Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Kurzemes Ziemas kausa'' 5.posms norisināsies Priekules pusē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Kurzemes Ziemas kausa'' 5.posms norisināsies Priekules pusē
Foto: www.eveautosports.lv

Svētdien, 11. februārī, tiks dots starts “Kurzemes ziemas kauss 2017/2018” piektajam posmam. Sacensības norisināsies Priekules pusē, SK Dienvidkurzeme auto trasē.

Trase atrodas ŠEIT. Reģistrācija internetā norisinās līdz 10. februāra 18:00, sacensību dienā no 9:00-10:00. Dalībnieku sapulce 10:15, tālāko dienas kārtību nosaka sacensību galvenais tiesnesis. Plānotais pirmā auto starts 10:30.

Kurzemes ziemas kausa ietvaros aizvadīti četri posmi, Vaiņodes un Druvas lidlaukos, Rudes kartodromā, kā arī nakts posms Druvā. Piektais posms norisināsies Priekulē, SK Dienvidkurzeme trasē un kausa fināls plānots Talsos CVS trasē. Šī brīža kopvērtējuma līderis FWD klasē ir Viktors Bražis, otrais Kaspars Kairišs un trešā pozīcija Edgaram Kokorēvičam. FWD/R klasē pirmais Edgars Kokorēvičs, otrais Miks Ķenavs un trešais Ivars Zeltiņš. RWD klasē pirmā vieta šobrīd Kristapam Lāmam, otrā vieta Kristapam Kronbergam un trešā vieta Dāvim Rozentālam. RWD/R klases līderis ir Kristaps Lāms, otrā vieta Dāvim Rozentālam un trešā vieta Artim Jēkabsonam. 4WD, 4WD/R un 4WD OPEN klasēs šobrīd situācija vienāda, pirmais Raivis Aigars, otrajā vietā Artis Vicinskis un trešais Rūdolfs Grahoļskis. 2WD OPEN klasē pirmais Arvis Valkovskis, otrais Miks Ķenavs un trešais Toms Judvaitis. HISTORIC klasē pirmais Viktors Bražis, otrā vieta Ivaram Zeltiņam un trešā Jurim Turkam. Starp DĀMĀM šobrīd labākā Līga Artemenkova, otrā vieta Laurai Gluškovai un trešā vieta Sarmīte Lagzda. JUNIORI, pirmā vieta šī brīža kopvērtējumā Kristapam Kronbergam, otrā vieta Markusam Kairišam un trešā vieta Laurai Gluškovai.

Atgādinām, ka kausveida (sporta) krēsli un sporta jostas ir aizliegtas automašīnām, kuras nav aprīkotas ar drošības karkasu. Tāpat arī aizliegts automašīnai ar drošības karkasu uzstādīt standarta krēslu. Obligāta prasība ir ugunsdzēšamais aparāts, kurš ir droši nostiprināts un viegli pieejams. Ugunsdzēšamā aparāta vieta jāmarķē ar atbilstošu uzlīmi. Automašīnai jābut gan priekšā, gan aizmugurē uzstādītai vilkšanas cilpai. Obligāti jālieto cimdi un ķivere ar minimums E marķējumu.

“Kurzemes ziemas kausa 2017/2018” izcīņa norisinās desmit ieskaites klases. FWD un FWD/R – automašīnas ar priekšējās ass piedziņu, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. RWD un RWD/R – automašīnas ar klasisko piedziņu, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. 4WD un 4WD/R – pilnpiedziņas automašīnas, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. 2WD OPEN – automašīnas ar viena tilta piedziņu un ar brīvu apriepojumu, tai skaitā ar sportam paredzētām riepām. 4WD OPEN – automašīnas ar pilnpiedziņu un ar brīvu apriepojumu, tai skaitā ar sportam paredzētām riepām. HISTORIC – automašīnām, kuras ražotas līdz 1990. gadam, apriepojums ar vai bez radzēm. DĀMAS – automašīnas piedziņa un apriepojums ir brīva izvēle. Kā arī apbalvosim katra posma labāko junioru, neatkarīgi no tā, kurā klasē ir startēts.

Izmantotie resursi:
- WWW.EVEAUTOSPORTS.LV