Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Laikapstākļu dēļ Ropažu skijoringu atceļ, motokross norisinās atkusnī

Juris Grīns
Juris Grīns

Laikapstākļu dēļ Ropažu skijoringu atceļ, motokross norisinās atkusnī
Foto: Ina Bordasova

Lai arī svētdienas ne pārāk ziemīgie laikapstākļi ieviesa savas korekcijas dienas kārtībā un trasē, tas neatturēja ziemas krosa dalībniekus no azartiskām cīņām Latvijas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas septītajā posmā Ropažos.

Krosā ar radzēm MX1 klasē sacensības pārliecinoši aizvadīja X99 Slīterāni komandas sportists Dāvis Kurmis, kuram uzvaras abos braucienos un arī dienas kopvērtējumā. Jāatzīmē, ka Dāvis Kurmis ir arī absolūtais līderis šajā klasē, līdz šim uzvarot pilnīgi visos 14 braucienos 2019.gada LČ ziemas krosa sezonā. Ropažu posmā otro vietu ieņēma Valters Logins no “CAMK Latgale”, kurš atzina, ka:” Grūtības apdzīt citus sportistus sagādāja tas, ka trasē ūdens un dubļu dēļ bija izveidojusies tikai viena trajektorija, tomēr ar savu sniegumu un sacensībām kopumā esmu apmierināts.” Savukārt trešais KAR MX1 klasē palika Jānis Vinters no motokluba “JV Motokomanda Rīga”

KAR MX2 konkurencē ātrākais izrādījās Kristers Millers (X99 Slīterāni) , aiz sevis atstājot sāncensi Elvi Bartkeviču un Valteru Lesničenoku.

KBR MX1 klasē pārsteigumu sagādāja un par uzvarētāju kļuva Roberts Lapa (Buba Motors RT), par vienu punktu apsteidzot Gati Zundovski no Motokluba ‘AZ Kazdanga”. Sezonas kopvērtējuma līderim Raivim Eikmanim (Rambas R) ne visai veiksmīgs pirmais brauciens, kā rezultātā dienas kopvērtējumā nācās samierināties ar trešo vietu.

KBR MX2 klasē uzvaru svinēja Andris Štendenbergs (Buba Motors RT). Sīva cīņa par otro vietu norisinājās starp Ivo Sāviču(Rambas R) un Arti Rasmani no Sporta kluba “Elkšņi”. Tomēr otrajā braucienā izcīnītā otrā vieta ļāva Ivo Sāvičam izcīnīt otro vietu arī dienas kopvērtējumā, bronzas godalga šoreiz Artim Rasmanim.

Pašā mazākajā ziemas krosa klasē MX50 par uzvarētāju kļuva Sebastians Olsens, Artūram Vinteram šoreiz neveiksmīgs otrais brauciens, kā rezultātā arī otrā vieta posma kopvērtējumā.

MX65 klasē uzvaru izcīnīja Valdis Markins(Camk Latagle) , kurš nu jau tikai par 2 punktiem atpaliek no līdera sezonas kopvērtējumā. Otrajā vietā ierindojās Rinalds Rečs(VV Moto) , savukārt trešais finišēja Rūdolfs Krūmiņš(VV Moto) .

MX85 klases ieskaitē joprojām pārliecinošu sniegumu demonstrēja Rainers Timko no Saules Sporta kluba, apsteidzot “CAMK Latgales” sportistus Alekseju Pilacu un Dmitriju Zvoriginu

Q100 klasē pie uzvaras tika Kevins Briedis. Q junioru klasē ātrākais bija Patriks Nuka(Rambas R) , aiz sevis atstājot Ati Bredu(Gulbenes Moto) .

Q Open klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Dāvis Ciršs, otro vietu izcīnīja Gatis Tabūns no Rambas R , savukārt bronzas godalga Kristapam Ģērmanim(Saules Sporta klubs).

ATV konkurencē veiksmīgs posms padevās Ronaldam Ramim, kurš izcīnīja uzvaras abos braucienos un arī sacensību posmā. Otrajā vietā finišēja Ritvars Ramis, trešais – Sergejs Ivanovs.

Paldies visiem sportistiem, kuri piedalījās un pierādīja savu meistarību. Kā arī Ropažu Novada domei paldies par atbalstu.

Sacensību rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...