Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Lebrons būtu izvēlējies starp Djūka un Ziemeļkarolīnas universitātēm

Emils Ozerinskis

Lebrons būtu izvēlējies starp Djūka un Ziemeļkarolīnas universitātēm
Lebronds Džeimss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Noslēdzies studentu basketbola Marta trakums un Losandželosas "Lakers" basketbolists Lebrons Džeimss atklājis kuras būtu viņa izvēles, ja Džeimss nebūtu devies uz NBA uzreiz pēc vidusskolas.

Vīru konkurencē savu ceturto NCAA čempiontitulu izcīnīja Kanzasas Universitāte, savukārt dāmu turnīrā triumfēja Dienvidkarolīna. Meiteņu finālspēles laikā pārraidē pie dāmu basketbola leģendām Sjū Bērdas un Daiana Taurasi viesojās Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss.

"UConn" koledžā spēlējusī Fīniksas "Mercury" zvaigzne Taurasī jautāja četrkārtējajam NBA vērtīgākajam spēlētājam Džiemsam, kuru skolu viņš būtu izvēlējies, ja nebūt pa taisno devies uz pasaules spēcīgāko līgu. Taurasi noteica, ka Džeimss nedrīkst atbildēt Ohaio, kas ir viņa dzimtais štats.

"Es nevaru izvēlēties Ohaio?" - domīgs bija Džeimss. "Citā pasaulē, zinu, ka daudziem šī atbilde nepatiks, es būtu izvēlējis starp Djūku un Ziemeļkarolīnu."

Lebrons Džeimss NBA tika draftēts 2003. gadā. Divus gadus iepriekš Maiks Kšiževskis bija aizvedis Djūka Universitāti līdz tās trešajam no kopumā pieciem izcīnītajiem NCAA turnīra tituliem. Savukārt Ziemeļkarolīna pirms Džeimsa nonākšanas NBA ilgāku laiku finālā nebija iekļuvusi, taču tā kļuva par Marta trakuma čempioni 2005. gadā. Ja Džeimss būtu izvēlējies Ziemeļkarolīnu, viņa karjerā varētu vilkt vēl stingrākas paralēles ar Maiklu Džordanu, kurš 1982. gadā kļuva par NCAA čempionu.

Sietlas "Storm" rindās par četrkārtējo WNBA čempioni kļuvusī Bērda vēlējās noskaidrot vai universitāšu komandas maz mēģināja Dzeimsu pierunāt spēlēt NCAA.

"Manā vidusskolas pirmajā un otrajā gadā viņi vēl interesējās un sūtīja vēstules. Pēdējā gadā viņi jau saprata, ka šis puisis nespers savu kāju universitātes teritorijā," norādīja Džeimss.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/