Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Smits lielisks vārtos, "Coyotes" soli no Rietumu fināla

Smits lielisks vārtos, "Coyotes" soli no Rietumu fināla
Zaks Smits aptur kārtējo "Predators" šāvienu
Foto: AP/Scanpix

Vienīgos vārtus gūstot jau pirmās trešdaļas otrā pusē, naktī uz sestdienu pie trešās uzvaras Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā tika Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vienība Fīniksas "Coyotes", ar rezultātu 1:0 viesos apspēlējot Nešvilas "Predators".

"Coyotes" kapteinis Šeins Doans piecas ar pusi minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām ieraidīja atlēkušo ripu "Predators" vārtos, kas vēlāk izrādījās vienīgais un uzvaru nesošais vārtu guvums. Nešvilieši pat biežāk izdarīja metienus (25:24), taču lielisks vārtos bija "koijotu" vārtsargs Zaks Smits. Nedaudz mazāk nekā septiņas ar pusi minūtes pirms beigām "Predators" šķita, ka ir panākts izlīdzinājums, taču tiesneši, noskatoties atkārtojumu, vārtu guvumu nesaskatīja, un rezultāts palika nemainīgs - 1:0 Fīniksas labā.

Līdz ar to "Coyotes" izcīnīja pirmo uzvaru maija mēnesī kluba vēsturē NHL, izvirzoties vadībā sērijā ar 3:1. Sēriju "Coyotes" būs iespēja noslēgt mājās Arizonā naktī uz otrdienu. Interesanti, ka "Predators" galvenais treneris Berijs Trocs uz ceturto sērijas maču malā atstāja komandas uzbrukuma līderus Aleksandru Radulovu (seši punkti) un Andreju Kosticinu (trīs vārti), to skaidrojot ar faktu, ka bez abiem (izcieta diskvalifikāciju) tika izcīnīta uzvara iepriekšējā mačā.

Vēl kāds interesants fakts - "Coyotes" šajā pēcsezonā nav ielaidusi vārtus nevienā no 16 mazākumiem, kamēr "Predators" nav iemetusi vārtus nevienā no 23 vairākumiem.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2012-05-05 08:30, pirms 12 gadiem
Coyotes vārtsargs ir Maiks Smits(Mike Smith) nevis Zaks Smits
, 2012-05-05 09:07, pirms 12 gadiem
Labs... Un vel vienu speli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-05 10:10, pirms 12 gadiem
Laikam jau tomēr vajadzēja ļaut spēlēt krievu pajoliem!
, 2012-05-05 10:59, pirms 12 gadiem
Laikam tomēr Rietumu konferences finālā spēlēs Fīniksa pret Losandželosu. Nu ir jānotiek brīnumam, lai tā nebūtu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-05 13:36, pirms 12 gadiem
Laikam jau Lightning speles stils ir bez aizsardziibas ja reiz visi vartsargi kas spele aizsardziabas komandas ir ok!!! Tapat ka Bryzga tagad flyers kaste neteiksu ka ir palicis svakaks, bet labakais jau nu noteikti nav...
, 2012-05-05 13:36, pirms 12 gadiem
Neticami, kurš gan būtu domājis ka tieši Fīniksa un LAK visticamāk būs rietumu finālā. Ja kāds to būtu teicis pirms play-off sākuma, viņš tiktu uzskatīts par pilnīgu muļķi. Tagad gan nevienam vairs smiekli nenāk. Toronto, mācieties no Fīniksas ko nozīmē laba organizācija! Komanda ar minimāliem resursiem sasniedz maksimāli iespējamos rezultātus. Kā Tipets, Malonijs un pārējie darbinieki to panāk nav skaidrs, bet tas tikai apliecina viņu talantu un meistarību.
, 2012-05-05 13:41, pirms 12 gadiem
AristokrātsFC rakstīja: Laikam jau Lightning speles stils ir bez aizsardziibas ja reiz visi vartsargi kas spele aizsardziabas komandas ir ok!!! Tapat ka Bryzga tagad flyers kaste neteiksu ka ir palicis svakaks, bet labakais jau nu noteikti nav...
Tampai pagājušogad bija visai solīda aizsardzība. Ar sūdīgu aizsardzību netiksi līdz austrumu finālam, neatspēlēsies no 3-1 sērijā pret Pens, un neuzvarēsi viņus 1:0 viņu laukumā. Pēc tam diez vai kāds gaidīja sweep pret Caps, un viņi aizvilka līdz 7 spēlēm arī Bostonu. Tieši Bušē ar savām aizsardzības shēmām pacēla Tampu (šogad traumas un vārtsargi smagi iezāģēja). Smita fantastiskā spēle Yotes vārtos izskaidrojama ar lielisku aizsardzību, un ģeniālu vārtsargu treneri Burka izskatā. Tieši viņš tiek minēts kā galvenais iemesls Smita un arī Briza lieliskajai spēlei koijotu kreklā.
, 2012-05-05 16:30, pirms 12 gadiem
Marka1111 rakstīja: Tampai pagājušogad bija visai solīda aizsardzība. Ar sūdīgu aizsardzību netiksi līdz austrumu finālam, neatspēlēsies no 3-1 sērijā pret Pens, un neuzvarēsi viņus 1:0 viņu laukumā. Pēc tam diez vai kāds gaidīja sweep pret Caps, un viņi aizvilka līdz 7 spēlēm arī Bostonu. Tieši Bušē ar savām aizsardzības shēmām pacēla Tampu (šogad traumas un vārtsargi smagi iezāģēja). Smita fantastiskā spēle Yotes vārtos izskaidrojama ar lielisku aizsardzību, un ģeniālu vārtsargu treneri Burka izskatā. Tieši viņš tiek minēts kā galvenais iemesls Smita un arī Briza lieliskajai spēlei koijotu kreklā.
Tieši tā, domāju, ka tikai retais šeit patiesībā zina, kas ir Fīniksas vārtsargu treneris Burks.
Vispār interesanti, ka Smits no so-so vārtsarga iepriekšējās komandās burtiski dažu mēnešu laikā, sākot no šīs sezonas sākuma ,izveidojies par elites klases spēlētāju.
, 2012-05-05 22:52, pirms 12 gadiem
Vajadzēs aiziet līdz Koijotam nosvinēt to !
, 2012-05-05 23:00, pirms 12 gadiem
Zaks Smits ak dievs, ko tad Kaspara komandas biedrs dara koijotu vartos?
, 2012-05-07 00:10, pirms 12 gadiem
Jā, žurnālista pēdiņās kompetence pēdiņās ir vnk apbrīnojama //...
Rupjā kļūda nav izlabota pat pēc direct message izlasīšanas.

Laikam jāpublisko būs LV un starptautiski šis raksts - lai paņirdz arī citi/////...
Kolorādo "Avalanche" hokejistu prieks un Tailers Segīns (Nr. 91). Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Kolorādo uzbrukumam otrā elpa un izvairīšanās no izstāšanās

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pēc divām tukšajām spēlēm atvēries Kolorādo "Avalanche" uzbrukums, 2022. gada turnīra uzvarētājai šorīt Dalasā izrādoties pārākai (5:3) pār "Stars".
Izšķirošo vārtu guvējs Evans Būšārs. Foto: Cody McLachlan/AFP/Scanpix
34

"Canucks" līdz priekšpēdējai minūtei atgūstas no 0:2, taču ielaiž pašā galotnē

Rietumu konferences pusfinālā divu uzvaru pārsvaru neizdevās iegūt Vankūveras "Canucks" vienībai, kura izbraukumā trešajā trešdaļā atspēlējās no 0:2, taču nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida izšķirošo ripu, piekāpjoties (2:3) Edmontonas "Oilers".
Morgana Gīkija vārtu guvuma mirklis. Foto: Boston Bruins

"Bruins" sakož zobus un rod spēku nepieļaut Floridas tikšanu konferences finālā

Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sēriju paildzināja Bostonas "Bruins", kura šonakt izbraukumā pieveica (2:1) Floridas "Panthers" hokejistus.