēc, bet atceros, kad O'Railijs pievienojās buffalo un tik gāja vaļā raksti un komentāri, ka girgensonam ir parādijies konkurents. Normāli parēcu, jo atceros, kā forumos viņus abus salīdzināja un strīdējās, kurš ir labāks un kādas nākotnes perspektīvas.
Aptuveni tas pats, kas nedaudz senāk starp Karsumu un Krejčī vai ja vēl trakāk junioru izlašu turnīrā Karsums un Kopitars. Karsiku ar šiem abiem salīdzināja un arī vismaz lv plēsās, kurš meistarīgāks, kuram lielākas perspektīvas.
Tādā ziņā Zemgus savā pārītī, salīdzinot ar Karsiku krietni priekšā. Lai arī kā čekeris, bet ar garu un stabilu NHL karjeru. Krejčī un Kopitars gan viņam tikpat tālu priekšā, kā Railijs Girgensonam.

     [+] [-]

, 2023-05-05 12:29, pirms gada
viesulis2020 rakstīja: Kaut nu Toronto vēl saņemtos un arī Edmontona,tāds potenciāls uzbrukumā,bet iegāž aizsardzība.
PO uzvar aizsardzība. Stulbs, vecs, nodrāzts teiciens, bet, tomēr, joprojām pierādās. Tev var būt izcili uzbrucēji, bet ja nevelk aizsardzība un/vai vārtsargs pretinieks tāpat iemetīs kudi vairāk.

     [+] [-]

, 2023-05-05 12:49, pirms gada
viesulis2020 rakstīja: Kaut nu Toronto vēl saņemtos un arī Edmontona,tāds potenciāls uzbrukumā,bet iegāž aizsardzība.
no vienas puses gribētos lai Edmontona izkrīt. Būtu interesanti pasekot uz kurieni aiztreidos Makdeividu?!

     [+] [-]

, 2023-05-05 15:47, pirms gada
Bobrovskis izvilka floridu vairākkart vakarnakt gan spēli iepriekš.. esmu par Toronto bet būs grūti viņiem.