Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles "Tenax" atgūst Latvijas čempiones titulu

Rolands Eliņš

Dobeles "Tenax" atgūst Latvijas čempiones titulu
"Tenax" handbolisti
Foto: Latvijas Handbola federācija

Par SynotTip handbola līgas čempioniem kļuvuši Dobeles „Tenax” handbolisti, kuri finālsērijas ceturtajā mačā ar 30:22 pieveica „Celtnieku Rīga”, sērijā uzvarot ar 3-1. Dobeles komandai šis ir ceturtais tituls pēdējos piecos gados.

Sērijas pirmajās trīs spēlēs abas komandas bija izcēlušās ar uzvarām savā laukumā, un šodien pagājušās sezonas čempionvienība „Celtnieks” centās turpināt šo tendenci un sarūpēt finālsērijā izšķirošo piekto maču. Tas Rīgas komandai tomēr neizdevās, un „Tenax” otrajā puslaikā droši kontrolēja notikumus laukumā.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar nelielu „Tenax” vadību, kas gan vēl atstāja rīdziniekiem visas cerības uz pacīnīšanos par uzvaru (13:10). Otrā puslaika sākumā „Celtnieks” vēl prata turēt līdzi „Tenax” rezultāta attīstībā, panākot 15:19, taču pēdējās 20 minūtēs „Tenax” krietni palielināja savu pārsvaru, uz brīdi iegūstot arī 12 vārtu pārsvaru.

Pašās pēdējās minūtēs dobelnieki jau varēja atļauties pārāk nesatraukties par pretinieku vārtu iekarošanu. Pēdējās astoņās minūtēs „Tenax” guva tikai vienus vārtus, taču tāpat svinēja pārliecinošu uzvaru gan šodienas mačā (30:22), gan visā sezonas kopvērtējumā.

Ar septiņiem vārtiem uzvarētājiem šodien rezultatīvākais bija Austris Tuminskis, bet pa pieciem precīziem metieniem Oskaram Arājam un Andim Ērmanim.

"To, ka "Celtnieka" pretestība būs sīva, mēs gaidījām, taču neko nepamainījām pēc pirmās uzvarētās spēles. Domājām, ka tāpat viņus apskriesim un uzvarēsim, tomēr bez aizsardzības uzvarēt nevar," norādīja dobelnieku galvenais treneris Sandris Veršakovs. "Otrā spēle parādīja mūsu kļūdas, izanalizējām un pārkārtojām mūsu aizsardzību. Neitralizējām Artūru Lazdiņu, bet Raitis Puriņš tāpat savā līmenī nospēlēja gandrīz visas spēles. Zinājām, ka vismaz viens no viņiem ir jāneitralizē, lai rezultāts būtu mums labvēlīgs."

Jautāts par Ulda Jansona teicamo iekļaušanos trešajā spēlē, Veršakovs atzina, ka jaunā vārtsarga iesaistīšanās spēlē bija plānota, taču nebija gaidīts, ka tā būs tik veiksmīga: "Ivars Lācis bija apaukstējies un slikti jutās, tāpēc bijām norunājuši, ka brīžos, kad mums būs noraidījums, mēs ņemsim viņu nost vai arī sūtīsim vārtos Uldi. Kad Jansonam spēle aizgāja, nebija jēgas viņu mainīt, viņš bija sajutis spēles garšu. Vēlāk arī Lācis savu darbu izdarīja, atsitot septiņu metru soda metienus. Domāju, ka Jansons aizvadīja savu līdz šim labāko spēli. Iepriekš viņam ir bijušas labas spēles, taču šis tomēr bija fināls, kam ir pavisam cita nozīme. Viņš parādīja, ka ar viņu var rēķināties."

"Domāju, ka vienā brīdī [ceturtajā spēlē] nolūzām – brīdī, kad mums bija divu spēlētāju vairākums, nokļūdījāmies, ielaidām vairākus vārtus," Artūrs Lazdiņš atklāja, kāpēc sēriju neizdevās pagarināt līdz piektajai spēlei. "Savukārt trešajā spēlē neizmantojām savas iesējas, neiemetām no sešiem metriem, nerealizējām arī septiņu metru soda metienus."

Vienīgajā sērijas spēlē, kurā "Celtnieks" uzvarēja, Lazdiņš guva 18 vārtus. Viņš neslēpj, ka turpinājumā pretinieki viņu uzmanījuši jau krietni nopietnāk: "Dobele bija vairāk koncentrējusies uz mani, bija grūtāk tikt metiena pozīcijā. Gan trešajā, gan ceturtajā spēlē visi metieni bija saskarē ar pretinieku. Pie brīviem metieniem bija grūti tikt. "Domāju, ka sezona bijusi laba. Objektīvi vērtējot, "Tenax" sastāvs bija labāks, bet tik un tā spējām izrādīt nopietnu pretestību. Finālsērijā nocīnījāmies labi. Arī pašam sezona bija laba (Artūrs saņēma četras individuālās balvas kā Baltijas līgas un SynotTip Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs, SynotTip Virslīgas vērtīgākais spēlētājs un labākais kreisais ārējais spēlētājs – aut.), taču tik daudz apbalvojumu nebiju gaidījis saņemt. Sezona nupat ir beigusies, tagad gribas atvilkt elpu, lai vēlāk var ar jaunu sparu pievērsties treniņiem".

Celtnieks – Tenax 22:30 (10:13)

Finālsērijā ar 3-1 uzvar „Tenax”
Celtnieks: Černousovs, Lazdiņš 4, Eglītis 3, Leja 3, Freibergs 3, Kļaviņš 3, Lisovskis 2.
Tenax: Tuminskis 7, Arājs 5, Ērmanis 5, Pančenko 4, Lazda 4, Kurzemnieks 3, Politers 2.

Latvijas čempioni handbolā (1992 - 2018)

GadsČempionsGadsČempions
1992Celtnieks2005ASK/AB.LV
1993A&T2006ASK/AB.LV
1994A&T2007ASK/AB.LV
1995RVR/UV Centrs2008ASK/AB.LV
1996Dambis/ASK2009ASK/AB.LV
1997Dambis/ASK2010LSPA
1998Dambis/ASK2011LSPA
1999HSK Tenax/Volvo Truck2012SK Latgols
2000ASK2013SK Latgols
2001ASK2014Dobeles Tenax
2002ASK2015Dobeles Tenax
2003ASK/AB.LV2016Dobeles Tenax
2004ASK/AB.LV2017Celtnieks
2018Dobeles Tenax

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2018-05-05 18:40, pirms 6 gadiem
Good job boyz!

     [+] [-]

, 2018-05-05 21:09, pirms 6 gadiem
Apsveicu! Nākamgad gan būs grūti nosargāt bez Austra un gan jau vēl kāda. Bet, lai izdodas! Varēs citi sevi pierādīt.