Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Dāmu izlases treneris Matīss: "Meitenes pārdzīvo, ka nav izdevies izcīnīt uzvaru"

Andris Liepa
Andris Liepa

Dāmu izlases treneris Matīss: "Meitenes pārdzīvo, ka nav izdevies izcīnīt uzvaru"
Latvijas izlases galvenais treneris Didzis Matīss
Foto: lff.lv

Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss pēc neizšķirta Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra pirmajā spēlē ar Luksemburgu (0:0) sarunā ar lff.lv atzinis, ka futbolistes šo maču nospēlēja ar pilnu atdevi un pēc spēles pat esot pārdzīvojušas, ka nav izdevies izcīnīt uzvaru.

Latvijas dāmu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss: "Uzskatu, ka šodien mūsu komanda laukumā spēlēja interesantāk un daudzveidīgāk nekā pretiniece Luksemburgas izlase, kura galvenokārt aizsargājās un raidīja vienkārši bumbu mūsu izlases vārtu virzienā, retu reizi cenšoties spēlēt kombinacionālu futbolu. Jau pirmajā puslaikā mūsu komandā divas ļoti labas iespējas atklāt rezultātu bija Kristīnei Girždai. Kopumā visas meitenes šajā spēlē cīnījās kā komanda, tāpēc cīņasspara trūkumu pārmest viņām nevar.

Protams, esam sarūgtināti, ka Anna Propošina nopelnīja sarkano kartīti un nākamajā spēlē mūsu komandai nāksies iztikt bez viena no aizsardzības balstiem. Tajā epizodē Anna attaisnoti pārkāpa noteikumus pēc spēlētāju nesaprašanās, kad vairs tikai ar pārkāpuma palīdzību varēja apturēt pretinieču uzbrukumu.

Tomēr, arī nonākot mazākumā, mūsu komanda spēlēja ļoti labi. Meitenes pēc šodienas spēles pārdzīvo, ka nav spējušas izcīnīt uzvaru. Komanda tiešām ļoti gribēja uzsākt turnīru ar iegūtiem trīs punktiem. Ņemot vērā Albānijas un Maltas valstsvienību savstarpējo rezultātu [1:1], šajā grupā cerības uz iekļūšanu kvalifikācijas pamatturnīrā saglabā visas četras komandas.

Albānija un Malta šodien laukumā rādīja visnotaļ vienveidīgu futbolu, tomēr tas nenozīmē, ka spēlē pret Latviju viņas darīs tāpat. Katra nākamā spēlē ir citāda. Uzskatu, ka šāda līmeņa komandas mums ir pa spēkam uzvarēt, tāpēc divās nākamajās spēlēs darīsim visu, kas būs mūsu spēkos, lai uzvarētu.

Latvijas izlases galvenais treneris pēc spēles ar Luksemburgu mūsu komandas rindās atzīmēja pussargu Olgu Ivanovu, kura pēc traumas sadziedēšanas atgriezusies laukumā un ļoti produktīvi nospēlēja visas 90 minūtes. Sarunas noslēgumā Latvijas izlases galvenais treneris izteicās, ka komanda veiksmīgi nokļuvusi līdz Maltai un, izņemot spēcīgo vēju šajā Vidusjūras salā, turnīra organizatoriskais līmenis pirmajās dienās vērtējams kā labs.

Latvijas sieviešu futbola izlase nākamo spēli FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīrā aizvadīs sestdien, 6.aprīlī, plkst 12:00, tiekoties ar kvalifikācijas turnīru debitanti Albāniju. Tikmēr plkst. 14:30 Maltas futbolistes uzņems Luksemburgu.

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 12:18, pirms 11 gadiem
Vot tas ir tūrisms to es saprotu!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-05 12:42, pirms 11 gadiem
Tā ir ļoti laba attieksme, ja pārdzīvo, jo nez kāpēc liekas, ka veču futbolā mūsējie jau pieraduši zaudēt un tam īsti uzmanību nepievērš.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 12:50, pirms 11 gadiem
Pārdzīvo vai nepārdzīvo 0:0 šai gadijumā ir kā zaudējums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-10 02:06, pirms 11 gadiem
Nozelojamaas tuuristes!
Aizbrauca patuseeja Maltaa + veel uz Gozo aizbrauca Valletu apskatija un tgd brauks atpakalj, nav jeegas shaadai futbola izlasei tad jaw labaak lai jaunatnei so naudu iegulda vnk pazors nav ko teik!