Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dārziņa "Ak Bars" spēlēs pret Ufu, Pujaca "Avangard" - pret "Traktor"

Agris Suveizda

Dārziņa "Ak Bars" spēlēs pret Ufu, Pujaca "Avangard" - pret "Traktor"
Lauris Dārziņš
Foto: ak-bars.ru

Šodien Kontinentālajā hokeja līgā noskaidroti abi atlikušie Gagarina kausa izcīņas konferences pusfinālisti. Ufas "Salavat Yulaev" izbraukumā tika galā ar Magņitogorskas "Metallurg" (2:0), savukārt Čeļabinskas "Traktor" savā laukumā apspēlēja Astanas "Barys" (5:3).

Šodien Austrumu konferencē tika noskaidrotas pēdējās pusfinālistes. Jau vēstījām, ka Georgija Pujaca pāstāvētais Omskas "Avangard" septītajā spēlē mājās uzvarēja Artūra Kuldas Novosibirskas "Sibir" (2:0), savukārt nedaudz vēlāk noskaidrojās arī atlikušās pusfināla dalībnieces. Magņitogorskā septītajā mačā savā starpā tikās vietējais "Metallurg" un Ufas "Salavat Yulaev". Sērijas sākumā divreiz vadībā izvirzījās "Salavat Yulaev", taču sestajā mačā atspēlēties sērijā vajadzēja jau ufiešiem. Viņi to arī lieliski izdarīja - 5:4.

Sērijas noslēdzošā mača pirmajā trešdaļā nebija ne noraidījumu, ne precīzu metienu, un līdz pirmajiem vārtiem bija jāgaida gandrīz 29 minūtes - pēc uzmetiena pa vārtiem burzmā visizveicīgākais izrādījās viesu hokejists Ņikita Filatovs (1:0). Otrās trešdaļas izskaņā beidzot bija arī pirmie noraidījumi - Matss Dzukarello-Osens saķērās ar Alekseju Gluhovu, un abi tika pie 2+2 minūtēm. Trešajā trešdaļā mājinieki neizmantoja divus vairākumus, un "Metallurg", lai glābtu spēli, 77 sekundes līdz pamatlaika beigām noņēma vārtsargu.

Viesi (Aleksejs Kaigorodovs) jau pēc 13 sekundēm raidīja ripu tukšos vārtos un pielika sērijai punktu - 2:0 spēlē un 4-3 sērijā. "Salavat Yulaev" Austrumu konferences pusfinālā tiksies ar Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas "Ak Bars", kas četrās spēlēs tika galā ar Ņižņekamskas "Neftekhimik". Savukārt citā mačā Čeļabinskas "Traktor" uzņēma Astanas "Barys". Pirmajās četrās spēlēs allaž uzvarēja viesi, toties nākamajos mačos pārāki bija mājinieki.

"Traktor" bija vajadzīgas tikai 13 minūtes, lai septītajā spēlē iegūtu divu vārtu pārsvaru. Vispirms no tuvas distances precīzs bija Maksims Jakuceņa, bet tad Maksims Karpovs izmantoja izgājienu viens pret vienu. Pēc nepilnām divām minūtēm "Barys" gan atguva vienus vārtus, taču otrās trešdaļas sestajā minūtē Petri Kontiola atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1). Trešdaļas vidū tika fiksēts pirmais noraidījums spēlē, bet neilgi pēc mazākuma izturēšanas Brendons Bočenskis pēc teicamas Dastina Boida piespēles panāca 2:3.

"Traktor" ilgi pēc atbildes kabatā nebija jāmeklē - Kontiola pēc divarpus minūtēm izslidoja no aizvārtes un trāpīja tuvajā stūrī, bet Derons Kvints vēl pēc divarpus minūtēm ar metienu tālajā stūrī panāca jau ievērojamu trīs vārtu pārsvaru (5:2). Viesi nepadevās un atguva vienus vārtus, tomēr nespēja reāli apdraudēt "Traktor" uzvaru. Čeļabinskas komanda pusfinālā spēlēs pret Omskas "Avangard". Rietumu konferencē pirmās spēles tiks aizvadītas astotajā, bet Austrumu konference sāks dienu vēlāk.

Gagarina kausa izcīņa

RietumiRez.AustrumiRez
1/4 finālsSKA - Atlant4-1Ak Bars - Neftekhimik4-0
CSKA - Lev4-0Avangard - Sibir4-3
Dynamo M - Slovan4-0Traktor - Barys4-3
Lokomotiv - Severstal2-4Metallurg Mg - Salavat Yulaev3-4
1/2 finālsSKA - SeverstalAk Bars - Salavat Yulaev
CSKA - Dynamo MAvangard - Traktor

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com