Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA prezidenta amatā vienbalsīgi vēlreiz pārvēlē Čeferinu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

UEFA prezidenta amatā vienbalsīgi vēlreiz pārvēlē Čeferinu
UEFA prezidents Aleksanders Čeferins. Foto: EPA/Scanpix

UEFA informē, ka šodien tās kongresā Portugāles pilsētā Lisabonā vienbalsīgi uz nākamo četru gadu termiņu prezidenta amatā ir pārvēlēts Aleksanders Čeferins, kurš šo posteni ieņem kopš 2016. gada.

Šodien 47. UEFA kongresā, kas norit Portugāles pilsētā Lisabonā, par organizācijas prezidentu tika pārvēlēts Aleksanders Čeferins, kurš bija arī vienīgais kandidāts. Viņu atkārtoti amatā ievēlēja vienbalsīgi. Tas nozīmē, ka Čeferins UEFA prezidenta amatā strādās vismaz līdz 2027. gadam.

Čeferins kā UEFA prezidents strādā jau kopš 2016. gada un ir septītais organizācijas prezidents tās vēsturē. Viņš šajā amatā nomainīja francūzi Mišelu Platinī. ''Man ir liels gods, ka tiku pārvēlēts, bet tajā pašā laikā tā ir vēl lielāka atbildība pret sporta veidu. Centīšos jūs nevienu nepievilt,'' pēc pārvēlēšanas amatā teica Čeferins.

Esošais UEFA prezidents futbolā iesaistījās 2005. gadā, kad kļuva par vienu no valdes locekļiem Slovēnijas telpu futbola komandā ''Litija''. 2011. gadā viņu ievēlēja par Slovēnijas Futbola asociācijas prezidentu, bet līdz 2016. gadam viņš strādāja vienā no UEFA komitejām, vēlāk jau kļūstot par organizācijas prezidentu.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/abo...

     [+] [-]

, 2023-04-05 15:31, pirms gada
mafija