Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Burakovskim četri punkti, Girgensonam -3 smagā "Sabres" sagrāvē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Burakovskim četri punkti, Girgensonam -3 smagā "Sabres" sagrāvē
Andrē Burakovskis. Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/Scanpix

Ceturto zaudējumu pēdējās piecās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs piedzīvojusi latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība, kas bez jebkādām ierunām ar 1:6 kapitulēja ambiciozās Kolorado "Avalanche" priekšā. Divu zaudējumu sēriju pārtraukušo "lavīnu" labā vārtus un trīs rezultatīvas piespēles iekrāja zviedrs Andrē Burakovskis.

Girgensons šonakt cīnījās "Sabres" ceturtajā maiņā kopā ar Henri Jokiharju un Žanu-Sebastjēnu Deā, uz ledus pavadot 13:49 minūtes, kuru laikā latvietis iekrāja lietderības koeficientu -3, veica pa vienam metienam un spēka paņēmienam, kā arī vienreiz pazaudēja ripu.

Cīņas sākums "Sabres" vienībai nebija slikts - sestajā minūtē mājinieki nokļuva vairākumā, taču šovakar ar tā, kā arī citu iespēju realizēšanu nevedās. Tā vietā 14. minūtē uzreiz divus vārtus guva viesi - Semjuels Žirārs un Burakovskis 45 sekunžu laikā panāca 2:0 "Avalanche" labā. Mājinieki gan spēja nedaudz atgūties un saglabāt spožāku cerību stariņu atlikušajai mača gaitai, Semam Rainhārtam pirmās trešdaļas pēdējā sekundē pietuvinot "Sabres" līdz 1:2.

Tomēr visas Bufalo vienības cerības ātri vien sagruva pēc pārtraukuma, Nazemam Kadri, Ņikitam Zadorovam un Valērijam Ņičuškinam līdz otrā perioda 11. minūtei gūstot trīs bezatbildes vārtus (5:1), kas lika "Sabres" trenerim Ralfam Krīgeram izšķirties par vārtsargu maiņu. Kārtera Hatona vietā uz ledus tika sūtīts 24 gadus vecais zviedrs Junass Juhansons, kam šī bija debija NHL.

Drīz vien kapitulēja arī ugunskristības piedzīvojošais Juhansons, savu spēles gala rezultātu 6:1 jau 33. minūtē uzstādot somam Miko Rāntanenam. Spēles atlikušajā daļā, kas bija pārvērtusies vairs tikai par formalitāti, abi vārtsargi palika nepārspēti, "Avalanche" nometnē esošajam Filipam Grūbaueram kopumā atvairot 23 "Sabres" hokejistu metienus.

Jāatzīmē, ka "Avalanche" rindās ar trīs rezultativitātes punktiem (1+2) atzīmējās Ņičuškins. Denverā bāzētā komanda ar 51 spēlē iegūtiem 64 punktiem ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē. Savukārt Bufalo "Sabres" ar 53 mačos nopelnītiem 53 punktiem atkāpās līdz 13. pozīcijai Austrumos.

Nākamajā spēlē "Sabres" būs labas iespējas papildināt savu punktu ražu - naktī uz 7. februāri savā laukumā tiks uzņemta deviņus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojusī absolūtā pastarīte Detroitas "Red Wings".

  -3 [+] [-]

, 2020-02-05 05:39, pirms 4 gadiem
To Girgensonu mētā tad pirmā maiņā, tad ceturtā! Liekas to komandu vada kādi psihi!👹 Tāpēc laikam arī tādi rezultāti!

  -1 [+] [-]

, 2020-02-05 06:36, pirms 4 gadiem
Interesanti, ar ko nodarbosies Bufalo menedžments - ar sastāva tīrīšanu vai trenera korpusa maiņu? Vēl ir variants nedarīt neko un dot iespēju komandai vēl vienu gadu "atvērties".

  -1 [+] [-]

, 2020-02-05 08:47, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: To Girgensonu mētā tad pirmā maiņā, tad ceturtā! Liekas to komandu vada kādi psihi!👹 Tāpēc laikam arī tādi rezultāti!
kads Girgensons 1 mainas uzbrucejs??? tas bija vienk eksperiments,kurs logiski nosledzas!