Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA draud uz diviem gadiem diskvalificēt Superlīgas nepiekāpīgos klubus

Rolands Eliņš

UEFA draud uz diviem gadiem diskvalificēt Superlīgas nepiekāpīgos klubus
UEFA prezidents Aleksanders Čeferins. Foto: Reuters/Scanpix

ESPN vēsta, ka UEFA risina sarunas ar 12 Superlīgas projekta klubiem par tiem nosakāmajām sankcijām. Tiem četriem klubiem, kuri vēl nav piekrituši UEFA nosacījumiem, tiek draudēts ar divu gadu diskvalifikāciju no Eirokausiem.

Iepriekšējās dienas UEFA pārstāvji pavadījuši komunikācijā ar 12 klubiem, kuri piekrita kopā izveidot Superlīgu. Superlīgas projekts pēc tā izziņošanas gan ātri sabruka un, lai arī pilnībā iznīcināts nav, joprojām cīnās ar negatīvu publicitāti un reputāciju. UEFA cenšas panākt, lai minētie klubi distancējas no Superlīgas un jebkādām nākotnes iespējām atkal iesaistīties šādā projektā, apmaiņā piedāvājot mazākas sankcijas, kas paredzētas par UEFA reglamenta pārkāpšanu.

ESPN, atsaucoties uz vairākiem situācijai pietuvinātiem avotiem, ziņo, ka UEFA panākusi principiālu vienošanos ar septiņiem klubiem – "Arsenal", "Atletico", "Chelsea", "Liverpool", "Tottenham" un abām Mančestras komandām. Tuvu tam ir arī Milānas "Inter", taču galīgā saprašanās starp abām pusēm vēl nav panākta.

Savukārt "Barcelona", "Juventus", "Real Madrid" un "Milan" pagaidām paliek pie savām pozīcijām, ka bijušas tiesīgas izveidot Superlīgu. UEFA reglaments paredz, ka klubi no dažādām valstīm nevar veidot kopīgas līgas vai savienības bez UEFA piekrišanas, taču šie četri klubi uzskata, ka ar paziņojumu par Superlīgas dibināšanu tie bija vaicājuši UEFA piekrišanu šādam solim un aicinājuši uz sadarbību, nevis centušies pilnībā norobežoties no tās.

UEFA esot gatava nepaklausīgos klubus no Eirokausiem diskvalificēt uz maksimālo reglamentā paredzēto termiņu, proti, diviem gadiem. ESPN norāda, ka UEFA vēlas panākt, lai deviņi no 12 klubiem formāli izstātos no Superlīgas, jo tad, saskaņā ar pašas līgas reglamentu, tā pašlikvidējas.

Taču ESPN savā publikācijā arī norāda, ka juridiskais ceļš UEFA var nebūt tik gluds, kā tā vēlētos, tādēļ izmanto iespējas censties pierunāt klubus. Ja UEFA izlems sodīt klubus ar diskvalifikāciju, klubiem būs visas iespējas to apstrīdēt, kas nozīmētu ilgstošu juridisko cīņu, kuras uzvarētājs nav viegli paredzams.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/uefa-ch...

  +1 [+] [-]

, 2021-05-06 00:11, pirms 3 gadiem
Tikai diskābeli, jo klubi tāpat gribēja izstāties, lai spēlē savā līgā līdz apniks, un kāda vēl tiesa, ja viņiem ČL nebija vajadzīga

     [+] [-]

, 2021-05-06 07:00, pirms 3 gadiem
karlsons13 rakstīja: Tikai diskābeli, jo klubi tāpat gribēja izstāties, lai spēlē savā līgā līdz apniks, un kāda vēl tiesa, ja viņiem ČL nebija vajadzīga
no spēka pozīcijām neviens neko nav panācis.
sodīt sodīšanas pēc ir bezjēdzīgi. tas tikai paātrinās tādas superlīgas izveidošanos.

     [+] [-]

, 2021-05-06 07:29, pirms 3 gadiem
Reāli es nesaprotu kur problēma klubiem kolektīvi aiziet, lai tā superlīga izčab, ja jau ir tas iestrādātais punkts?

Un vispār, ja pēc visas šīs nepatikas no visām pusēm, tai skaitā fanu puses, klubu vadības vēl nav sapratušas, ka šī ir stulba ideja, tad laikam tos klubus vada pilnīgi atsaldeņi.

Sapņo te nez par kādiem naudas kalniem. Ja fani ir pret, nekādu mega ienākumu tai līgai tāpat nebūs.

     [+] [-]

, 2021-05-06 09:09, pirms 3 gadiem
rihardilio rakstīja: Un vispār, ja pēc visas šīs nepatikas no visām pusēm, tai skaitā fanu puses, klubu vadības vēl nav sapratušas, ka šī ir stulba ideja, tad laikam tos klubus vada pilnīgi atsaldeņi.

Sapņo te nez par kādiem naudas kalniem. Ja fani ir pret, nekādu mega ienākumu tai līgai tāpat nebūs.
Tas ir tāds diezgan šaurs skatījums. Lielā nauda ir nevis te, bet Āzijā vai ASV.

     [+] [-]

, 2021-05-06 10:42, pirms 3 gadiem
Ja nocirtīs strauji un ar saknēm, tad UEFA cerības saglabāt ČL!
Maigošanās neder. Kādi 2 gadi, piedraudēt ar izslēgšanu uz visiem laikiem.